dominancia eltávolodás nézeteltérés
A viselkedésem és a rossz szokásaim miatt a barátom eltávolodott tőlem. Teljesen tönkretettem a kapcsolatunkat. A folytonos kritizálás, hazugságok és felesleges viták megmérgezték az életünket.

A múltban gyakran viselkedtem helytelenül a kapcsolataimban. Persze minden párkapcsolatban vannak konfliktusok, amikre létezik megoldás, de sajnos sok esetben az ártalmas viselkedéseim szokássá váltak. Sokszor észre sem vettem, hogy megbántottam a barátomat. Én voltam a hibás, amikor a rossz szokásaimmal veszélybe sodortam és megmérgeztem a kapcsolataimat.

Vannak szokások, amiktől azonnal szabdulj meg, ha magad mellett akarod tartani a pasidat. Oka van annak, ha egy párkapcsolatban az egyik fél eltávolodik a másiktól. Lehet, hogy egyszerűen csökken a vágy, esetleg egy harmadik fél áll a háttérben, azonban sok esetben az eltávolodás válaszreakció a másik fél problémás viselkedésére.

Ezek a szokások voltak leginkább rossz hatással a románcaimra:

Kritizálás

Gyakran kritizáltam a barátomat, és alig volt hozzá kedves szavam. Emiatt gyakran azt érezte, hogy semmit sem csinál jól. Ez nagyon bomlasztó volt a kapcsolatunkra nézve, és már utólag nem csodálkozom azon, hogy az akkori barátom inkább kilépett a kapcsolatból.

Dominancia

Általában mindenre van egy jó érvem, mindig mindent megmagyarázok, minden vitát én nyerek, és mindig nekem van igazam. Sok olyan helyzet volt már az életemben, amikor a dominancia az előnyömre vált, de ez nem mondható el a párkapcsolataimról. Ezzel a viselkedéssel csak azt értem el, hogy a barátom többé nem osztotta meg velem a gondolatait és az érzéseit. Mivel nem látta értelmét, hogy felhozzon egy-egy problémát, inkább messziről elkerülte a nehéz helyzeteket és a veszekedéseket.

Az empátia hiánya

Egy kapcsolatban fontos, hogy a felek jóban-rosszban támogassák egymást érzelmileg is. Sajnos az egyik kapcsolatomban egy-egy nehéz helyzetben nem voltam együttérző a barátommal. Ez oda vezetett, hogy a partnerem máshol elégítette ki az érzelmi szükségleteit.

Technológia

Ma már nagyon idegesít, ha filmnézés, vacsora vagy beszélgetés közben valaki a telefonját nyomkodja. Régen én is ilyen voltam. Kevés figyelmet szenteltem a barátomnak, és amikor vele voltam, folyton Facebookoztam vagy cseteltem a barátnőimmel. Ezzel teljesen elrontottam a kapcsolatunkat.

Forrás: Shutterstock

Az odafigyelés hiánya

Bár a folytonos zsörtölődés ártalmas a kapcsolatokra, az sem tesz jót, ha a partner elhanyagolva érzi magát. Gyakran a barátomat nem hallgattam meg és nem figyeltem rá eléggé.

Felesleges viták

Persze minden kapcsolatban vannak nézeteltérések, de a folytonos felesleges viták nagyon mérgezőek voltak. Minden apróságon megakadtam, és veszekedtem azok miatt.

Hazugságok

Voltak apróbb füllentéseim és komoly hazugságaim is. Sajnos ezek a hazugságok igazán fájdalmasak voltak. Előbb-utóbb mindig kiderült az igazság, és ezzel többnyire a párkapcsolatom is véget ért.

Bocsánatkérés hiánya

Hibázni emberi dolog, velem is sokszor megtörténik. Azonban fontos, hogy a hibáinkért tudjunk bocsánatot is kérni. Sajnos én mindig elmulasztottam a bocsánatkérést, de egy kapcsolat akkor működhet zökkenőmentesen, ha az a fél, aki hibázott, bocsánatot kér, különben a sértettség akár a kapcsolat felbomlásához is vezethet.

Nyitókép: Shutterstock

Ez is érdekelhet: Pont azzal rontod el, hogy túlagyalod a szerelmet...

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.