szerelem kibeszélő csalódás kapcsolat lánykérés
Ha létezik sorsszerű szerelem, akkor Bence és Kata között az volt - legalábbis ezt gondoltuk. Bencét barátokon keresztül ismertem meg, egy kellemes, mindig jókedvű srác, olyan, akinek nehéz ellenállni.

Ha meglátod, tuti, hogy beszélgetésbe elegyedsz vele, mert mindig van egy-két kedves szava a másikhoz. Az egyik sörözésre azonban a szokásosnál is jobb hangulatban érkezett. Ahogy végigpuszilta és pacsizta a társaságot, egyből bele is kezdett a sztoriba. Visszament egészen tízéves koráig, amikor egy sporttáborban megismerkedett Katával. Úgy mesélt róla, mintha mindig is az élete része lett volna, bár a tábor után csak a távolból tudták tartani a kapcsolatot, mert az ország két külön pontjában éltek.

Mesébe illő szerelem

Most viszont - majdnem tizenöt évvel később - a lány a fővárosba költözött, és megkereste őt. Szerelem volt, második látásra is. Hamarosan mi is megismertük, valóban csodaszép és kedves volt. Ezt követően sokáig aktív részese lett a társaságunknak és Bence életének. Két év felhőtlen boldogság után azonban egy olyan lehetőséget kapott a lány, amit nem hagyhatott ki. Több hetes dilemma után elfogadta az egyetemi ösztöndíjat, ami Amerikába szólt.

Hatalmas álma vált valóra, Bence pedig tudta ezt, és őszinte szerelme nem engedte, hogy marasztalja barátnőjét. Túl sok évet voltak ahhoz külön, hogy egyet ne bírjanak ki. Egy idő után mégis úgy döntött, hogy meglátogatja.

Túlórázott, és minden spórolt pénzét összeszedte, hogy elutazhasson Amerikába.

Nem csak a repülőjegyre gyűjtött: úgy tervezte, hogy kint marad Katával a fennmaradó időben, amikor pedig leszáll a repülőről, megkéri a lány kezét...

Elképesztően szurkoltunk neki, hogy minden az elképzelései szerint alakuljon.

Holtomiglan-holtodiglan?

Eljött a nap, Bence felszállt a repülőre. Talán sosem volt még ilyen izgatott, hatalmas lépés volt ez számára. Úgy gondolta, egy új élet várja a szerelmével. Kata viszont fura kelletlenséggel fogadta már az utazás tényét is. Mintha nem örült volna, hogy a barátja utánamegy - nem mondta ki, de a szavak hangsúlya erre utalt. Persze a szerelmes fiú mit sem törődött ezzel, sőt, igazából fel sem fogta. Túl nagy volt a rózsaszín köd ahhoz, hogy ilyen apróságokkal törődjön, mint a hangsúly. Ő csak a vágyaira figyelt...

Forrás: Shutterstock

A lány ott várta a reptéren. Nem tűnt túl lelkesnek, de Bence ezt a fáradtságnak tudta be. Végül az érkezése utáni estén, vacsora közben elővette a gyűrűt, Kata azonban elsápadt és hangos zokogásba tört ki, miközben érthetetlenül motyogott valamit. Mikor kicsit megnyugodott, érthetőbben is elismételte a szavakat - de bár ne tette volna... Kiderült, hogy

Amerikában egy újabb szerelemre lelt. Azt hitte, lesz ideje dűlőre jutni az érzéseivel, míg letelik az egy év, de a lánykérés most választás elé állította.

Amikor kiderült, hogy kedvese az új férfi mellett döntött, Bence szinte levegőt sem kapott a döbbenettől. Nem így tervezte, nem erre számított. A tündérmese egy pillanat alatt vált üres jövőképpé, ő mégsem futamodott meg. Túl nagy távolságot tett meg és túl nagy árat fizetett azért, hogy csak úgy szomorúan hazatérjen.

Úgy döntött, marad és munkát vállal az ismeretlenben. A szívében mély szomorúság volt, de nyitottságának és eszének köszönhetően kiváló közegbe került, és másfél év után felbecsülhetetlen tapasztalatokkal tért haza. Azóta pedig már ő is megtalálta az igazi szerelmet.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.