film 90-es évek magazin filmajánló kijárási tilalom
Most, hogy este nyolc óra után az, aki nem dolgozik, az otthona békéjét és kényelmét kénytelen élvezni, méghozzá kizárólagosan, felvetődhet a kérdés, hogy mit is csináljunk. Hiszen eddig kikapcsolódás gyanánt szóba jöhetett étterem, mozi, kocsma, kávézó, baráti vendéglátás..., ezek hiányában azonban sokaknál a filmezés lett az elsődleges házi mulattató.

Otthon persze sok minden mást is lehet csinálni: sütni, főzni, kártyázni, tanulni, beszélgetni a párunkkal, szüleinkkel, Zoomozni a haverokkal, társasozni, videojátékozni, de mégis talán a legevidensebb bekapcsolni a tévét vagy a számítógépet és filmezni.

Ezzel – amennyiben mértékkel tesszük – nincs probléma, hiszen van az a nap, aminek a végén képtelenek vagyunk komoly gondolatok megfogalmazására, a logika és más készség, képesség aktív használatára, hiszen fellép a kiégett agy esete. Ilyenkor jön jól egy szuper film. A Netflixen és az HBO Go-n túl is van azonban világ, amihez érdemes visszautazni a furán kusza 90-es évekig. Ebben az évtizedben ugyanis remek mozik készültek, melyek egyesek számára nosztalgiaként, mások számára üdítő újdonságként fognak hat.

Titanic (1997)

Ezt a filmet talán nem kell senkinek sem bemutatni: egy csodálatos szerelem, a világ egyik legismertebb hajókatasztrófájába csomagolva. Ne is mondd, hogy lerágott csont, mai szemmel is lenyűgöző film, és bizony századik nézésre is annak drukkolunk, hogy elkerülje a hajó a jéghegyet.

Trainspotting (1996)

Az egyik legnagyobb klasszikus a drogos filmek kategóriájában. Kitűnő zene, néhol vicces, néhol meglepő, néhol pedig tragikus cselekmény, és persze kultikussá vált monológok. Ezt a filmet kortól és nemtől függetlenül mindenkinek látnia kell, legalább egyszer, de leginkább többször.

A nagy Lebowski (1998)

Egy igazi naplopó története, akit gyakorlatilag lehetetlen kihozni a sodrából. A boldog felelőtlenség idilljéből azonban pár gengszter, egy milliomos és egy feleség rángatja ki Lebowskit. Imádnivaló és megunhatatlan film.

Az őrület határán (1998)

A második világháború idején játszódó háborús filmek közül ez az egyik legmegrázóbb darab. Hihetetlen sztárok csodás játékán keresztül élhetjük át, hogy mit is jelent a háború igazán. Hatásvadász elemek nélkül képes elérni, hogy megremegjen a szívünk.

Videós ajánló nélkül hoztam még pár filmcímet:

  • Harcosok klubja
  • Ponyvaregény
  • Hetedik
  • Mátrix
  • Amerikai história x
  • Terminátor 2.
  • Good Will Hunting

Jó filmezést!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.