tinder kibeszélő randi magazin társkeresés
Az online randiappoknak köszönhetően akár gombnyomásra is rád találhat a szerelem – vagy mégsem? Megmutatjuk a leggyakoribb Tinder-kórságokat, és azt, miképp gyógyulj ki azokból.

A barátnőmmel tegnap este hosszasan csacsogtunk. Próbáltuk eldönteni, jó, ha Tinderen ismerkedünk vagy sem. Vajon mik lehetnek azok a dolgok, amiket nem jól csinálunk, ha a társkereső appot használjuk? Érdekes, hogy tele van a Tinder szinglikkel, sokan mégsem találnak egymásra.

Az online ismerkedés társadalmi megítélése folyamatosan változott az utóbbi években, és sok ember számára valóban segítséget jelent a tinderezés. Például ha valaki szorongóbb alkat vagy kevésbé mer megszólítani embereket, netán új még a városban. Akár tudományos tanácsokat is kaphatunk a Tinder esélyeink javítására.

Ugyanakkor a Tinder kifejezetten mély víz is lehet, ha nem ismerjük a működési sajátosságait. Fontos tehát ismerni a potenciális veszélyeket, hogy az applikáció lehetőségeibe való alámerülés ne egy fullasztó élmény legyen, hanem sokkal inkább egy jóleső lubickolás.

Íme 5 különféle Tinder-baj, és a megoldásuk:

Túl nagy a választék

Nincs is jobb, mint belecsobbanni a pasizás tengerébe, ahol elsőre úgy tűnik, minden ujjadra azonnal akad tíz hal. De aztán ez a sokaság hamar nyomasztóvá válik: most a hegymászó basszusgitárossal randizz, vagy inkább a kutyamentő orvossal? Esetleg a cuki fizikussal, aki a verseket is szereti? Váááááá! Most mi legyen? Ha az egyiket választod, akkor mindig benned duruzsol a kisördög, mi lett volna, ha...

Megoldás: Mint az élet többi területén, itt is a legfontosabb az önismeret. Ahhoz, hogy tudd, ki is illik hozzád, tisztában kell lenned azzal, ki is vagy te valójában. Mert lehet, hogy bejön a tetkós, motoros rosszfiú, de, ha téged alapvetően elrettent a sebesség, illetve ha jobban szeretsz otthon, a kanapén gubbasztva olvasni, akkor az extrém sportoló sajtkukac sem a legjobb választás. Inkább fogalmazd meg egészen világosan az elvárásaidat, és tartsd azokhoz magadat. Ezzel a módszerrel azonnal lecsökkentheted a random randik számát, viszont a potenciális nagy Ők számát megnöveled.

Az online ismerkedés társadalmi megítélése folyamatosan változott az utóbbi években, és sok ember számára valóban segítséget jelent a tinderezés Forrás: Shutterstock

Túl unalmas a beszélgetés

A fényképe alapján nagyon bejön a srác, de a csetelés első pár perces lelkesedése után egyre nyögvenyelősebb a beszélgetés? Olyasmikről kérdez, amik téged egyáltalán nem érdekelnek, és mintha nem is emberrel, hanem robottal beszélgetnél... A vonzalmad iránta egyre csökken, és már azon agyalsz, hogy nem is válaszolsz neki.

Megoldás: Van, akivel azonnal működik a kémia, s van, akinek több idő kell feloldódni, vagy írásban nem kommunikál olyan jól. Azon is gondolkozz el: nem lehet, hogy te vagy a kelletlen, és az egyszavas válaszaid riasztották el? Ha igen a válasz, akkor neked is kicsit jobban oda kellene tenned magad.

Királyfiból béka

Csak úgy izzik a billentyűzet az ujjad alatt, amikor vele beszélsz, és úgy érzed, hogy végre megtaláltad a nagy Őt. Hiszen helyes is, humoros is, a kémia is rendben van köztetek, ráadásul sziporkázik csetelés közben. Alig várod, hogy végre élőben is elkápráztasson a lovagod – hogy aztán jó nagyot csalódj. A szőke herceg helyett ugyanis egy varangyos béka vár a randin, aki köszönőviszonyban sincsen azzal az online álomfickóval.

Megoldás: Ha úgy érzed, passzol a kémia, és bejön a pasi, akkor felesleges sokáig halogatni a személyes találkozót. Hiszen végeredményben minden azon fog majd múlni, hogy a való életben mennyire izzik köztetek a levegő, és indul pöccre a lámúr. Online mindenki annak mutogathatja magát, akinek akarja, de egy valódi kapcsolatot nem lehet virtuálisan folytatni. Szóval legfeljebb három hét múlva találkozzatok, ne vesztegesd feleslegesen az időt álmodozással, amikor személyesen is átélheted a randit.

Kezedhez nőtt a telefonod

Folyamatosan a készülékedet piszkálod, de ha véletlenül nincs a kezed ügyében, akkor azt hallucinálod, hogy pityeg. Emiatt aztán kényszeresen ellenőrizgeted 5 percenként, hogy érkezett-e új üzenet, jelölés és superlike, nem számít, hogy megbeszélésen, moziban, netán randin vagy.

Megoldás: Ideje egy kis digitális detoxot tartanod, és lekapcsolódni a világhálóról. Nem is muszáj elutaznod egy világvégi erdő közepébe (bár az azért segít), elég, ha próbálsz valami értelmes elfoglaltságot keresni a mobilozás helyett. Ha nagyon nem akaródzik egyhelyben ülni, akkor próbálj ki valamilyen extrém sportot, ami az adrenalin- és boldogsághormonfröccsel garantáltan eltereli a figyelmedet.

Elhanyagolod a barátaidat

Ha lenne főállású tinderező, akkor téged garantáltan felvennének a munkára. Mivel állandóan azon lógsz, kezded elhanyagolni a barátaidat, és egyre kevesebb közös programon veszel részt. Hiszen neked dolgod van! Mégpedig az, hogy megtaláld a szerelmet. Persze érthető, de mégis: kinek fogod bemutatni, ha eltávolodsz közben mindenkitől?

Megoldás: Nagyon egyszerű: blokkold az appot! Persze nem kell örökre letörölnöd a készülékedről, elég, ha beállítod, hogy az alkalmazás mikor jelezze ki neked a megkereséseket, és mikor ne (pl. csak este 8 után). Vagy pedig állíts be egy emlékeztetőt (mondjuk napi fél órát), amikor „legálisan" csekkolhatod a Tindert. Így marad időd a valódi életedre.

Te hogy vélekedsz a tinderezésről?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.