Leonardo DiCaprio shemagazin színész
„Nézed, és szerelmes leszel belé!" – mondta az egyik barátnőm, miközben néztük az 1996-os Rómeó és Júliát. Akkor még nem értettem. Ebbe a szőke hajú, nyálasképű bájgunárba? Ugyan, én biztos nem! Le voltam döbbenve, nők milliói rajonganak érte, én pedig egy kicsit sem véltem vonzónak, s nem figyeltem fel arra, amire a többiek már réges-régen. Ám az évek során egyre több filmjét láttam, újabb és újabb remek alakításokkal, amiket csak néztem, míg végül megadtam magam és beleszerettem.

Leonardo DiCaprio a XXI.századi filmipar egyik legmeghatározóbb alakja, egy megszállott maximalista, aki elképesztő mennyiségű munkabefektetéssel készül legújabb alakításaira. Folyamatosan le akarja nyűgözni a nézőket, ami általában könnyen sikerül neki, hiszen különös tehetsége és karizmatikus színjátéka folyamatosan megbabonázza a filmőrülteket. A színész zseni ma ünnepli 46. születésnapját, ennek alkalmából pedig összegyűjtöttem néhány érdekességet, amiket lehet, hogy nem tudtál Leoról!

Innen ered a különleges név

Az egyik legnagyobb alakítása

Sok barátommal vitáztunk arról, vajon tényleg a Visszatérő című filmje volt az, amiért megérdemelte az Oscart? Nem volt még színész a szakmában, akinek ennyien drukkoltak volna azért, hogy végre elnyerje a díjat. Titanic, Viharsziget és a kasszasikerű Wall Street Farkasa, csak pár alkotás a filmográfiája közül, amelyben nyújtott alakításaiért már bőven bezsebelhette volna az aranyszobrot. A legutóbbit pedig különösen emlékezetesnek tartom, már csak azért is, hiszen Leo soha sem próbálta ki a drogokat. A Wall Street farkasa című filmben egy milliárdos brókert (Jordan Belfort) játszik, aki a nap minden pillanatában narkózik. A forgatás előtt egy kábítószerszakértő, valamint az igazi Belfort segített neki.

Forrás: FilmMagic/2019 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

A nőfaló

Leonardo egy igazi nagybetűs szívtipró. Nyílt titok, hogy több száz nő fordult meg a hálószobájában. Ennek okán még a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy pont ő az, aki zavarba jöhet egy meztelen hölgy látványától. Kate Winslet azonban koránt sem így gondolkodott. Ugyanis, amikor először találkoztak a Titanic forgatása előtt, a színésznő nemes egyszerűséggel megmutatta csupasz testét, annak érdekében, hogy elkerüljék a közelgő és méltán híres pucér jelenet okozta kellemetlen pillanatokat.

Van egy kislánya

Kevesen tudják, de Leonardonak van egy "örökbefogadott" lánya. A Véres Gyémánt című film forgatása alatt több tucat árvával dolgozott együtt a kelet-afrikai Mozambikban. Az egyik kislányt pedig különösen a szívébe zárta, olyannyira, hogy ha nem is a megszokott formában, de örökbefogadta. Napjainkig minden hónapban pénzt küld neki, hogy megvehesse magának a számára fontos árucikkeket.

Ám nem csak az afrikai kislány az egyetlen, akit gőzerővel támogat...

Pár éve a Time magazin egyik újságírója készített vele egy mélyinterjút, melynek végén a riporter kissé csalódottnak tűnt. Csalódott, mert összedőlt benne egy idealizált kép? Az újságíró a beszélgetés után azt ecsetelte, hogy rendkívül unalmasnak találja, Leonardo görcsös környezetvédelmi akcióját, valamint azt, hogy ennyire foglalkozik a Földünk előtt álló környezeti kihívásokkal.
Sokan felháborodtak a kijelentés hallatán, köztük én is. Azért válik valaki szürkévé, mert foglalkozik a klímaváltozás borzasztó hatásaival, vagy mert több millió dollárral támogatja a környezetvédelmet? Példátlan tettei a Földünkért aligha megkérdőjelezhetőek. Sőt, talán ez teszi őt igazán érdekessé és sokszínűvé. De, hát kinek a pap, kinek a papné!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.