sorozat függőség szórakoztatás kedvenc sitcom nevetés
Egyetlenegy függőségem van, az pedig a sorozatokhoz köthető. Nem dohányzom, nem drogozom és ritkán iszom, szóval nekem is jár valami szenvedély - különben rémesen unalmas ember lennék... Nekem a sorozatfüggőség jutott.

Az évek során megfertőztem a férjemet is, és szépen lassan egy külön nyelvet alakítottunk ki egymás között: képesek vagyunk csak sorozatokból és filmekből idézve lefolytatni egy komplett beszélgetést.

Ha visszagondolok, minden a Vészhelyzettel és a Jóbarátokkal kezdődött. Kedd esténként ott ültünk a tv előtt Ross es Carter dokira várva, és azt hiszem, akkor pecsételődött meg a sorsom.

Forrás: AFPforum/Collection Christophel

Azóta nagyon sok sorozaton vagyok túl, a Híradósokon keresztül a Szívek szállodájáig. De az abszolút kedvenceim, azok a sitcomok! Ahogy drága vezető szerkesztőnknek, Lillának, nekem is a Jóbarátok a sitcomok alfája és ómegája. Annyiszor biztos nem láttam, mint Lilla, (szerintem senki sem), de nekem is örök kedvenc marad a 6 New York-i barát.

Számomra a sitcomok a kikapcsolódást jelentik. 20 percig egy teljesen más világba kalauzolnak el, ami alatt végre teljesen ki tudok kapcsolni. A mai rohanó világunkban pedig sosem árt egy kis pihenés az agyunknak is!

Íme, 3 általam nagyon kedvelt sitcom, ami remélem másnak is tetszeni fog:

1. Dokik (Scrubs)

Egy orvos barátom egyszer azt mondta: ez a sorozat adja vissza a legjobban, milyen is dokinak lenni. Nem, nem a Vészhelyzet, és még véletlenül sem a Grace klinika.

JD, egy fiatal rezidens orvos pályáját követhetjük nyomon az első munkanapjától fogva, ám közben megnehezíti életét főnöke és mentora, Dr. Cox.

Ő az az igazi morgós "mindent jobban tudok mindenkinél" típusú egoista doki, aki minden beteg és medikus rémálma.

Miközben jót nevetünk JD képzelgésein és esetlenségén, minden nehéz téma előjön, ami ezzel a hivatással jár. Kezdve a halállal, a félelemmel és az orvosi felelősséggel. Teszi ezt néha észrevétlenül, néha pedig nagyon is keményen az arcunkba vágva.

Bevallom: volt olyan rész, ami után folyt a könnyem. Tudom, hogy furcsa ezt olvasni egy sitcommal kapcsolatban, de mindenkinek csak ajánlani tudom, mert megéri!

2. Az élet csajos oldala (2 Broke Girls)

A rémes magyar címtől eltekintve, ez egy nagyon jó kis sorozat! Nem akarja megváltani a világot, nem a szirupos, tökéletes képet festi az életről, de pont ettől jó.

Két New York-i lányról szól, akiket más időszakban ugyan, de nagyon is megtört az élet. A munkahelyük - egy étkezde - pedig összehozza őket.

Caroline, az ex-dúsgazdag apuci kicsi lánya, akinek apját csalás miatt börtönbe zárják, emiatt pedig elveszíti minden pénzét. És Max, aki egy alkoholista, felelőtlen anya mellett felnőve megtanulta, hogy az életben csak és kizárólag saját magára számíthat.

Szokatlan kettősük nagyon jól működik a képernyőn, a többi szereplő pedig még tovább színesíti a sorozatot. Szerethető karakterek és vicces párbeszédek. Mi kell még egy jó kis sitcomhoz?

3. Melissa & Joey

Végül pedig egy igazi családi, habkönnyű sorozatot ajánlanék, ez pedig a Melissa & Joey.

Melissa sikeres politikus, aki keményen dolgozik, mellette pedig ott van Joey, aki Melissa sógorának köszönhetően nincstelen lett, és kénytelen beállni a nő mellé dadának.

Ugyanis a nő megnyerte felelőtlen nővére gyerekeit is. Állandóan marják egymást, főleg Mel szaftos múltja és alkoholfogyasztási szokásai, plusz Joey egója van terítéken.

A sorozat nem akar semmi mást, csak szórakoztatni, azt pedig remekül csinálja! A régi, jól bevált sitcom módszerekkel operál, de néha nem is kell több.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.