Ryan Gosling filmek szülinap Szerelmünk lapjai
A sármos és tehetséges színész, Ryan Gosling november 12-én ünnepeli a 40. születésnapját. Cikkünkben górcső alá vettem kedvenc filmjeimet a szívtiprótól.

Ryan Gosling világhírű Golden Globe-díjas kanadai színész, zenész és producer. Karrierjét gyerekszínészként kezdte a Disney Channel The Mickey Mouse Club című műsorában 1993 és 1995 között, majd olyan népszerű családi és ifjúsági sorozatokban is szerepelt, mint például az Álomsuli melyben a címszereplőt formálta meg. Első filmes főszerepét A hitetlen című 2001-es filmben kapta meg, ebben egy neonácivá váló zsidó fiatalembert alakít. A nagyközönség számára a 2004-es Szerelmünk lapjai című romantikus vígjáték főszerepe tette ismertté, mellyel négy Teen Choice Awards és egy MTV Movie Awards díjat nyert. Egy drogfüggő tanár szerepében nyújtott alakítása - a 2006-os Fél Nelson című filmben - pedig Oscar-jelölést hozott számára. 2011 is fontos év volt a színész karrierjében, több, a nagyközönség számára készült filmben kapott fontos szerepet, ilyen például volt az Őrült, dilis, szerelem című romantikus vígjáték.

Gosling 2015-ben A nagy dobás című filmdrámában szerepelt, a 2016-os Kaliforniai álom pedig hatalmas pénzügyi és kritikai sikert hozott számára: Golden Globe-díjat nyert és egy második Oscar-jelölést is magáénak tudhatott. 2017-ben a Szárnyas fejvadász 2049 főszerepét vállalta el, míg 2018-ban Neil Armstrongként volt látható a filmvásznon Az első ember című életrajzi filmben.

A Rachel McAdams és Ryan Gosling főszereplésével készült

Szerelmünk lapjai

mára már egy igazi romantikus klasszikussá nőtte ki magát. A főszereplők és a film összesen tizenkét díjat zsebelhetett be, és nem véletlen. Számomra is az egyik legmeghatóbb és legszebb film a szerelemről, és akárhányszor megnézem, mindig zokogok a végén.

Allie és Noah tizenévesen ismerték meg egymást, szerelmük pedig hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Noah nagyon szenved Allie hiányától, naponta ír neki levelet egy éven át, de azokat a lány nem kapja meg, mert az anyja eldugja őket előle. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell élete szerelme és társadalmi rangja között.

Forrás: Northfoto/Entertainment Pictures/New Line Cinema

A Kaliforniai álom

szintén egy zseniális és felejthetetlen alkotás számomra. Ryan Gosling és Emma Stone tökéletesen passzoltak egymáshoz ebben a 2016-ban bemutatott romantikus filmmusicalben. A film négy Grammy-díjat és hat Oscar-díjat nyert a legjobb rendezőért, női főszereplőért, díszletért, operatőrért, eredeti filmzenéért és betétdalért. Továbbá elnyerte a legjobb filmnek járó BAFTA-díjat és a Golden Globe-díjért versengve minden kategóriában nyert, amire jelölték.

Mia a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian a szépreményű jazz zongorista az Angyalok Városában, Los Angelesben keresik az álmaikat. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért.

A Túl a fenyvesen

egy 2013-ban bemutatott amerikai krimi, Ryan Gosling, Bradley Cooper, és Eva Mendes főszereplésével. Luke Glanton sikeres motoros kaszkadőr egy cirkuszban, aki hamarosan tudomást szerez arról, hogy az egykori szerelme, Romina titokban fiút szült neki. Luke gondolskodni szeretne a családjáról, ezért otthagyja a munkáját és bankrablónak áll.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.