Jennifer Anistont nem lehet nem imádni: ezek a filmjei mindig jó kedvre derítenek

magazin kibeszélő Jennifer Aniston
Jennifer Aniston számomra az egyik legkedvesebb hollywoodi figura, aki sok sorozatszínésszel ellentétben sosem fordult el a számára sikert hozó szériától. Lubickolt a szerepekben, és sosem bánta, hogy nem a drámakirálynőt kell alakítania, habár már azt is tudjuk, hogy a komolyabb karakterek sem állnak tőle távol. Vígjátékai se többet, se kevesebbet nem adnak annál, amit ígérnek. Ezek a kedvenceim. 

Nézők millióihoz hasonlóan én is a Jóbarátokban ismertem és kedveltem meg Jennifer Anistont, nem is tudok elfogulatlanul nyilatkozni róla. Habár egyértelmű, hogy karrierje nem a komoly, drámai szerepekre épül, számomra nem nagyon van olyan filmje, amit ne imádnék, nemrég pedig azt is megmutatta, hogy komolyabb karakter eljátszására is képes. A The Morning Show című sorozatban nyújtott alakításával mindenkit meggyőzött arról, hogy jóval több ő a Jóbarátok Racheljénél. Most mégis inkább a ma 52 éves színésznő számomra legkedvesebb, könnyedebb filmjeit venném sorra, mert ezek engem bármikor képesek felvidítani.

Derült égből Polly

Sokszor komoly megfontolás előzi meg a színészek döntését arról, hogy elvállaljanak-e egy szerepet, vagy sem, ennél a filmnél azonban Jennifer Aniston nem sokat hezitált. Két okból bólintott rá a szereplésre, az egyik az, hogy mindenképpen együtt akart játszani jó barátjával, Ben Stillerrel, a másik pedig az, hogy szeretett volna salsázni. Mázli, hogy ebben a filmben mindkettőre lehetősége nyílt. A történet egyébként nem tartogat meglepetéseket, a megcsalt kockázatelemző, Reuben belebotlik régi ismerősébe, Pollyba, aki abszolút az ellentéte. Míg a férfi számára minden a kiszámíthatóságról szól, a nő csak sodródik, és élvezi az új lehetőségeket. Természetesen Polly teljesen felforgatja Reuben életét. Mivel ez Hollywood, nem nehéz kitalálni, mi lesz kettejük utazásának a vége, de a romantikus vígjátékoknak éppen az a lényege, hogy nevessünk, és, hogy a végén minden jóra forduljon.

Szakíts, ha bírsz

Az egykori szerelmespár kapcsolata nagyon hirtelen átfordult az örökkön örökkéből a soha többé nem akarlak látni állapotába, de nem olyan egyszerű ezt kivitelezni, ha egy fedél alatt élnek. Ez a film alapvető konfliktusforrása, amelyben Jennifer Aniston és Vince Vaughn játszották a főszerepeket. A színész gázsija a pletykák szerint elképesztően alacsony volt, mindössze 26 fontot kapott, vagyis alig több mint 10 ezer forintot. Ez hihetetlenül kevés, főleg ahhoz képest, mekkora bevételt hozott a film, csak Budapesten 47 millió forintot gyűjtött össze az első héten. Messze az elvárások felett teljesített, de a stúdió mindent meg is tett azért, hogy a film elnyerje az emberek tetszését: még a végét is hajlandóak voltak újravenni, mert a Jennfier Aniston-rajongókat felháborította az eredeti befejezés.


Kellékfeleség

Mondhatjuk, hogy nem ért el hangos sikereket ez a film sőt, a kritikusok 2011 10 legrosszabb filmje közé sorolták. Valószínűleg azért is kapott ilyen éles kritikát, mert ez az 1969-es A kaktusz virága című film laza feldolgozása, és az a mozi hihetetlenül jó eredménnyel vizsgázott mind a kritikusok, mind a nézők körében, vagyis meglehetősen magasak voltak az elvárások, amiknek nem sikerült megfelelni. Ennek ellenére Adam Sandlernek és Jennifer Anistonnak nincs miért szégyenkeznie, hiszen ők mindent kihoztak az általuk megformált karakterekből. A történet szerint Adam Sandler egy olyan férfit alakít, aki egy szerencsétlen szerelmi viszony után fél az elköteleződéstől, ezért házasnak hazudja magát, így csak kalandozók akadnak a horgára. Az egyetlen nő, akiben megbízik, az asszisztense, akit Jennifer Aniston alakít. Kapcsolatuk bonyolódik, amikor a férfi megkéri beosztottját, hogy játssza el a felesége szerepét.


Marley meg én

Szinte nincs olyan kutyás film, amit ne szeretnék, az csak plusz, hogy Jennifer Aniston is játszik benne. Bár először visszautasította a szerepet, mert nem találta elég érdekesnek a forgatókönyvet, végül szerencsére mégis meggondolta magát. A Marley meg én története megérint mindenkit, aki hiszi, hogy a kutya éppúgy családtag, mint az emberek, és én is ezt vallom. Ugyan sok galibát, olykor bosszúságot okoz gazdáinak Marley, ezek mind elenyésznek a feltétel nélküli szeretet és odaadás mellett, amit a kutyus adni képes. Érdekesség, hogy nem egy négylábú játszotta el a szerepet, összesen 22 kutya vált Marley kalandjának részévé.



Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.