szerelem nők fegyver Herczeg Zsuzsa szeretők harc párbaj bosszú
Sok férfi szívesen dől hátra a fotelben és néz végig egy jó kis jó kis iszapbirkózást, melyben hölgyek esnek egymásnak - akik netalántán még kellően alulöltözöttek is. De ugyanígy élvezik azt is, ha a gyengébbik nem szó szerint hajba kap.

Nos, gondolnád vagy sem, de a múltban a nők akár félmeztelenül is kiálltak vélt vagy valós igazukért, és párbajoztak a férfiak kegyeiért.

A francia szeretők

XIII. Lajos francia király államminiszteréért, Richelieu hercegért pisztolyt ragadott két szerelmese a boulogne-i erdőben. Polignac asszony ugyanis - annak ellenére, hogy Richelieu már sokakkal megcsalta - nem adta fel a reményt, hogy visszahódítsa magának a férfit. Ezért párbajra hívta ki egyik riválisát, Madame de Neslé asszonyt, aki el is fogadta a kihívást.

Pedig tudjuk, hogy a szerelem nem így működik. Minek az olyanért párbajozni, aki fűvel-fával megcsal bennünket? Na, de a hölgyek már akkoriban is reménytelenül romantikusak voltak, így a kihívott fél abban bízott, hogy ha megöli riválisát, csak őt szereti majd a herceg.

Forrás: Shutterstock

A hölgyek a párbajban egyszerre sütötték el pisztolyaikat, és Polignac asszony bizonyult jobb lövőnek, hiszen a leírások szerint Madame de Neslé véresen esett össze. Legyőzője azonban nem viselkedett túl lovagiasan, mivel ujjongva kívánta ellenfele végleges pusztulását. Ám "csak" súlyos sebet sikerült ejtenie Madame de Neslén, aki amikor magához tért, biztosította a maga körül lévőket, hogy érdemes szenvedni e nagyszerű férfi szerelméért. És mélyen hitte, hogy a Richelieu ezek után csak őt fogja szeretni...

Bosszúszomjas férjek

Persze nem minden férfi "tűrte" oly végtelen nyugalommal, hogy asszonya vásárra viszi a bőrét. Így történhetett, hogy amikor két amerikai asszony kívánta elrendezni a köztük régóta fennálló viszályt, hiába ejtett Mrs. Daughson golyója súlyos sebet Mrs. Seiglinen, az ügy mégsem zárult le: férjeik bosszút esküdtek egymás ellen - és addig nem nyugodtak, míg ők is fegyvert foghattak egymás ellen.

Ám nem minden asszony fogadja jól, ha férje párbajban áll ki mellette. Egy gyönyörű orosz asszony és egy fiatal tiszt flörtje végződött végül tragédiával. Az asszony történetesen egy vívómester felesége volt - és maga is mesterien forgatta a kardot. A házaspár pedig boldogan élt, míg egy fiatal tiszt el nem látogatott a vívótermükbe, és el nem kezdett feltűnően flörtölni az asszonnyal.

A férj szóvá tette a nem illendő viselkedést, minek következtében már néhány óra múlva kopogtattak is az ajtaján a tiszt párbajsegédei. És ekkor vett furcsa csavart a történet, hiszen alig távoztak el a tiszt segédei, már meg is jelentek a saját felesége párbajsegédei.

Hogy megbékítse oldalbordáját, nehéz szívvel, de elfogadta a kihívást. Mivel feleségét megsebesíteni nem akarta, ezért eleinte csak hátrált és védekezett. Egy idő után azonban az asszony egyre hevesebben ostromolta, végül le is szúrta. Így Nadja megözvegyült. Nem is nagyon volt ezek után férfi tanítványa, de annál több nő látogatta a vívótermét.

Forrás: Shutterstock

Virágok, mellek és vér

S bár régen még egy nemes hölgy kivillanó bokája láttán is kitört a botrány, mégis előfordult, hogy nagyközönség előtt is félmeztelenre vetkőztek az egyébként szégyellős úriasszonyok. A XIX. század végén ugyanis Pauline von Metternich hercegnő és Anastasia von Kielmannsegg grófnő párbajtőrrel kívánt igazságot tenni egy rendezvény virágdekorációjának elrendezésének vitájában.

Ám orvosuk, Lubinska bárónő azt javasolta, hogy vessék le felsőruházatukat, hogy az ne ragadjon bele az esetleges sebeikbe, és a szövetdarabok ne okozzanak vérmérgezést.

Szerencsére a virágok miatt vívott párbaj vége nem lett tragédia. Az első vérig tartó küzdelemben ugyanis a felkarján megsérült Kielmannsegg grófnő annyira megijedt a saját vére láttán, hogy jajveszékelni kezdett. A két hölgy így nagyobb sérülés nélkül megúszta az esetet, de legalább híressé váltak, hiszen történetük szárnyra kapott, és gyorsan terjedt szerte Európában. Így nem is csoda, hogy a félmeztelenül párbajozó hölgyek "címlapra" kerültek, s jó néhány képeslap, magazin és fotográfia fő témájául szolgáltak.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shuttertsock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.