Blue Valentine The Big Short Lars and the Real Girl filmajánló Drive (film) Half Nelson Ryan Gosling
Ryan Gosling nevét - főleg mi nők - nagyon is jól ismerjük. Ő az a kanadai színész, aki egy szemvillanás alatt vált a nők bálványozott szexistenévé a Szerelmünk lapjai című film megjelenése után. Ezután már csak ráadás volt, amikor megjelent előttünk "photoshoppolt" testével az Őrült, dilis, szerelemben.

Persze a mi jóképű fiatalemberünknek Hollywood már egész fiatal korában a lábai előtt hevert. Hiszen a méltán híres Mickey Mouse Klubban kezdte pályafutását, mint énekes és tini bálvány. Kevesen tudják róla, de akkoriban egy bandában énekelt Justin Timberlake-kel.

Azonban amit valószínűleg még ennél is kevesebben tudtatok róla: a szexszimbólummá vált színész igencsak kiemelkedő alakításokat tudhatott magáénak az elmúlt években. Mert a tökéletes külső mögött egy valódi és elképesztően tehetséges színművész rejlik.

Forrás: AFPforum/Luca Carlino

Gyanítom, a következő filmek közül keveset láttatok, pedig mindet érdemes megnézni!

Jöjjön az én hétvégi Ryan filmajánlóm, nektek!

1. Half Nelson:

Nos, akkor a listát rögtön egy drámaibb filmmel kezdeném. Ryan (Dan Dunne) egy drogfüggő tanárt alakít, a történet másik főszereplője (Drey) pedig az egyik - a társadalom perifériájára szorult - tanítványa. Látszólag mindkettőjük élete rendben van, azonban a valóság korántsem ilyen tetszetős.

Dan jómódú családból származik, mégis magányos történelemtanár lett belőle, Drey pedig mondhatni egy klasszikus, környékbeli színes bőrű életet él. Sittes testvérrel, egy folyton dolgozó anyával, aki a megélhetésükért küzd és egy felszívódott édesapával.

A két történet akkor találkozik, amikor Drey rajtakapja tanárát, miközben az éppen belövi magát... Dan ekkor még csak lelkiismeret-furdalása miatt foglalkozik a lánnyal, később viszont mindketten rájönnek, hogy képesek egymás jelenlétével enyhíteni néhai magányukat.

2. Drive:

Maradjunk annyiban, hogy ez sem az a szokványos autósdizós sztori, ami már az első 20 percből hamar ki is derül.

Driver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywoodban, azonban ez neki csak másodállás. Főállásban ugyanis éjszakai rablásoknál segédkezik menekülési útvonalat biztosító sofőrként.

Nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb, köszönhetően speciális tudásának, miszerint hajszálpontosan ismeri a város labirintusszerű utcáit. Mondhatni fejében van egész Los Angeles térképe. Melóit az ügynöke, Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában a nagy áttörésre készül: építeni egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson, rendes versenypályán. Itt kezdődnek a bonyodalmak...

3. Blue Valentine

A történet mondhatni a szokásos "szakító pár" szindrómát mutatja be. Mégis a szívünk szakad meg ezért a két főszereplőért. Az első szó, ami beugrik a filmről pedig: az IGAZI.

Cindy és Dean házassága a kezdetektől fogva hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel tarkított. A kapcsolatuk megint megromlott, ám úgy tűnik, ezúttal végleg eltávolodtak egymástól.

Ebben az is szerepet játszik, hogy míg Dean megmaradt ugyanolyan egyszerű srácnak, mint amilyen egykoron volt, Cindy viszont sok álmát volt kénytelen feladni a férjéért. Mielőtt azonban végleges elhatározásra jutnának, úgy döntenek, tesznek még egy próbát, hátha sikerül megmenteni kapcsolatukat. A szívük mélyén talán abban reménykednek, hogy újra felizzik köztük a régi szenvedély. És igen, a szívünk mélyén mi, nézők is ebben reménykedünk.

Vigyázat, a szívfacsarás garantált!

4. Lars and the Real Girl

Nos, miután megnéztem ezt a filmet, belemásztam a filmkritikákba.

Van, aki szerint ez a film különös veszélyt jelent azon emberek lelkivilágára, akik egyedülállóként tengetik életüket, és jobban ajánlja olyan erős idegzetűeknek, akik párkapcsolatban élnek.

Nos én nem vontam le ilyen messzemenő következtetéseket, azonban biztosan állíthatom: néhány jelenetnél még a könnyem is kicsordult a nevetéstől.

No de persze azért ne egy szokványos és hétköznapi vígjátékra számítsatok! Nálam mind közül ez az a szerep, amiért Ryannek Oscart adtam volna - de ez maradjon az én szubjektív véleményem.

5. The Big Short

Bevallom, ennek a filmnek azért több esélyt adok abból a szempontból, hogy esetleg láttátok már.

Nekem ez a személyes kedvencem. Ryan mellett olyan remek színészeket sorakoztat fel, mint Brad Pitt és Christian Bale.

A film a világgazdaság összeomlásának igaz történetét dolgozza fel. A legelső érzés, ami eszembe jutott (a megnézése után) róla, a feszültség érzése.

Hiába próbálják néha humorral elvenni a történet élét, az emberben mégis megmarad az a folytonos feszültség, amit az igaz történet ténye generál bennünk.

A több mint 2 órás film azonban egy pillanatra sem hagyja lankadni az ember figyelmét.

Ennek egyik eszköze pedig, hogy olyan hírességek tűnnek fel benne - elmagyarázva ezzel néhány sarkalatos pontot -, mint a Wall Street farkasából már jól ismert szőke nehézbombázó, Margot Robbie vagy a híres popsztár, Selena Gomez.

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.