párkapcsolat szerelem elfogadás válasz kérdés
Ha egy nő szerelmes, mindent megtesz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a párja viszontszereti. Kérdéseket tesz fel, néha aranyos, máskor provokatív és gyakran olyan kérdéseket, melyekre aztán nem azt a választa kapja, amire számított.

A párkapcsolatokban gyakran elhangzó kérdés, különösen a nő szájából, a „szeretsz?”, melyre jön az automatikus válasz a férfitől: „szeretlek”. A nő mosolyog, a férfi megnyugszik, jól válaszolt, és még igazat is mondott. De a nő nem hagyja annyiban: „És mennyire szeretsz?”, érdeklődik, mire a férfi határozottan azt válaszolja, hogy „nagyon”. „De kicsit nagyon vagy nagyon-nagyon?” — viszi lassan kissé túlzásba a nő, mire a férfi belül kicsit idegesen, de higgadtan megadja a jónak vélt választ: „nagyon-nagyon”.

A nő mosolyog, úgy tűnik, elégedett, pár perc csend után azonban már azt is tudni akarja, vajon ő a legnagyobb szerelem a férfi életében vagy valamelyik exét jobban szerette? Első látásra szerelmes lett belé? A kapcsolat életük végéig tart majd? A férfi egyre feszültebb, de még tudja, hogy csak azt kell mondania, amit a párja hallani akar, és valójában még mindig nem hazudik. De már retteg, vajon mikor követi a bugyuta és kissé provokatív kérdéseket egy olyan, amire nincs jó válasza, sőt, semmilyen válasza nincs. 

Nem kell rá sokáig várnia, a nő felteszi az évszázad legnagyobb párkapcsolatgyilkos kérdését, amit minden férfi gyűlöl: 

Mit szeretsz bennem?

szerelem, párkapcsolat,
Kérdés, amelyre csak egy jó válasz létezik: „Mit szeretsz bennem?”

Na, erre válaszoljon okosan, aki tud. Hányszor belefutottam a házasságom kezdetén! A „nem tudom” a nők szerint nem válasz, az csak arra jó, hogy világháborút indíts el, a „mindent” sem elég, mert akkor jön a következő kérdés, hogy „mit a legjobban” . Innentől vagy szerencséje van a férfinek, és eltalálja, mit akar hallani a nő, vagy nincs — és legtöbbször nincs —, mert „miért ezt a legjobban, miért nem mást”, és akkor a többi tulajdonsággal mi van, azokat utálja, és akkor most már mondja meg végre, őszintén, hogy mit nem bír elviselni benne, mert biztosan van olyan. Ekkor a szerencsétlen, meggyötört idegrendszerű úriember szíve szerint azt mondaná, hogy szerelme kérdései azok, amelyeket egyre kevésbé visel el, de ha elég okos, akkor inkább azt mondja, hogy nincs ilyen tulajdonsága. A kérdések sora végtelen lehet, hosszan folytathatnám, de inkább koncentráljunk kicsit arra, mi a legjobb, sőt az egyetlen jó válasz arra a kérdésre, hogy „mit szeretsz bennem”. 

A mi tetszett meg bennem, mi fogott meg kérdésekre viszonylag egyszerű a válasz, ezzel kapcsolatban nem hiszem, hogy sok elvárása lenne a hölgyeknek. Ám a „ mit szeretsz bennem” fogós kérdés.

Kérdés, amelyre csak egy jó válasz létezik. Nem tudom megmondani, mert nem tudom felsorolni, és nem tudok, de nem is akarok sorrendet állítani a személyiséjegyeid között. Erra a kérdésre csak annyit tudok mondani, hogy nem tudom. Egyszerűen szeretlek, úgy, ahogy vagy. Mindent szeretek benned.

Nem vagyok sem vak, sem hülye, látom, hogy vannak dolgok, amelyeket másképp csinálsz, mint én, van, amiről másképp gondolkodsz, mint én. Mondhatnám, hogy vannak hibáid, de nem érzem, hogy ezek a különbségek azok lennének. Hogy mit szeretek benned? Nem tudom. Csak azt tudom, hogy nincs semmi, amit ne szeretnék benned. Hogy úgy vagy jó, ahogy létezel. Úgy szeretlek, amilyennek teremtettek. Nincs semmit, ami annyira zavarna, hogy beszélnünk kellene róla, vagy amin változtatnék, mert én azt az embert fogadtam el, azt a nőt szeretem, aki te vagy. 

Máshonnan jövünk, de egy irányba tartunk: a közös jövő felé. 

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.