Melltartó nélkül csak a könnyűvérű nők lépnek az utcára!

kibeszélő előítélet öltözködés elvárások
Bevallom, csak akkor és ott viselek melltartót, amikor és ahol muszáj. Szerintem ahhoz például, hogy a szemetet kivigyem, teljesen felesleges puccba vágni magam. A múltkor egy ilyen alkalommal belefutottam egy apám korabeli férfiba.

A másik lépcsőházban lakik, és csak látásból ismerjük egymást, köszönés után mégis azonnal beszólt. Végigmért, és megjegyezte, hogy

ha nagyobb mellem lenne, még tetszenék is neki így.

Aztán elgondolkodtam: vajon mitől érzik magukat egyesek feljogosítva arra, hogy ilyen jellegű megjegyzéseket tegyenek? Annyira nagy dolog a mai világban, ha nincs rajtad melltartó?

Rájöttem, hogy ez a kérdés eléggé megosztja az embereket. A nők igen erősen két pártra szakadnak ezen a fronton. Van, akinek muszáj hordania, hogy legyen a mellének formája, vagy éppen megtartsa a nagyobb mérettel járó súlyt. És van az a típus, aki büszke a hetyke mellére, és nem szeretné keretek közé szorítani, amíg nem muszáj. Na, de ettől ő akkor kihívónak számít?

Mint minden izgató fehérnemű, úgy a melltartó - vagy éppen annak hiánya - is képes beindítani a férfiak fantáziáját.

Természetesen mi, nők, nagyon is tudjuk, milyen alsóneműben lehet az urakat a legkönnyebben elcsábítani. Sokszor egy lengébb ruha alatt viselt szett is képes vad, erotikus vágyakat korbácsolni, ha mondjuk, átlátszik, vagy kilátszik.

Forrás: Shutterstock

Persze, ilyenkor sok férfi nem titkolja, milyen hatással van rá a látvány. Biztos veled is megtörtént már, hogy ha így öltöztél fel, az utcán beszóltak, vagy utánad fütyültek. Ez akár lehetne önbizalomnövelő és jóleső dolog is, de többnyire nem az. Ráadásul azok, akiket ilyen incidens ér, rendre megkapják, hogy dehát ő tette közszemlére mindenét. Ugyanez a helyzet akkor is, ha nem veszel fel melltartót.

Kiteszi, amije van?

Pedig a saját testével mindenki maga rendelkezik. Vannak helyzetek, amikor megengedhető az áttetsző blúz, de ez még nem jogosít fel senkit, hogy beszólogasson a ruhadarab viselőjének. Vannak munkahelyek, ahol azt is előírják, hogy a kosztümhöz milyen színű cipőt és harisnyanadrágot kell felvenni. Ilyen helyeken természetesen a melltartónak is szivacsosnak kell lennie, mert semmi nem látszódhat át.

Ilyenkor az ember odafigyel a részletekre is. Viszont lehet, hogy pont ezért hivatalon kívül lazábban szeretne öltözködni. Ez nem jelenti azt, hogy "kiteszi, amije van".

Érdekes, hogy a strandon senkinek sem szólnak, ha a fürdőruha felső anyagán átsejlik a mellbimbója, vagy falatnyi tangában napoztatja a hátsóját. Megnézik ugyan, de nem érik miatta atrocitások. Ha pedig ott szabad ilyesmiben lenni, akkor ahhoz végképp senkinek semmi köze, hogy ki mit visel a lakása/háza falain belül.

Én ezentúl sem fogok melltartót felvenni, ha leugrom valamiért egy percre a lakásból. Miért tenném? Akkor is kötelező melltartóban lenni, ha nem átlátszó a ruhám? Ki mondja meg, mi a helyes és mi nem?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.