magazin kibeszélő gátlástalanság élet ex
Már csak néhány óra és újra otthon leszek – gondolom, miközben kedvesen mosolygok a beszélgetőpartneremre. Kortyolok egy újabbat a boromból, s bár élvezem a partit, már nagyon hiányzik a férjem és a gyermekem. Három napja nem láttam őket és csak arra tudok gondolni, de jó lesz ismét átölelni őket. Hirtelen belém hasít: valaki figyel... majd megérzem, ahogyan ennek a valakinek a lehelete a nyakamat súrolja. - Szia, Édi... - búgja egy ismerős hang a fülembe.

Egy percre elakad a lélegzetem és hirtelen félreüt a szívem. A velem szemben álló lány cinkosan mosolyog rám.
- Hát... akkor én megyek és hozok még egy pohár bort – kuncogja, majd sarkon fordul, előtte azonban küld egy kacsintást felém... mintha mindentudó lenne.

Pedig nem tud semmit! A legszívesebben megfognám a karját és ráparancsolnék, hogy maradjon, de ő már el is tűnt a forgatagban. Nincs mit tenni, megfordulok.

14 év telt el, de semmit nem változtál

Igen, pont erre számítottam. Ő áll ott. Ő súgta a fülembe, hogy Szia, Édi... Az exem. A nagyon-nagyon régi exem. Mégis mi a fenét keres itt?

- Szia, Édi – ismétli és megvillantja 14 évvel ezelőttről jól ismert, szívdöglesztő mosolyát. Rám azonban már nincs hatása, az én szívem már rég „nem döglik" ilyesmitől. Főleg nem az övétől.
- Szia, Márk. Hát te? - bököm ki kendőzetlenül, ami foglalkoztat.
- Csapatépítő – emeli fel a poharát. - És te?
- Konferencia after – sóhajtom.
- Micsoda véletlen! - kurjantja. - Akkor egészségünkre!
A poharamhoz koccintja a poharát, kortyol egy nagyot és nevet. Pont olyan, mint régen... Én is mosolygok, elvégre nincs okom haragudni, feszengeni.

Forrás: Shutterstock

Eltelt 14 év. Én hagytam el. Mindketten új életet kezdtünk. Mindketten megházasodtunk, családot alapítottunk. Valójában happy end lett a szakításunk vége.

- Egészségünkre – szakad ki belőlem a megkönnyebbülés sóhaja, most hogy magam előtt is tisztáztam, a meglepődésen túl igazából semmit sem kell éreznem. És nem is érzek.
- Jó újra látni – kacsint rám. - Hány éve is már? 14?
- Valahogy úgy.
- És... hogy vagytok? Az ember is itt van?
- Jól vagyunk köszönjük – válaszolom, bár az „ember" szó hallatán azért majdnem visszaszólok, hogy „és az asszony, meg a két gyerek?", de végül lenyelem a dolgot, hiszen nincs értelme úgy csatába menni, hogy tudjuk, a háború már rég eldőlt.
- Nálunk is minden rendben – von vállat, mintha a gondolataimban olvasna.

Mint egy fenséges, de veszedelmes macska

Nézem a férfit, akit valaha nagyon szerettem, és aki miatt olyan sokat szenvedtem. Nagy lángolás volt, rettenetesen szerettük egymást... csak éppen rosszul. Igen, a rettenetes jó kifejezés rá. Rettentő dolgokat csináltunk. Persze az én szemszögemből ő volt a rettenetesebb. De ki tudja, az ő szemében meg lehet, hogy én voltam az. Mindegy. Az már a múlt.
Ami viszont a jelen, hogy

bár azért a 14 év felette sem szállt el nyomtalanul, ma is pont olyan tekintettel tud fürkészni, mint akkor. Pont úgy, mint mikor a macska méregeti az egeret, mielőtt felfalja.

Márk is ilyen: mint egy fenséges, de veszedelmes nagymacska. A szeme éjfekete és kicsit összehúzza ilyenkor, az orrcimpája kitágul, az ajka résnyire nyitva. Jól emlékszem rá...

Forrás: Shutterstock

A hideg végigfut a hátamon és valahogy visszaugrunk 14 évet az időben. Eltűnik körülöttünk a bár és mi újra abban a közös lakásban vagyunk, ahol annyiszor táncoltunk a szakadék szélén.
- Hidd el, megváltozom – hallom 14 évvel korábbról Márk hangját, de már nem hiszek neki. Olyan sokszor hittem, olyan sokszor adtam új esélyt, de mindig eljátszotta. Aznap azonban végső döntést hoztam. Végleg elhagytam.

Hirtelen felkavarodik a gyomrom. Egy lépést hátrálok, hogy a szemébe nézhessek.
- Nem. Nem változtál semmit – felelem bármiféle indulat vagy érzelem nélkül. - Különben nem susognál ilyeneket a fülembe, miközben otthon várnak.
Nem érdekel a válasza, hiszen a jelenet magáért beszélt. Én lezártam a múltamat, nálam tényleg happy enddel végződött a szakításunk. A többi pedig már nem az én dolgom.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.