Tékasztorik 2: Végre egy film, ami nem nézi hülyének a közönséget!

film élmény Tékasztorik filmajánló Pechál Péter Bihari Viki
Megnéztük a Tékasztorik 2-t! Mert amikor egy magyar blogger/író munkásságából film készül, az érthető módon felkelti az érdeklődésemet. Főleg, hogy Viki ezt már másodszorra ugorja meg! De milyen lett a második film? Spoilermentes beszámoló következik!

A téka bezárt, Viki pedig egy reklámügynökségnél kezdett el dolgozni szövegíróként. De ez inkább csak egy amolyan alibi alterego számára, mint Supermannek az újságíró Clark Kent. Mert közben töretlenül blogol, és illegális online film letöltésekkel bizniszel. Nehéz ugye elszakadni attól, ami már jól bevált. Ezen kívül nagy erővel munkálkodik azon, hogy a blogjából készült forgatókönyvéből film születhessen. Azt hiszem, ezzel még nem lőttem le semmi igazán fontosat.

Tehát tulajdonképpen a Tékasztorik 2 Star Wars-i magasságokba tör, ami egy előzményfilm arról, hogyan is sikerült összehozni az első mozit. Csak itt nem Darth Vader rohangál kisgyerekként, hanem Kis Viku igyekszik nagylányként semmit sem elbaszni - vagy legalább nem mindent, esetleg részeredményeket elérni a szerelemben...

Persze az egész Vikisen laza, komolytalan és önironikus. Az jön át minden képkockából, hogy nem akarták túl komolyan venni magukat az alkotók, csak jól akartak szórakozni - és jól akartak szórakoztatni.

De nemcsak a film az egyetlen nagy projekt, hanem az is, hogy Viki végre megtalálja a nagy szerelmet, vagy ő lehessen a nagy szerelme valakinek. És itt most szó szerint kell érteni a nagyot, mert a kiszemeltje túl soványkának találja őt. (Nem, ez sem spoiler, már az előzetesben is benne volt.) Azt hiszem, sok nő szeretne ilyen kihívásokkal szembenézni a párkeresés során, a párolt levegő és napfénnyel ízesített nyers saláta diéta helyett...

Írhatnám, hogy a film néhol tartalmaz termékmegjelenítéseket, de azt hiszem, közelebb áll a valósághoz, hogy bizonyos jelenetek konkrétan egy termék köré épülnek. Teljesen nyíltan, őszintén, sőt, túltolva. Mert hát ez a valóság, kellettek a szponzorok, hogy létrejöhessen a film.

És nem is akarnak minket átverni. Azt hiszem, ez egy nagyon fontos gondolat az egész filmmel kapcsolatban. Nem akar hazudni, nem akar többnek látszani, mint ami.

Ez adja a történet igazi esszenciáját, hogy őszinte, gyarló, humoros - emberi az egész sztori. Megspékelve pár elborult, a cselekménytől teljesen elszakadt képzelgéssel, ami sosem hagyja unatkozni a nézőt. Bevallom, azért volt egy olyan énekes-táncos jelenet, ami azért erősen súrolta az ingerküszöbömet, hogy ez talán már kicsit erős elrugaszkodás volt. De hogy bátrak voltak a készítők, ahhoz nem fér semmi kétség.

Szóval, aki szereti Viki stílusát, annak mindenképpen megéri elmenni megnézni, mert nem fog csalódni. Aki nem szereti, annak meg azért, hogy utána jóízűen tudja utálni. Ha valakinek pedig fogalma sincs, hogy miről van szó, akkor azért, hogy végre képbe kerülhessen. Tudod, alapműveltség, vagy mifene. Pár év, és tanítani fogják a filmművészetin - vagy nem. :D

Még több cikk Petitől!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Peti stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Forrás: Szabó Gábor

Nyitókép: Tékasztorik/Facebook

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.