terhesség hercegné Nagy Britannia várandósság Nyiri Zsuzsi Meghan Markle várandós
Jó évet zárhat a brit királyi család PR csapata: idén ünnepelte uralkodásának 65. évfordulóját Erzsébet királynő, volt két lagzi, egy keresztelő, az egyik családtag iskolába, a másik nyugdíjba ment - szóval, zajlik náluk az élet.

És már biztos, hogy jövőre is lesz forrása a cuki tartalomnak: hétfőn jelentették be, hogy Harry herceg és Meghan hercegné babát várnak. A hűvös, uralkodói stílusú Twitter-üzenetről és a hozzá csatolt mosolygós képről cikkek ezrei születtek világszerte. A hír hallatán én is elmerengtem: könnyebb, vagy inkább még nehezebb hercegnéként várandósnak lenni, mint mondjuk, nekem, az átlagos nőnek? Cserélnék, vagy nem cserélnék most Meghannel?

Forrás: AFPforum/Peter Parks

Az egészségügyi oldal: bebiztosítva

Ahogy előbukkant a két csík, már csengett is a telefon a királyi család orvosainál, akik mindenről gondoskodtak - miközben nem feledték a titoktartási szerződésüket sem. Hercegéknél kimaradt a kórház folyosóján téblábolás és a kiválasztott nőgyógyász lecsekkolása a neten, hiszen a baba - természetesen - a jól bejáratott St. Mary's Magánkórházban születik majd.

Egy mindenre felkészült 20 fős orvosi stáb felelős Meghanért a terhesgondozás során, és a dokiknak az utolsó három hónap alatt éjjel-nappal készültségben kell lenniük, London határain belül. (Miközben az én nőgyógyászom síelésre készül.) A hercegi sarj már biztosan túl van a legszigorúbb genetikai szűréseken, a borsos ár pedig nem okozhatott gondot a szüleinek - ahogy a szülés utáni kórházi végszámla sem fog.

Meghan és a zsírpárnák

Bármit is diktáljanak a hormonok, Meghan nem hízhat el. Egy hercegnének nem áll jól az asszonyos csípő és a szoptatást elősegítő zsírpárnácskák. Ez rossz lehet. Az viszont jó, hogy nem is fog. Mert a dietetikus csapat már össze is állította a baba-mama számára legtökéletesebb étrendet, figyelve Meghan alkatára, ízlésére és a napirendjére. Hát így könnyű! Azért kicsit sajnálom, hogy ő nem engedheti meg magának az este tíz órás, kanapén elterülős nasit, csak mert éhes. És mert terhes. Na jó, valószínűleg ezt nekem sem kéne.

Kérdések kizárva

Mivel a baba neme és neve csak a születése után lehet nyilvános, a hercegi pár idegrendszere kifejezetten jó állapotban lesz a kilenc hónap végére. Senki nem követeli rajtuk a már itthon is divatos "baba neme" bulit, és a naponta hallott "Fiú lesz vagy lány?" kérdések is elmaradnak. De amit tényleg irigylek: a millió "Hogy fogják hívni?"-t, és a válaszra érkező megjegyzéseket és szemforgatást sem kell "élvezniük". A gyerek hercegi neve meg mindenkinek tetszeni fog, és kész.

Forrás: AFP/Darren England

Ruházkodás

Meghan biztosan nem egy babás-mamás csoportból vagy a netről kukázva szerzi be új ruhatárát a gömbölyödő sziluettjére, hanem stylistra és varrónőre bízza magát. Oké, őt egy kicsit többen figyelik, mint engem - de ez az önbizalomnövelő szolgáltatás igenis kijárhatna minden kismamának!

Tökéletesség minden egyes másodpercben

Eddig csupa olyan dolog került szóba, amik miatt minden babavárás előtt álló nőszemély irigyelheti Harry herceg nejét. De most jöjjön a feketeleves: egy hercegnének mindig tökéletesnek kell lennie. És pont. Senki sem kaphatja rajta Meghant, ahogy zöld fejjel mered maga elé, ég a gyomra, vagy nyomja a tipikus terhességi panaszáradatot - ez utóbbi miatt a brit alattvalók szerencsésebbek, mint az én környezetem, nem is beszélve a férjemről.

És ha valami hagyomány a királyi családban, az bizony hagyomány lesz örökre: a szülés után néhány órával Meghan perfekt sminkben-hajban-ruhában integet majd a kórház lépcsőjéről - ahogyan Diana és Katalin hercegnék is tették. És oké, hogy profikra bízza majd a kinézetét, de mégis: kinek van ereje egy laza 24 órás vajúdás után bájosan integetni 150 fényképezőgép lencséjébe? Én valószínűleg a nevemre sem fogok emlékezni ilyenkor.

De úgy látszik, ezek a hercegnék ilyenek: mindent kibírnak. Lehet, ha hercegné lennék, nekem is menne?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.