Ha kibújt, ha még nem, itt a helyetek! – Anyák napi családi hétvége a Budapest Arénában

PR cikk
Egész napos izgalmas gyerekprogramokkal, mesehősökkel, kalandokkal, tanácsadásokkal, szakértőkkel és előadásokkal várja az anyák napi hétvégén a látogatókat a BabaMama és a KidExpo! Az ország legnagyobb várandósoknak, kisbabásoknak és kisgyerekes szülőknek szóló rendezvényén a család egyetlen tagja sem fog unatkozni, rengeteg érdekes program vár mindenkit április 29. és május 1. között a Budapest Arénában.

Ne várj az éjjeli csillagos égboltra, a KidExpón nappal is mesél az ég! Az Utazóplanetárium segítségével játszva ismerheted meg Naprendszerünk bolygóinak varázslatos világát. Ha az Űrből a Földre vágysz, akkor sem fogsz unatkozni: menő műfüves focipályán sajátíthatod el a focizás szabályait. Elfáradtál, olvasnál? Szusszanj egyet az olvasósarokban, kapcsolódj ki és repülj a képzelet szárnyán a mesék világába!

Forrás: shutterstock

Ha már ott vagy, mit szólnál egy fergeteges bulihoz? Az M2 gyerekcsatorna varázslatos erdei élményeket tartogat a Rozmaring kunyhó bábmese imádnivaló szereplőivel. A kunyhóban gubasztikus játékok várnak, óriás kirakó, memória játék és kézműveskedés. A Nickelodeonról ismert mesehősöket lemosható tetoválások és lufik formájában haza is viheted, fotózkodhatsz Spongyabob fotófalánál és egyéb interaktív játékok mellett óriás színezőfalon mutathatod be kreativitásodat! A legújabb meséket hozza el a TV2 Kids csatorna is: a kedvenc sorozatok mellett olyan újdonságokat láthatsz, mint a Hupikék Törpikék legújabb remake-je. A Minime fotózáson a szülők és gyerekek egyforma ruhákba és kiegészítőkben fotózkodhatnak, és azonnal megkapják a fotókat is.

Forrás: shutterstock

A babájukat váró kismamák rengeteg hasznos tanácsot és segítséget kaphatnak életük első „saját Anyák napján”. Egészséges várandósság, környezettudatos babaápolás, hasznos felszerelések, praktikus kismama- és babaruhák – csak néhány, a (jövendőbeli) szülőket leginkább foglalkoztató témakörök közül. Lesz szoptatási és altatási tanácsadás, felteheted kérdéseidet szakértőknek a várandóssággal, a csecsemők táplálásával, bőrápolásával és fejlődésével kapcsolatban, de lehetőséged lesz kedvezményesen megvásárolni a babakocsit, hordozót, babaülést is! Ha szeretnéd megörökíteni kerekedő pocakodat, akkor erre is lehetőséged lesz, sőt akár címlapra is kerülhetsz kisbabáddal!

Forrás: shutterstock

Tudtad, hogy akár Mézinek vagy Kalednek is elnevezheted csemetédet? Előzetes időpontfoglalás után a Nyelvtudományi Kutatóközpont munkatársai lesznek szakértő segítségetekre, ha még keresitek a kisbabátokhoz leginkább illő keresztnevet. A jövendőbeli babaszoba berendezéséhez is kaphattok tanácsokat a helyszínen a Lakberendezők Országos Szövetségének munkatársaitól, de inspirációként 10 csodaszép, különleges stílusban felépített babaszobát is megnézhettek. Természetesen nem maradhatnak el az eseményről a legfontosabb okos és praktikus eszközök sem: megismerkedhettek a pihenőszékektől a hordozókon át az ökopelenkákkal és a legújabb cumisüvegekkel is.

Forrás: shutterstock

A BabaMama Expo és KidExpo színpadi programjai elkötelezettek a szülők szórakoztatásában is. Ambrus Évi előadása vár arról, hogyan tarthatod a családi éléstárat allergénmentesen. Beszélgetünk arról is, hogyan legyél digitális szülő és mit jelent a felelős szülővé válás. Angolra hangol Szolga-Tóth Melinda és segítője, Hippy, a kis víziló zenés játékos foglakozása. Költészet és „trollkodás” a főszerep Varró Dániel és Molnár György vidám duójában, de fantasztikus új dalokkal vár mindenkit Társasjáték című koncertjén Farkasházi Réka és a Tintanyúl.

Az anyukáknak és a nagymamáknak anyák napi öko kézműves foglalkozásainkon saját kézzel készített ajándékkal kedveskedhetsz. De pssszt, ez legyen meglepetés!

A belépőjegyek értéke levásárolható a Regio áruházakban országszerte, gyerekeknek pedig 12 éves korig ingyenes a belépés! A családi hétvége részleteiről a www.kidexpo.hu és a www.babamamaexpo.hu oldalon tájékozódhatsz.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.