jövő Pálfy Dalma jóslat jövendőmondás Nostradamus
516 éve született Nostradamus francia orvos, gyógyszerész, csillagász és jövendőmondó. Valódi reneszánsz ember volt, az a típus, aki mindenhez IS értett. De leginkább a nagyon homályos, kódokkal rendszerezett próféciák írásához, amiknek beteljesüléséről a mai napig heves viták folynak.

De van, amiről a legtöbben úgy gondolják, hogy bejött. Mondjuk, ilyen sok kétértelműen megfogalmazott jóslatból persze, hogy előfordul, ami betalál.

Medici Katalin 3 fia

Első beteljesült jóslatával sikerült belopnia magát II. Henrik francia király és olasz felesége, Medici Katalin szívébe. Ugyanis amikor ki akarták próbálni a jós tehetségét, azt mondta: Katalin három fiát is királyként fogja látni. Ezt mindenki úgy értelmezte, hogy három országot is uralni fognak. Valójában az történt, hogy mindhárom fiú nagyon rövid életű volt, ezért rövid uralkodás után váltották egymást a trónon. Mindenesetre a jóslat beteljesülésével Nostradamus olyan nagy hírnévre tett szert, hogy nemcsak sokszorosítani, de hamisítani is kezdték 1555-ös, Próféciák című könyvét.

II. Henrik halála

Tekintélyét a királyi udvarban az eleinte kedvezőnek tűnő jóslat után tovább növelte, hogy egyik verse mintha II. Henrik halálának körülményeit írta le...

Forrás: Wikipedia

"Az ifjú oroszlán felülmúlja az öreget

Harci mezőn páros viadalban:

Aranykalitkába kidöfi a szemét.

Két csapás/seb egy/első,

aztán meghal, kegyetlen halállal."

A király ugyanis egy lovagi tornán szerzett halálos sérülést. Az ifjú Gabriel de Lorges Montgomery kopjája a második összecsapásban megcsúszott az oroszlános uralkodói pajzson, majd az arany sisakrostélyon keresztül a király szemébe fúródott. 10 nap múlva, nagy szenvedések után hunyt el.

A saját halála

Tanítványa, Chavigny jegyezte fel, hogy amikor 1566. július 1-jén este búcsúzott Nostradamustól, ő azt felelte "Nem fog látni életben hajnalkor." Valóban aznap éjjel vagy másnap hajnalban érte a halál, reggel fedezték fel a holttestét. Valószínűleg nem csak blöffölt, mert júniusban már végrendeletet készített és a gyónást is elvégezte. Több értelmező szerint pedig már egy évvel korábban született egy verse, ami a halálára utal. Persze mivel már idős volt és beteg, ez nem annyira nagy rejtély.

A londoni pestis és tűzvész

Egyik jövendölése szólhat akár I. Károly angol király kivégzéséről és a pár évvel azt követő pestisjárványról is.

"Az igazat halálra adják igazságtalanul,

Nyilvánosság közepette megölve.

Oly nagy pestis fog keletkezni e helyen,

Hogy a bírók is menekülésre kényszerülnek."

Egy másik pedig - ha így értelmezzük a zavaros szavakat - előrevetíti, hogy "Az igazak vérét követeli

majd a londoni tűz a 66-os esztendőben."

Forrás: Wikipedia

A francia forradalom

Egyik nagyon homályos versében leigázott, de éneklő embereket említ, és azt, hogy fejedelmek és urak kerülnek börtönbe. Ez valóban hasonlít arra, ahogyan kitört a francia forradalom. A szintén itt szereplő "fejetlen idióták" kifejezés pedig jelentheti a guillotine általi kivégzéseket.

Hitler felemelkedése

"Éhségtől dühödt vadállatok fognak átúszni a folyókon

a csatatér nagyobb része Hister ellen lesz,

vasketrecben vonszolják a nagy embert, míg

Németország gyermeke semmit sem tart tiszteletben."

Ezzel a verssel kapcsolatban azért olyan nagy az egyetértés, mert mi lehetne egyértelműbb jel, mint hogy a Hister nagyon hasonlít a Hitlerre? De ellenkezni az állásponttal ugyanilyen könnyű, ha tudjuk, hogy a Hister a Duna déli részének római kori neve, ezért valószínűleg nem egy személyt takar.

Forrás: Shutterstock

A repülőgép és a légi hadviselés

Nostradamus nemcsak eseményeket, találmányokat is előre látott. A repülésről, a harci repülőkről is többször írt:

"Az emberek biztonságban fognak utazni az égben, földön, tengeren és hullámon."

"Harcban lesznek a felhőket irányítván."

Sőt, állítólag a Hirosimára és Nagaszakira dobott atombombákat is megjövendölte:

"A Felkelő Napnál egy nagy tűz látszik.

A robbanás körében a halál uralkodik majd, és felhallatszanak majd a sikolyok.

Ez a halál háborúnak, tűznek és éhségnek lesz köszönhető."

Ami még bejöhet: Nostradamus több versében is egy harmadik világháborút jósolt, ami áradásokkal, földrengésekkel és vallási viszályokkal fog eljönni. Ha elnézzük, mi zajlik a világban, ez még simán bekövetkezhet, nem?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.