híresség Nagy X. Viktória Kylie Jenner gazdag Forbes lista leggazdagabb emberek
Még hogy nem jó sminkelni! Kérdezd meg erről a Kylie Cosmetics tulajdonosát, a 21 éves Kylie Jennert, aki - ha minden jól alakul - egy év múlva történelmet írhat, és ő lehet a legfiatalabb selfmade milliárdos a világon. Jelenleg Mark Zuckerberg tartja a rekordot 23 évével.

Nem tagadom, mindig csak távolról szemléltem a Kardashian-Jenner klánról szóló híreket. Nem követem őket, mégis mindenhol ott vannak. Számomra (részben ma is) érthetetlen okokból címlapra lehet kerülni egy szétfilterezett képpel, aminek az a hírértéke, hogy Kim Kardashian ma is lőtt egy szelfit a 47. parókájában.

Most azonban biztosan megjegyzek legalább egy nevet a klán tagjai közül: a legfiatalabb testvérét, Kylie Jennerét. 2018-ban a világ 60 leggazdagabb hölgyeinek körébe heten kerültek be, köztük a Jenner lány és nővére, Kim. A 7 új tagból négyen részben vagy teljesen a szépségiparból szerezték vagyonukat, így nem túlzás kijelenteni, hogy 2018 a kozmetika éve. A hetesfogat leggazdagabb tagja Anastasia Soare 1 milliárdos vagyona a szemünk felett húzódó szőrcsík szépítéséből származik.

A Forbes több faktort is figyelembe vett a rangsor felállításánál, de a legfontosabb a selfmade definíciója: az az ember, aki nem örökölte, hanem önerőből szerezte vagyonát.

Ezért a Walmart örökösnő, Alice Walton nincs rajta a listán, pedig ő a világ leggazdagabb nője. A magazin az új tagok hátterének elemzésekor rámutatott egy fontos tényezőre: Amerika feltörekvő női vállalkozói elképesztő sikerrel használják fel a közösségi médiát arra, hogy brandjüket bebetonozzák, és villámgyorsan birodalmat építsenek. A Z-generáció szépségiparra elköltött dollármillióinak köszönhetően az Instagramot tudatosan használó sminkguruk a hírnév új modelljét vezették be. Ez a trend radikálisan átalakítja az üzleti életet, vagy akár a kultúrát.

Sokan reklamáltak, amikor meglátták, hogy Kylie Jenner feszít a Forbes címlapján decens nadrágkosztümben. Mitől selfmade, amikor vagyonos szülei révén beleszületett a calabasasi elitbe? - fanyalognak a kritikusok.

Forrás: AFP/Angela Weiss

"A Kardashian-Jenner klán feje, Kris minden gyerekének elindította a karrierjét. Én is bele akartam vágni valamibe" - mondta egy régi interjúban a majdnem milliárdos Kylie. Nem volt nehéz inspirációt találnia: már gyerekként is sminkelt, ami magabiztossá tette. YouTube videókat nézett, hogy vékony száját teltre formálja - aztán mégis a feltöltés mellett döntött. Érdemes egyébként előtte-utána fotókat nézegetni, rossz nyelvek szerint a családból ő hasonlít legkevésbé egykori önmagára.

Plasztika ide vagy oda, 2015 novemberében debütált 29 dolláros lip kitjével, és alig három év alatt kozmetikai birodalmat épített, amelynek egyedüli tulajdonosa és arca is egyben. Csupán néhány teljes időben dolgozó alkalmazottja van, a munka java részét kiszervezi, a pénzügyeket és a PR-t pedig anyjára bízta - 10 százalékos haszonért.

Kylie gazdagabb, mint Jay-Z, és dupla annyi követője van, mint Barack és Michelle Obamának együttvéve. Nyilván sokkal könnyebb neki ezzel a családi háttérrel, de vagyonosodása például annak is köszönhető, hogy nem csupán felkelti, de meg is tartja a rajongótábor figyelmét. Sikerrel győzi meg követőit arról, hogy szinte személyes kapcsolatban állnak egymással, kerüli a botrányt, és következetesen őrzi hitelességét a közösségi médiában. Csak azt a feltöltést tudnám feledni...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!"Forrás: Shutterstock "

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.