Magyarország Lisszabon külföld kezdeményezés ismerkedés
Mennyiben más az ismerkedés külföldön? Vajon kultúrafüggő, hogyan ismerkedünk vagy inkább emberfüggő? Mennyire kezdeményeznek a férfiak más kultúrákban?

Két évvel ezelőtt Lisszabonban jártam. Úgy döntöttem, egyedül nekivágok az ismeretlennek, úgyis imádom a váratlan szituációkat, és a határaim feszegetését. Abban is hiszek, hogy az ember sokkal nyitottabban áll a világhoz, ha egyedül utazik, mintha társasággal teszi.

Felfedezni egy új helyet mindig bátor vállalkozás, gyermeki énünk újraéledése. A kíváncsiság, az újra való nyitottság az, ami előre visz. Ez a hajtőerő, ami folyton megmozgat bennem valamit. Miközben a Szent Jeromos kolostorban sétálgatok Lisszabonban, megkérek egy szintén egyedül utazót arra, hogy készítsen rólam egy képet. Egy korombeli lány a szerencsés kiválasztott. A fotók elkészültével elsétálok a Tajo folyó parján elhelyezkedő Belém-toronyhoz, ami a város egyik legfelkapottabb helye. Hogy milyen kicsi a világ, mi sem bizonyítja jobban, ismét összesodródtam azzal a lánnyal, aki lőtt rólam pár fotót a kolostorban.

Elkezdtünk beszélgetni, és úgy döntünk, beülünk egy kávézóba, amelynek panorámája a csodaszép Tajo folyóra néz. Kiderül, hogy a lány félig olasz, félig német. Habár annak ellenére, hogy egyedül érkeztem a portugál fővárosba, rögtön az első napomon belefutok egy szintén egyedül utazó lányba, akivel egy jót beszélgethetek, és megoszthatunk egymással néhány gondolatot.

Forrás: Shutterstock

Természetesen szóba jön az ismerkedés is. Arról mesélek neki, hogy Magyarországon már nem igazán udvarolnak a férfiak, hanem hagyják, hogy a nők udvaroljanak nekik. Hányszor, de hányszor hallottam már azt, hogy azért nincs párom, mert én nem kezdeményezek. Nos, én valóban nagyon ritkán teszek ilyesmit, sőt egy kezemen meg tudom számolni, hányszor tettem meg az első lépést.

Úgy gondolom, hogy egy nőt meg kell hódítani, ez van, ebből nem adok alább. Viszont Aletta arról mesél, hogy neki sosem kellett eddig senkinél sem kezdeményeznie, ugyanis az olasz férfiak nem is hagynák, hogy a nő vegye át ezt a szerepet. Aletta szerint egy nőnek csupán arra kell figyelnie, hogy mindig csinos legyen, rendben legyen magával, és ezt sugározza kifelé is.

A férfiak dolga a kezdeményezés, és nem a nőé, a férfi legyen már olyan bátor, hogy a vágyott nő elé lép és a szemeibe néz.

Természetesen flörtölni nem bűn (sőt!), egy mosollyal üzenhetünk a kiszemelt férfinak, hogy szabad a pálya, de a továbbiakban a férfi dolga, veszi-e a lapot, és átmegy-e neki az üzenet. Aletta számára furcsa volt, hogy itt Magyarországon ezek a szerepek megcserélődni látszanak.

Szerinte az olasz férfiak úgy tudják dicsérni a nőt, ahogy senki más. Ha egy férfi először találkozik egy nővel, azonnal felfedezi a legvonzóbb értékeit, és ezt dicséri is, amitől a nő igazán különlegesnek érzi magát. Egy olasz férfi azért kapja meg a nőt, akit kiszemelt magának, mert eléri, hogy a nő is szeresse magát.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.