magazin kibeszélő idézet Percze Ágnes Micimackó Alan Alexander Milne születésnap évforduló
Ma lenne 140 éves a Micimackó megalkotója.

- Olyan bánatos vagy.

- Bánatos? Miért lennék én bánatos? Születésnapom van. Az év legboldogabb napja.

- Születésnapod van? - mondta Mackó örömteljes meglepetéssel.

- Nagyon természetes. Nem látod? Nézd csak a sok születésnapi ajándékot, amit kaptam. - És gúnyosan kinyújtotta a lábát. - Látod? Mennyi torta meg töltött csokoládé.

Mackó jobbra nézett, aztán balra.

- Ajándék? Torta? Csokoládé? Hol?

- Hát nem látod?

- Nem én.

- Én se - mondta Füles.

Egyszer azt mondta a barátnőm, hogy olyan vagyok, mint a Micimackóból Füles. Olyan "nekem az a véleményem, már ha valakit érdekel a véleményem" típus. Azóta imádom Alan Alexander Milne Micimackó című művét. Ez egy olyan könyv, ami már gyerekkoromban is ott lakott a polcomon a többi klasszikus mellett, de igazából még ma is ott lakik. Pedig a kettő közt jócskán eltelt néhány évtized.

Forrás: AFPforum

Egy könyv, amiből mást hallottam ki, mikor gyerek voltam, mást olvastam ki, mikor a gyerekeimnek olvastam, és egész mást olvasok ki ma belőle. Egy könyv, amiben a Csekély Értelmű Medvebocs tud pont úgy viselkedni, mint én, sőt, még gondolkodni is. Amiben Malacka akár a gyerekem is lehetne, Nyuszi az apám, Tigris a barátom, Füles pedig én vagyok.

A világhálón sok Micimackó idézetet lehet találni. Olyanokat, amik a filmből lettek népszerűek, de nem szerepelnek az eredeti műben. Az én kedvenceim viszont a könyvből vannak, és ezek eszembe is jutnak, mikor például:

úgy érzem, SENKI vagyok

"Ez nem stimmel. Valaki csak bent van, ha egyszer azt mondta, hogy senki. Senki nem mondhatja azt, hogy senki, anélkül, hogy valaki lenne. Aki senkit mond, annak valakinek lennie kell." (Micimackó)

mikor sokat eszem vendégségben

"A modern lakásoknak nincs elég széles kijáratuk. A bejáratok jók, de a kijáratok nem elég szélesek." (Micimackó)

mikor úgy érzem, átvernek

"Ha ők ugratni akarnak, majd én visszaugratom őket. Meglátjuk, melyikünk ugrik jobban." (Kanga)

mikor összecsapnak a fejem felett a hullámok

"Ha a palack is tud úszni, akkor a csupor is tud úszni, és ha a csupor tud úszni, akkor én ráülhetek az egyik csuporra, és én is tudok úszni. Az a fő, hogy elég nagy legyen a csupor." (Micimackó)

mikor egyedül érzem magam

"Nekem is vannak barátaim. Tegnap is nagyon barátságosan megszólított valaki. És a múlt hét valamelyik napján Nyuszi véletlenül belém ütközött, és azt mondta: "Bocsánat!" Úgy bizony! Ez a Társadalmi Érintkezés. Mindig akad valami. Bocsánat. Nincs mit. Szót sem érdemel." (Füles)

Forrás: AFPforum

"Mackó megvakarta a fejét, nem tetszett neki a dolog.

- De igazán születésnapod van? - kérdezte aztán gyanakodva.

- Bizony.

- Hát akkor - gratulálok. Még sok-sok születésnapot!

- Neked is, Micimackó.

- De nekem nincs születésnapom.

- Nincs is. Csak nekem van.

- Akkor hát miért gratulálsz nekem?

- Miért ne? Remélem, nem akarod magad rosszul érezni az én születésnapomon?!

- Ó, akkor értem..."

Alan Alexander Milne, 1956. január 31-én, 66 évvel ezelőtt hunyt el.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.