gyilkosság megbánás kegyetlen Zavada Janka bocsánat gyilkos
Mindig is érdekelt, vajon képesek-e a bűnözők megbánni azokat a dolgokat, amiket elkövettek. Ha igen, akkor őszintén, vagy csak színjáték az egész? Találtam három förtelmes gyilkost, akik állításuk szerint később bűnbánatot tanúsítottak.

Te hiszel nekik?

1. Charles Manson: az istenfélő szektavezér

Mansont felkapta a média, pedig egyáltalán nem érdemelt hírnevet. Bár ő maga sosem ölt embert, mégis képes volt rávenni másokat, hogy öljenek érte. Érte, vagy azért az eszméért, amit megteremtett. A Helter Skelter (fajok közötti hatalmas háború Amerikában) végül elmaradt, pedig szentül hitte, hogy a feketék fellázadnak az USA-ban és ebből vérengzés lesz. Szerencsére rácsok mögött végezte, ahol aztán úgy érezte, új élete kezdhet zenészként.

Forrás: AFPforum

Majd eljutott a megvilágosodás szintjéig. Állítása szerint befogadta Istent az életébe, és komolyan hangoztatta, hogy megbánta bűneit. Sőt, hogy ő soha senkinek nem akart ártani...

De én nem hiszem, hogy ez igaz, hiszen már volt szektavezérként is kiválóan manipulált másokat. Mégis emberek ezrei imádták és követelték a szabadlábra bocsájtását. Csak egy kérdésem lenne: miért?

2. David Berkowitz és a démoni labrador

Berkowitz szintén egy híres sorozatgyilkos, aki nagyobb rivaldafényt kapott a kelleténél. Számomra egyszerűen felfoghatatlan, hogy ajnároznak és imádnak embereket, akik bántottak másokat... Értem én, hogy a filmekben menő, ha a gonosznak szurkolunk. Na de ez kőkemény valóság, igazi emberéletekről van szó! Berkowitzt összesen hat ember meggyilkolása miatt ítélték el. Hidegvérrel lőtte le az áldozatait, mert állítása szerint a szomszéd labradorját megszállta egy démon, aki utasításokat adott neki.

Forrás: Wikipedia

Amikor kivizsgálták, kiderült, hogy teljesen épelméjű. Lecsukták, ahogy meg is érdemelte. Mansonhoz hasonlóan aztán ő is megtért a börtönben. Könyveket ír, és azt bizonygatja, hogy mindent megbánt.

3. Heinrich Himmel, a gyáva SS vezető

A háború évei alatt Himmel naplót vezetett, amiből nagyon sok minden kiderült róla. Sajnos pontosan olyan könyörtelen volt, mint amilyennek a történelemkönyvekből megismerhettük. Játszi könnyedséggel jegyezte fel a reggeli időpontja mellé a kivégzésre váró embereket. A háború vége felé azonban már érezte, hogy szorul a hurok. Amikor a birodalom bukni látszott, egyszerűen elmenekült. Álnéven rejtőzködött, míg 1945-ben végül elfogták, és a brit hadifogságban természetesen megbánta bűneit.

Forrás: Wikipedia

Mert hát ő ugye senkinek nem akart ártani. Végül pedig, félve attól, ami rá vár, egyszerűen öngyilkos lett. Csak a tetteihez volt elég "bátorsága", ahhoz már nem, hogy vállalja értük a felelősséget...

Nem baj, ha nem vagy rutinos író. ✍️ Ha eddig csak a fióknak írogattál, akkor itt az alkalom, hogy megmutasd, mire vagy képes!

Mit kell tenned, ha részt akarsz venni a pályázaton?

Írd meg egy maximum 3500 karakteres cikk formájában, hogy mit gondolsz az alábbi idézetről - majd küldd el nekünk a jelentkezes@she.hu email címre április 30-ig!

Oszd meg velünk, és a legjobb cikkeket megjelentetjük az oldalon!

Forrás: She.hu

Nyitókép: AFPforum/Wikipedia

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.