Angelina Jolie mellműtét színésznő modell életút botrány drog Barok Eszter születésnap
Negyvennégy éves lett Angelina Jolie, Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, fotómodell, író, producer, filmrendező és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottja, korábbi jószolgálati nagykövete.

Percenként több ezer cikk születik róla, ami nem csoda: hiszen 3 dolog is van, amiért némán csodáljuk - és legalább 3 érdekesség, amiért beszélünk róla...

20 éves koráig minden drogot kipróbált, de lejött róluk!

A nehéz gyerekkor és a szüleivel való ellentmondásos kapcsolat miatt Angelina kamaszként súlyos drogfüggő volt - hozzájutott a két legveszélyesebb kábítószerhez, a heroinhoz és a kokainhoz is. Első házassága Jonny Lee Millerrel 1996 és 1999 között tovább mélyítette a problémákat, ebben az időszakban Jolie sokszor az öncsonkítást látta megoldásnak mély depressziójára.

Forrás: AFP/Jim Ruymen

Huszonnégy évesen egy súlyos idegösszeomláson esett át, ami után hosszabb időre kórházba került: ekkor határozta el, hogy végleg megválik a drogoktól és teljesen tiszta életet fog élni. Ez olyannyira sikerült neki, hogy azóta is tartja magát, és jelentős összegekkel támogatja a szegénysorsú drogfüggő nők rehabilitációját.

Színésznőként és rendezőként is tarol!

A sztár 1993 és 2019 között több, mint 37 filmben szerepelt, rendezőként pedig három filmben mutatta meg tehetségét. 1998-ban a George Wallace legjobb női mellékszereplőjeként lett Golden Globe-díjas, majd a Kifutó a semmibe című filmnek köszönhetően is megkapta a rangos elismerést egy évvel később.

2000-ben az Észvesztő legjobb női mellékszereplőjeként Oscar-díjjal, majd Golden Globe-díjjal jutalmazták alakítását, a Hollywood Film Festivalon pedig az év színésznője lett. Több, mint 200 millió dolláros vagyonával az egyik legbefolyásosabb hollywoodi sztár a világon, bőséges bevételét azonban főként jó ügyekre fordítja...

Forrás: AFP/Scott Nelson

Humanitárius munkájával komoly változást hoz a világba.

Angelina - halált megvető bátorsággal - szinte a világ összes háborús zónáját bejárta, exférjével, Brad Pitt-tel pedig létrehozta a Jolie-Pitt Alapítványt, ami főként menekült gyerekeken segít. Különösen szívén viseli Kambodzsa sorsát, hiszen legidősebb fiát, Maddoxot is ebből az országból adoptálta. A Maddox Jolie-Pitt Alapítvány a helyi árvaházakat támogatja, amiért a sztár kambodzsai állampolgárságot is kapott.

Forrás: AFP/Str

A gyerekek mellett kiemelt figyelmet fordít a nemi erőszakot elszenvedett, harmadik világbeli nőkre. Az anyaszállások mellett 150 ország petíciója is az ő nevéhez fűződik, amely nyomást gyakorol a kormányokra, hogy az abúzust szigorúan büntessék és segítsék az áldozatokat. Mindemellett Angelina mindenhol jótékonykodik, ahol tud, Csádtól Jordánián át Etiópiáig - le a kalappal előtte!

Dupla masztektómián esett át.

2014-ben az egész világot felkavarta a hír, hogy a világ egyik legszebb nőjeként számontartott színésznő mindkét mellétől megvált, ezzel is csökkentve a családjában pusztító mellrák esélyeit. Voltak, akik meghajoltak előtte körültekintő óvatossága miatt, miután kiderült, hogy a BRCA1 gén hordozója, míg mások elborzadtak döntésétől annak tudatában, hogy teljesen egészséges szervektől vált meg. Ő maga úgy érzi, így garantálta a leginkább, hogy egészségben fel tudja nevelni valamennyi gyerekét.

Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

Házassága és válása Brad Pitt-tel örök téma!

Már az is sokakból váltott ki ellenérzéseket, hogy Brad Pitt-tel egy forgatáson szűrték össze a levet, amikor a szívtipró még Jennifer Aniston másik fele volt. Másokat az bosszantotta, hogy a Brangelina-páros ahhoz kötötte házasságát, hogy minél több amerikai államban ismerjék el a melegházasságot is. Végül aztán 2014-ben - csaknem 10 év után - összeházasodtak, de csak azért, hogy 2016-ban már el is váljanak. Méghozzá nem kis csinnadrattával: azóta is a kenyértörés részleteitől hangos a sajtó.

Boldog születésnapot, Angie!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.