A melltartó feltalálója szívesebben bulizott félmeztelenül!

siker félmeztelen Greta May melltartó feltaláló Caresse Crosby
Sosem gondolnád, hogy a nő, aki keretek közé szorította a melleket, egész életében magasról tett a korlátokra, és szinte csak a gyönyörnek élt. Caresse Crosby olyan szinten hedonista volt, hogy feltaláló is pusztán emiatt vált belőle.

Képzeljetek el egy 19 éves lányt - eredeti nevén Mary Phelps Jacobot -, akinek mindene a flört és a jó megjelenés! Épp egy bálba készül, ott áll a szoba közepén félig felöltözve, és majd széttépi idegességében a kényelmetlen, halcsontból készült fűzőt, amibe bele kéne préselnie magát. Megtehetné, hogy meghajol a kor szokásai előtt, mint megannyi sorstársa, csakhogy ő lázadó típus: ezért fog két zsebkendőt, összevarrja őket egy rózsaszín szalaggal, és ezennel megteremti azt a ruhadarabot, amit később nők százezrei hordanak...

A találmánya olyan népszerű lett, hogy pár év múlva szabadalmaztatta, és céget alapított. Csakhogy itt jött a képbe az első férje, akinek férfiúi önérzetét erősen bántotta, hogy asszonykája külön jövedelemmel bír, így valahogyan rábírta nejét a cég eladására. Hogy köze volt-e ennek a kapcsolatuk megromlásához, nem tudom. Szerintem könnyen lehet, hogy főhősnőnk egyszerűen nem vágyott olyan férfira, aki öröm helyett irigykedve fogadja a sikereit.

Forrás: Wikipedia

Mindenesetre kikacsintgatott a házasságból, a férje pedig alkoholizmusba menekült a szégyen elől. Végül elváltak, és Mary hozzáment egykori szeretőjéhez, Harry Crosby-hoz és együtt élvezték az életet, méghozzá Párizsban. Ekkor vette fel a Caresse nevet.

Harry izgalmas férfinak tűnt, hiszen hét évvel fiatalabb volt Caresse-től, ráadásul ünnepelt háborús hős volt, amikor megismerkedtek. Elődjével ellentétben nem állt a nő sikereinek útjába - sőt, közösen alapítottak egy jól működő könyvkiadót.

A páros tobzódott a jólétben és az élvezetekben: olyan parti is volt, ahová Caresse félmeztelenül, egy elefánt hátán érkezett... Baráti körükbe neves művészek tartoztak, például Hemingway,Salvador Dalí és Picasso. Összejöveteleik során nem vetették meg az ópiumot sem, a szórakozás pedig gyakran közös meztelen fürdőzésbe torkollott.

Forrás: Wikipedia

Ezek után azt hihetnénk, hogy a házaspár igazán jól egymásra talált, Harry azonban sajnos nem érte be Caresse szerelmével. Szeretőt tartott, a viszonynak pedig teátrális vége lett: 1929-ben egy New York-i hotelszobában - fiatal kedvesével együtt - véget vetett az életének. A halántéklövés, amellyel elbúcsúzott a földi léttől, Caresse életének egy fejezetére is pontot tett.

Visszatért Amerikába, a könyvkiadással azonban továbbra sem hagyott fel, és számtalan nagy művészt támogatott. A háború után megvásárolt egy kastélyt Rómában, majd művész- és világbéke központtá alakította azt.

78 évesen halt meg - ekkorra már annyira ismert volt, hogy még a Time magazin is beszámolt a sajnálatos eseményről. Bármit is gondolunk a habitusáról és a szokásairól, egy biztos: nem volt unalmas élete...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Wikipedia

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.