PR cikk
A Xiaomitól már megszokhattuk, hogy telefonjaik tulajdonságaikat és teljesítményüket tekintve az adott árkategórián belül az élmezőnybe tartoznak – gyakran túllépve az adott kategória korlátain. Mit kínál vajon a Xiaomi 75 ezer forintért, ami az esetünkben a Redmi Note 11, kártyafüggetlen telefon ajánlott fogyasztói ára?

Jó erőben van

Kezdjük a teljesítménnyel, hiszen alapvetően ez dönti el, milyen a készülék használat közben.

A 4GB RAM, a Snapdragon 680 processzor és Adreno 610 grafikus vezérlő önmagában nem feltételezne csúcskategóriás teljesítményt. Ha azonban számításba vesszük a 6 nm-es gyártástechnológiát és azt, hogy a készüléket működtető MIUI 13 operációs rendszer kifejezetten takarékosan bánik az energiával, elmondhatjuk, hogy a Redmi Note 11 telefonok a kategóriájukat meghazudtolóan erősek. Az adattárolásra szolgáló belső memória mérete esetünkben 64 GB – figyelembe véve, hogy gyakorlatilag ma már mindent a felhőbe mentünk, bőven elég.

Az 5000 mAh-s akkumulátor tényleg kiemelkedő bármilyen kategóriában, ennél fogva az üzemidő (akár 15 óra) lényegesen jobb a megszokottnál. A készülékhez 33W-os Pro gyorstöltő is jár, ami körülbelül egy óra alatt tölti fel teljesen a telefont.

Kitűnó kamerarendszerrrel szerelték fel. Forrás: xiaomi

Sokoldalú kamerarendszer

A Xiaomi mindig is büszke volt a kameráira. A Redmi Note 11 főkamerája 50 megapixeles, a 8 megapixeles ultraszéles látószögű egység, a 2 megapixeles makró kamera és a szintén 2 megapixeles mélységérzékelő kamera sokoldalú használatot ígér. A felbontás bőven elég arra, hogy 4K minőségben nézegesd a képeidet a tévéden, vagy akár A4-es posztert is nyomtathatsz magadnak a telefonnal készült felvételekből. A videózás szerelmesei Full HD felbontást, és a 30 FPS rögzítési sebességet kapnak. A kamerák színhűsége és élessége ebben szegmensben több mint elfogadható.

A szórakozási élményt a kétoldali sztereó hangszórók teszik teljessé – legalábbis annak, aki nem a hagyományos, 3,5 mm-es jack-en csatlakoztatható fülhallgatón élvezi a muzsika hangjait.

Csúcs görgetni

A Redmi Note 11 műanyag készülékháza átlagos, 8,1 mm vastag és cseppálló. Fogása kényelmes, az összeépítés minőségére nem lehet panasz, a gombok jól elérhetőek. Az akkumulátor töltése és az adatátvitel USB-C porton keresztül történik.

Snapdragon 680. Forrás: xiaomi

A dizájn tehát nem különleges, de teljesen rendben van. Mivel úgyis tokba kerül, nem ez fogja hírül adni, hogy minőségi darabbal van dolgunk.

A kijelzőről azonban már sokkal inkább elmondható, hogy a közép- felsőkategória felé kacsintgat: 6,43 inches, tehát kellően méretes, és kifejezetten nagy felbontású, 1080 x 2400 pixeles. Az AMOLED technológiának köszönhetően a megjelenítés igen tetszetős, a tónusok gyönyörűek, a kontraszt hibátlan, és a betekintési szög is megfelelő. A fényerő kellően nagy ahhoz, hogy akár kültéren, nappal is látható maradjon a képernyőn megjelenő tartalom. A 90 Hz-es képfrissítési ráta kifejezetten magasnak mondható, azaz az átlagosnál simább, gyorsabb az oldalakon történő görgetés és a mozgásmegjelenítés.

Akár 50 megapixel. Forrás: xiaomi

Összességében elmondható, hogy a Redmi Note 11-el a Xiaominak ismét sikerült felbolygatni a belépőszintű mobilok piacát. Használni, igazából csúcsélmény.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.