halál Pálfy Dalma temetés bizarr halálesetek időzítés
A halál valójában sosem jön jókor. Ám vannak a rossznál is rosszabb pillanatok, amikor - ha választani lehetne - senki nem kívánna meghalni. Az alábbi történetek szereplői elég különös módon búcsúztak a földi élettől...

1. A saját lagziján - Fabio Jefferson Maciel, 2012

Amikor arról beszélünk, hogy "túl akarunk élni" egy nagyobb partyt, ritkán értjük szó szerint. Persze az alkohol veszélyes, de ami a 33 éves brazil tengerésztiszttel történt, arra senki nem számított. A 200 fős násznép épp egy tengerparti klubban ünnepelt Rióban, amikor a vőlegény egy koszorúslánnyal játszva elesett a parton.

Ez még nem lett volna gond, ha előzőleg nem vágott volna zsebre egy söröspoharat. A pohár ugyanis eltört, és egy darabja átszúrta Maciel comb artériáját, ami miatt a kórházba szállítás közben elvérzett... Temetését csupán 3 nappal az esküvőjét követően tartották.

2. Temetésen - Henry Taylor, 1872

Szokták mondani, hogy más esküvőjét lánykérésre használni épp olyan illetlen, mint meghalni valakinek a temetésén. Henry Taylor nyilván nem maga választotta meg halála időpontját, hogy ellophassa a "show-t". Amikor elhunyt, ismerőse koporsóját ötödmagával a sírhelyhez vitte, megbotlott egy szegélykőben, és elesett. A többiek, hogy megóvják magukat a sérüléstől, elengedték a koporsót, ami így teljes súlyával Taylor mellkasára és fejére zuhant.

Forrás: thelondondead.blogspot.com

Az összezúzott testet látva szerencsétlen özvegy - mintha nem lett volna enélkül is elég baja - hisztériás rohamot kapott. Az esettel foglalkozó szakértők azt javasolták, hogy ezentúl pántokkal rögzítsék a koporsót.

3. A színpadon - Molière, 1673

A francia drámaíró, rendező és színész neve a legtöbbek számára nem ismeretlen. Ám nemcsak a munkássága volt emlékezetes, hanem sajnos a végső pillanatai is. A Képzelt beteg című, utolsó drámájának előadásán pulmonális vérzés miatt köhögve összeesett, de még befejezte a játékát: sikerült a darab részeként álcáznia a rosszullétet, mivel az illett az általa alakított hipochonder Argan szerepéhez.

Néhány óra múlva aztán meghalt, még mielőtt egy pap kiért volna hozzá. Mivel halálakor zöldet viselt, állítólag innen ered az a babona, hogy a zöld szín balszerencsét hoz a színészekre.

4. Szex közben - Jimmy Ferrozzo, 1983

A San Fransisco-i Condor Club nevű sztriptízbár dolgozója táncosnő barátnőjével együtt gondolt egy merészet: a színpad felett lógó zongorán akarták egymást nagyon boldoggá tenni. A zongora egy másik táncosnő látványos belépőjét szolgálta, ezen ereszkedett le a földre egy hidraulikus motor segítségével. A pár a pillanat hevében véletlenül megnyomta a gombot, ami emelni kezdte a hatalmas hangszert, a plafonhoz préselve Ferrozzót. Szegény barátnője pedig órákra félig a holttest alá szorult, amíg a tűzoltók ki nem szabadították...

Forrás: Shutterstock

5. Ott, ahova még a király is gyalog jár - II. "Vasbordájú" Edmund, 1016

A Trónok harca Tywin Lannisterének halála nem pusztán a fantázia műve. Ha gyalog is ment II. Edmund angol király halála napján az illemhelyre, az biztos, hogy kifelé már hozni kellett a testét. A halál oka több szúrt seb volt, ám arról, hogy ezeket mi okozta, eltérnek a vélemények.

A többség nézete szerint egy az árnyékszéken rejtőző bérgyilkos sebesítette meg késsel vagy számszeríjjal. A másik elképzelés, hogy a sérüléseket még hetekkel korábban szerezte a feltartóztatott dán katonáktól, London ostroma alatt.

+1 Egy fontos munka közepén - Clement Vallandigham, 1871

Vallandigham egy olyan férfit védett ügyvédként, akit azzal vádoltak, hogy vita közben lelőtt valakit egy bárban. Épp azt az elméletet próbálta demonstrálni, hogy az áldozat a pisztolyát előrántva saját magát lőhette hasba... amikor véletlenül magát is hasba lőtte. Az esküdtszéket meggyőzte a halálos akció, védencét felmentették. Szép munka - kár, hogy az életébe került.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.