Keanu Reeves bölcsességek színész gondolatok idézetek Takács Solya
"Neked talán boldognak kell lenned ahhoz, hogy éld az életed, de nekem nem." Pontosan így hangzik egy velejéig hatoló mondat napjaink egyik legnépszerűbb férfi színészének a szájából.

Mindamellett, hogy zseniális filmeket tudhat maga mögött (mint pl.: Az ördög ügyvédje, a Mátrix, vagy a romantikusabb vonalról ismert Ház a tónál, vagy akár a Minden végzet nehéz), nem feledkezhetünk meg az aranyköpéseiről sem! Ugyanis a roppant jóképű színészünk nem csak a sármjával rabolta el a női szíveket. És talán az sem véletlen, hogy a karizmatikus jelenség olyan keresztnévvel rendelkezik, aminek a jelentése hawaiiul: szellő a hegyek fölött.

Forrás: AFPforum/ Collection Christophel/© Columbia Pictures Corporation / Warner Bros / Waverly Films/Columbia Pictures Corporation /

Máris beleborzong a női lelkünk minden egyes zegzuga, nem igaz?! De honnan ered ez a rengeteg bölcsesség belőle, amiért mi úgy odavagyunk? Talán a tragikus életútját visszavezetve könnyebben magyarázatot találhatunk rá.

Kezdetben a szülei között lévő megromlott viszony nyomott bélyeget Keanu sorsára. Ugyanis szülei még kiskorában elváltak, így mostohaapja, Paul Aaron rendezői pályájának köszönhetően, megismerkedett a színház világával. Ott is hagyta a középiskolát, és színiiskolába iratkozott be. Ugyan a magánéletéről keveset tudni, de szembeötlő hír, hogy 10 évre rá drogtúladagolásban elvesztette legjobb barátját, River Phoenixet.

Forrás: AFP/Shaun Curry

Alig pár év múlva pedig baratnőjével,Jennifer Symeval, közös kislányuk halva született. Ezután jött az újabb sorscsapás, amikor barátnője, Syme halálos autóbalesetet szenvedett. Mindezek mellett pedig kishúga Kim, évek óta leukémiában szenved. Volt neki miből megtanulnia az életet.

Íme hát néhány személyes kedvencem a gondolatai közül:

"A holnapra nincs garancia, úgyhogy élj ma!"

"Életed minden küzdelme hozzájárult ahhoz, ami Te most vagy. Légy hálás a nehéz időkért, ezek ugyanis csak erősebbé tettek Téged."

"Senki sem jut ki innen élve, ezért felesleges túlgondolni a dolgokat. Próbálj ki különleges ételeket! Sétálj a napsütésben! Ugorj bele az óceánba!"

"Néha annyira beleragadunk a mindennapi életünkbe, hogy elfelejtünk időt szánni rá, hogy élvezzük az élet szépségét. Olyan, mintha zombik lennénk. Nézz fel, húzd ki a fülhallgatód! Köszönj oda valakinek, akit látsz, vagy menj oda és ölelj meg valakit, aki úgy néz ki, mint akit bántottak!"

"Mindig úgy neveltek, hogy úgy kezeljem az embereket, ahogy szeretném, hogy mások kezeljenek engem. Ezt tiszteletnek hívják."

Forrás: AFP/Valerie Macon

"...Nem akarok egy olyan társadalom tagja lenni, ahol a férjek prostituáltként öltöztetik a feleségeiket, kiemelve mindazt, amit szerintük egy nőn értékelni, szeretni kell. Ahol nincs semmilyen hitele a becsület, a méltóság szavaknak, és már nem hiszel senkinek, aki úgy kezd egy mondatot, hogy "ígérem...", ahol a nők már nem akarnak gyereket szülni, a férfiak meg családot alapítani.

Ahol a balekok sikeresnek és menőnek gondolják magukat, miközben apjuk autóját vezetik, és ahol az apák azzal alázzák a gyerekeiket, hogy soha semmi és senki nem lesz belőlük az életben. Ahol az olyan emberek beszélnek istenhitről, akiknek kezükben ital van, és halvány gőzünk sincs arról, hogy mit jelent igazából a vallás. És ahol a szerénység nagy hátrány.

Ahol mindjárt kihalófélben van a szerelem, de közben mindenki a tökéletes partnerre vágyik. Ahol az emberek minden pénzüket a kocsijukra költik, azzal igyekezve leplezni, hogy valójában milyen szegények. Ahol a fiúk szüleik pénzét költik éjszakai bárokban, és ahol a lányok ezért szeretnek beléjük. Ahol már nincs különbség nő és férfi között, és ezt a választás szabadságának nevezik. És aki ez ellen fel mer szólalni, azt egyszerűen lehülyézik. Én a saját utamat járom, de kár, hogy nem találok megértésre azon emberek részéről, akitől a leginkább elvárnám..."

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.