felnőtt shemagazin megszállott démon Ördögűzés Emily Rose üdvéért ördögűzés
Számos film foglalkozik a démoni megszállással, sokuk alapjául pedig igaz történet szolgál. Ezek közül talán az Ördögűzés Emily Rose üdvéért című az, ami leginkább követi a való életben lejátszódó eseményeket.

A filmbéli egyetemista lány, Emily Rose a valóságban egy német tinédzser, Anneliese Michel volt. Ez az ő története.

1968-ban kezdődött, az akkor csupán 16 éves lány, Anneliese Michel kálváriája. Hirtelen furcsa tünetektől kezdett szenvedni: teste pillanatok alatt megfeszült, majd görcsössé vált. Szülei elvitték egy neurológushoz, aki az egyik legsúlyosabb, úgynevezett grand mal epilepsziát diagnosztizálta nála. A kórházba kerülése után hallucinálni kezdett: démonokat látott és hallott. Hiába kapott kezelést, tünetei egyre súlyosabbakká váltak, ezért családja, akik mélyen hívő katolikusok voltak, hazavitték és mástól reméltek segítséget.

Ernst Alt atyához fordultak, aki úgy vélte, Anneliese démoni megszállás alatt áll. Josef Stangl würzburgi püspöktől kért engedélyt az ördögűzésre, ám ő ezt csak két évvel később adta meg, amikor a lány már szinte terrorban tartotta családtagjait, önmagán csonkolást kísérelt meg, viselkedése teljesen megváltozott, mondhatni állatiassá vált és elutasította az ételt.

1975 őszén Ernst Alt és Arnold Renz atya belekezdtek az ördögűzésbe, a XVII. századi Rituale Romanum szerint.

Anneliese úgy vélte, testét nem egy, hanem több démon is megszállta, de Ernst Alt atya még ennél is tovább ment, szerinte ugyanis a lányt maga a Sátán kerítette a hatalmába. A két papa hetente egy-két alkalommal, összesen hatvanhétszer hajtott végre ördögűzést.

Az évek óta tartó állapot a fiatal lányt rendkívüli módon megviselte. Drasztikusan lefogyott, mivel gyakorlatilag bogarakon kívül nem evett semmit, arca beesetté vált, szemei alatt fekete karikák lettek, testét sebhelyek borították. Nem bírta elviselni a feszületeket és szentképeket maga körül.

Anneliese azt is állította, hogy megjelent neki Szűz Mária, aki elmondta, hogy két választása van: vagy most vele megy, és véget ér minden szenvedése, vagy marad, és a gonosszal való küzdelmével megváltja az embereket. A lány az utóbbit választotta.

Forrás: Shutterstock

Az utolsó ördögűzésre 1976. június 30-án került sor, másnap Anneliese meghalt.

Ernst Alt atya értesítette a hatóságokat, akik azonnal megkezdték a lány halála körüli vizsgálatokat. Anneliese Michel az alultápláltságba és a kiszáradásba halt bele. Az ördögűzésben részt vevő két papot és a szülőket is elmarasztalták gondatlanság és orvosi segítség elmulasztása miatt. 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

Amennyiben elvetjük a démoni megszállás lehetőségét, mi lehet a másik magyarázat?

A görcsöket és az önsértést kiválthatta epilepsziai, melynek több fajtája ismert. A gran mal epilepszia – melyet a neurológus meg is állapított Anneliese-nél - nem korlátozódik egy-egy testrészre, az egész test megfeszül, majd görcsös rángatózásba kezd, a rohamokat gyakran ájulás kíséri. A temporális epilepszia során a beteg homályos tudatállapotba kerül, melynek során ön- és közveszélyes is lehet, a roham ideje alatt történtekre pedig egyáltalán nem emlékszik.

A látomásokat és egyéb érzelmi tüneteket magyarázhatjuk a szerotonin szint csökkenésével. Ezt a hormont az agy termeli és más néven boldogsághormonnak is hívjuk. Amikor valaki szervezete túl keveset termel belőle, könnyen előfordulhat krónikus fájdalom, depresszió, pánikbetegség, alvás- és memória-, étkezési zavar, hiperaktivitás, szorongás, valamint hallucináció, viselkedészavar és személyiségbeli változás.

A gyógyszeres és mentális kezelés hiányának és a mély vallásos közegnek köszönhetően nem szabad elvetni annak a lehetőségét, hogy Anneliese önmagát kergette bele abba a hitbe, hogy démonok szállták meg, és tünetei, valamint viselkedése ebbe az irányba manifesztálódtak.

Szerinted mi történt Anneliese Michellel?

Nyitókép: Shutterstock

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.