Hugh Hefner Nagy X. Viktória kibeszélő Playboy-villa magazin Playboy Titkok playboy nyuszik
A férfiak róluk álmodoznak, sok nő pedig olyan szeretne lenni, mint ők: szexi és elérhetetlen. A Playboy-nyuszi megjelenése óta a vágy tárgya, de hogy mi rejtőzik a nyuszifarok mögött, kevesen tudják.

Ha nem akarod tudni az igazat, ne olvass tovább!

A nyuszi a Playboy-birodalom 1953-as megalapítása óta annak elsőszámú kulturális ikonja. Nem keverendő a playmate-tel, aki a magazinban tárja fel meztelen titkait. A füles lányok eleinte csak hostessként dolgoztak a gomba módra szaporodó klubokban, de már ekkor is számos kritériumnak kellett megfelelniük.

Előnyben voltak a húszas éveik elején járó lányok, egyenes lábakkal és Monroe-t idéző homokóra alakkal. Úgy kellett vonzónak lenniük, hogy közben nem keltették az olcsóság látszatát. Aki túljutott a kötelező fizikai vizsgálatokon, a Hugh Hefner által megteremtett új szépségosztály tagja lehetett. A 60-as években kevés fenszibb állás volt, mint a Playboy-nyusziság. Elit helyeken dolgoztak, mindenki irigyelte (vagy kívánta) őket, és puszta létezésük megtöltötte az akkori életmód magazinok glamúr rovatait.

Forrás: DPA/AFP/Jerzy Dabrowski

Külön kézikönyv szabályozta a munka minden részletét, ami inkább hasonlított egy nyári tábor jótett/vétség rendszerére. Kihágásnak számított például a felszaladt harisnyaszem, a rágó, a hibás manikűr vagy az elhanyagolt nyúlfarok. Azonnali kirúgás járt azért, ha vendéggel vagy más alkalmazottal randiztak a lányok.

A tökéletes külcsín mellett a nyuszinak elérhetetlennek kellett lennie a publikum számára, ez volt a Hefner-féle üzleti modell lényege. Az uniformis csak egy kis méretű szatén dresszből, valamint a kiegészítőkből állt, a tisztíttatása viszont önköltséges volt. Fülek korrektül lehajtva, farok frissen borzolt, ékszer helyett pedig kézelőt kellett viselni. A necc harisnyát két viselés között öblítés után hűtőbe tették, hogy ne legyen sztatikus.

A kifogástalan manikűr mellett az élénk színű rúzs és a hajzuhatag is fontos volt. Mivel a nyuszik 8 centis sarkakon tipegtek, a kézikönyv arra vonatkozólag is adott tippet, hogy mit tegyenek fájdalom esetén: görgessék talpaikat egy üres kólás üvegen.

A nyuszik akkor sem ehettek, ihattak, ha meghívták őket - ez egyúttal remek súlykontrollnak bizonyult. A kedves mosoly kötelező volt, a felkészítő tréningen pedig nemcsak koktél recepteket tanultak meg a lányok, de azt is, hogyan kell lehajlás nélkül italt tölteni: szexi pukedlival, így a dekoltázs is biztonságban maradt. Dohányozni szintén csak nőiesen lehetett, csábítóan tartva a cigit mutató- és középső ujj között, majd két szívás közt pihentetni a hamutartóban.

A Playboy-villa lakóinak vallomásai

Kik laktak a szexlaknak tartott Playboy-villában? Azok a nyuszik, akik Hefner barátnői közé tartoztak. Ez a pozíció azonban nem volt annyira kellemes, mint amilyennek sokan képzelték...

"Bár a lányok hetente ezer dollárt kaptak, a fizetésnapon Hef mindig előállt valami nyűgjével, ilyenkor jelezte például rosszallását, ha valaki mondjuk, nem vett részt a szobájában szervezett grupi programokon. Intimitás szempontjából az első együttlétem Heffel szörnyű volt, meg sem csókolt. Olyan rövid volt az egész, hogy alig emlékszem rá" - idézte fel Holly Madison az erről szóló emlékeit.

Főbarátnői titulust kapott, ekkortól pedig a lányok - akik addig vele is rivalizáltak - hirtelen kedvesek lettek hozzá, mintha egy hetvenes férfi háremébe tartozni őrületes kiváltság lenne. "Kifelé próbáltuk eladni a csillogást, de csak az önbecsülésünk morzsáit szedegettük a padlóról" - nyilatkozta később.

Forrás: AFP/Cesar Rangel

Kendra Wilkinson szerint mindennapos volt az alkohol és a drog, különösen azoknál, akiknek szexuális kapcsolata volt a Playboy-birodalom urával. Valahogy át kellett vészelni a napot - említette a nyuszilány -, ami a szigorú szabályok miatt meglehetősen stresszes volt. Mindezt tetézte a higiénia súlyos hiánya, a villa szőnyegein ugyanis rendszeresen a kutyák könnyítettek magukon, és a vallomások szerint az alvómatracok sem a patyolatból érkeztek.

Az esténként rózsaszín flanelpizsamát viselő nyuszik szigorú hetirend szerint éltek: hétfőnként Hefner barátait szórakoztatták, kedden családi est volt, szerdán és pénteken valamelyik exkluzív klubban múlatták az időt. Szombaton mozi, vasárnaponként pedig medencés partit rendeztek vacsorával. Csütörtök volt a szabadnap, de este 9-re vissza kellett érni a villába.

A két éve meghalt Hefner életműve tagadhatatlanul befolyásolta a kultúrát, és azt, hogy mit gondolunk a nőkről, a női szépségről. Néhány Playboy-nyuszi hírneve még a brandét is túlszárnyalta, de ennek ára volt. Egy nyúlfarknyi biztosan...

A legkéjencebb polgárjogi aktivista: Hugh Hefnerhttp://www.she.hu/kultur-mi/20170928-hugh-hefner-playboy-atyja-polgarjogi-aktivista-elete-baranyai-kata.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.