kibeszélő Generációk jelen múlt nevelés
Akik most iskolába járnak, azok a neveletlen szülők neveletlen gyerekei! - olvastam nemrég ezt egy igen velős kommentben, ami egyben magyarázattal szolgálhat(na) a mai fiatalok viselkedésére.

De a neveletlen szülőket ki nevelte? Véletlenül nem pont az a korosztály, akik most ilyeneket írnak? Kinek a készülékében van a hiba?

A fiatalokéban, akik sok esetben azt sem tudják, mi a fene zajlik ebben a világban, hogy kellene lereagálni dolgokat és hogyan kellene viselkedni? Hiszen a szüleik nem tudták megtanítani nekik... Avagy a dolog az idősebb korosztálynál hibádzik, akik valahogy nem tudták felvenni a tempót a fejlődő világgal? És bár szerették volna a gyerekeiket a régi eszmék szerint nevelni, mégis észrevétlenül bekúszott a modern technikai az életükbe - amivel ők alapjáraton nem tudtak mit kezdeni. Esetleg csak azzal a részével tudtak azonosulni, ami megkönnyíti az életüket.

Ám nem megy az, hogy a dolgok jó részét élvezzük, de a rosszat ne engedjük az életünkbe és ne foglalkozzunk vele. Igen furcsa kettősség ez, ha belegondolunk. Hiszen tök jó, hogy van automata mosógép, számítógép, amin keresztül a munkánkat is elvégezhetjük, internet, ami által információkhoz juthatunk, mégis jó lenne megtalálni az arany középutat a régi eszmék és az új világ között.

Nem szerencsés ujjal mutogatni...

Nem a fiatalok kérték ezt a fajta életet, és nem is szeretnék az ő bőrükben lenni mostanság. Amíg szülőket bírálnak, hogy 16-18 éves fiatalok mit keresnek este az utcán, elfelejtik, hogy az ő generációjuk nemhogy az utcán volt ekkor, de lehet, hogy már családot alapított. Ám ha most esik teherbe egy 18 éves, avagy 20-as évei elején járó lány, nagyjából mindent mondanak rá, csak azt nem, hogy normális ember - ahogy a szülei sem, hiszen mégis, hogy (nem) nevelték???

Forrás: Shutterstock

Tudjátok, mi jutott eszembe? Elvis Presley... A 60-as években, tehát kb. amikor az én mamám fiatal volt (ő most 80 éves), a nők bugyikat és melltartókat dobáltak fel a színpadra. De élhettem volna más sztár példájával is. Könyörgöm! Akkor mi a francról beszélünk?

Bezzeg ha az én lányom dobja fel a bugyiját valakinek 10 év múlva, az lesz, hogy háááát nah!!! A liberális nevelés! Zannnya is inkább foglalkozott volna vele, NEVELTE volna, ahelyett, hogy cikkekben hülyeségeket ír!

Szerintem az alapvető baj azzal van, hogy sokan képtelenek elfogadni egyetlen dolgot: a változást. Örökös változásban vagyunk mi is, a világ is körülöttünk, a generációk is. És én inkább látom magunkban, felnőttekben a problémát, mint a gyerekekben. Mert valahogy mi képtelenek vagyunk úgy változni, hogy ez őket segítse. Hiszen állandóan megy az ítélkezés, miközben a nagymama fehérneműt dobált egy színpadra. Nem abszurd ez?

És én azt gondolom, régen is voltak rossz, felháborító, erkölcstelen dolgok. Csak egyvalami nem volt: internet. Amondó vagyok, egyszerűen nettó ökörség korokat összehasonlítani, mert ennyi erővel a barlangba is visszamehetnénk.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.