kibeszélő magazin meztelenség anya fia
Amikor életünkben először találkoztunk, kíváncsian méregettem. Meztelenek voltunk mindketten, de akkor ez volt a természetes.

Annyira vártam már! Én boldog voltam, ő meg teli torokból ordított. Nekem tetszett, amit láttam, ő biztosan nem érezte túl jól magát. Akkor ez volt a dolgunk. Nekem a gyönyörködés, neki a sírás. Ő volt a legszebb baba, akit életemben láttam. Amikor végre kibújt, apukájától annyit kérdeztem: mindene megvan? Tíz ujj, tíz lábujj, két golyó? Apuka számolt, és beszámolt.

És következett egy fotókkal sűrűn dokumentált időszak. Egyedfejlődése napról napra dokumentálva, az első mosoly, az első játék, az első könyv, az első fürdetés, az első szopizás, az első tápszer, az első hurka a combon, az első bármi. Babapopsi, babacomb, babapofi, babamosoly mindenhol.

Az én megváltozott testem nem látszódott. Természetesen ez megváltozott, amikor hathónapos lett - persze először csak véletlenül. Akkorra már nem voltam, vagy nem éreztem magam lamantinnak, ezért a fotókon is szerepeltem. Még nem volt Facebook, így nem "kellett" kiposztolni az összes fotót, amit csináltam róla. Így a meztelen babafotók csak a mieink maradtak. Ha valaki kíváncsi, el kell jönni hozzánk, és fel kell lapozni az albumokat. Szerencséjére!

Az szerepel a gyereknevelés nagykönyvében, hogy egy csecsemő az első hónapban legalább 12 órát alszik. Ám mivel őt soha nem érdekelte az, hogy mit várnak el tőle, persze ezt sem tartotta be, így jött velem mindenhová. A fürdőszobába is, amikor zuhanyoztam, a vécére, amikor oda kellett mennem. Mert azt meg én nem bírtam, ha nem láttam. Mert volt egy kis parám azzal, hogy nehogy valami rossz történjen vele, amíg kábé három percig nem volt szem előtt. Aztán összeszoktunk.

Én boldog voltam, ő meg teli torokból ordított. Nekem tetszett, amit láttam, ő biztosan nem érezte túl jól magát. Akkor ez volt a dolgunk. Nekem a gyönyörködés, neki a sírás Forrás: Shutterstock

Amikor már tudott járni, akkor meg már nem is lehetett arra a pár percre sem egyedül hagyni. Ha nem figyelték, mindig csinált azonnal valami rosszat. Banánt dugott a videóba, kipiszkálta a konnektorból a biztonsági dugót, beleszakított a tapétába. Szóval, inkább jött velem mindenhova, és segített mindenben: hozta a tampont, a betétet - az apjának is, mert segítőkész gyerek volt.

Mivel kesztyűt nem lehetett rá adni, rendszeresen bedugta a mellkasomhoz a szétfagyott kis kezét - úgy mondta, a cici közé. Ezt imádta. Meg a kádban fürdést. Úgy jó, ha mindenki bemászik a vízbe, és vicces is. Meg intim. Olyan dolgokat lehet így megbeszélni, amire máskor nincs lehetőség. Az egy dolog, hogy ilyenkor a test meztelen, de a lélek is az.

Ugyanerre a kamasz verzió az, hogy abban a pillanatban, hogy egyedül, becsukott fürdőszoba ajtóval, kedvenc olvasnivalóval elvonulok, megjelenik, és beszélgetni akar. Vagy úgy fürdeni, hogy üljek a kád mellett a földön, és beszélgessünk. És megteszem, mert a kamasznak már nincs ideje rám, csak akkor, ha ő akarja. Még két ilyen beszélgetésre ingerlő varázshely van: amikor vécén ülök, és csukva az ajtaja, illetve amikor már majdnem elalszom az ágyban. Persze csak, ha ő is pont otthon van, és rám ér, meg a mondanivaló sem tűr halasztást.

Ezeknél a beszélgetéseknél a meztelen test látványa és ténye lényegtelen. Ezzel szemben, amikor öltözöm, és nincs rajtam szerinte elegendő ruha, rám szól: "Égés vagy, anyám, ezt ne vedd fel!" Vagy: "Vegyél már fel valamit!" Sőt, néha: "Ne szennyezd vizuálisan a környezetemet!" Vagy, hogy: "Olyan szörnyű, amit látok, hogy beleég a retinámba, sokba fog kerülni az orvos, míg kikezeli..."

Én őt szívesen nézem ruhában vagy anélkül egyaránt. Hogy abból az ötvenhárom centis csomagocskából hogyan lett ez a nagy, hosszú kezű és lábú, majdnem száznyolcvan centis srác. És még nőni fog! Hogy mélyül a hangja, hogy mitesszeres az arca, hogy olyan helyekre nő szőre, ahol eddig nem volt.

Hogy látszik a sok edzés, mert megvan a kockahas, de még a széles váll hiányzik, hogy ugyanúgy áll rajta a nadrág, mint az apján, hogy olyan a tarkóján a haja, mint apámnak. Ezer kis apró részletből áll a teste és a lelke is. Némelyik részletet ismerem, a nagy részét nem, mert úgy idegen, hogy az én gyerekem, és az én gyerekem, de egy másik ember.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.