kibeszélő harag munka bosszú
Hálából a tartalmas éjszakákért! - olvasta el újra és újra a díszes üdvözlőkártyát, ami a méregdrága parfüm mellett lapult a férje aktatáskájában. Hisztérikus nevetés szakadt ki belőle, a keze pedig úgy remegett, hogy ha akarta sem tudta volna kontrollálni.

Az, hogy Roland neki akart titokban meglepetést szerezni, fel sem merülhetett magyarázatként: 20 éve allergiás minden mesterséges kozmetikumra, és ezt a férje is tudja. Hangosan bőgni kezdett, mert egyértelmű volt a szitu: van valakije. Egy ribanc, akit flancos parfümmel kényeztet - bezzeg tegnap képes volt fél órát vitatkozni azon, hogy le kéne cserélni a tapétákat. Úgy látszik, a kurvájára nem sajnálja a pénzt...

Ez bosszúért kiált!

Egy darabig lubickolt a fájdalomban, aztán elöntötte a szégyen. Miért nem vette észre, mi folyik körülötte? Feltűnhetett volna. Roland folyton későn ért haza, és türelmetlen volt. Persze, az új projektre fogta, meg a kolléganőre, akit segítségként átmenetileg a nyakába sóztak. Azt mondta, fél, hogy ki akarja fúrni a csaj, de ez nyilván csak fedősztori volt. Ki tudja? Talán épp ez a Zsuzsa a szeretője.

Hirtelen lúzernek érezte magát, amiért az egész házasságuk alatt hűséges volt a férfihoz. Dolgozott az irodában, ingázott az óvoda és az iskola között a három gyerekkel, főzött, takarított. Esténként edzeni járt, hogy tetsszen a férjének.

Düh fogta el: hány pasinak igent mondhatott volna, mégsem tette soha! De majd most! Majd most! Úgyis vége a házasságának. Úgy fog elköszönni, hogy azt Roland egy életre megemlegesse. Nem kellett sokat tűnődnie, kit hívjon fel, az egyik fiatal titkár régóta hajtott rá az irodából. Tegnap még nevetett volna, ha azt mondják neki, hogy ma lefekszik egy 26 éves sráccal, de most ez sem érdekelte. Abbahagyta a bőgést, magára rángatta a legszexibb ruháját, feldobott egy sminket, majd három mondattal lebeszélte a randit a fiú lakásán.

Forrás: Shutterstock

Aztán indulás előtt szétnézett a házban. Miért ne hagyna maga után egy kis emléket? A bosszút követően úgyis a szüleihez megy - még jó, hogy náluk vannak a gyerekek egy vírusfertőzés miatt. A cuccaiért meg csak napokkal később fog visszajönni, szóval... Kiment a konyhába, és egy mozdulattal kiborította a pörköltet, ami egy órája főtt meg, a díszes járólapra: Rohadt szemét, nyald fel onnan, ha kell! Aztán átviharzott a szobába, és módszeresen szétvagdosta a férje ingeit.

Közben ismét elkapta a zokogás - egy pillanatra egészen szürreálisnak érezte, amit tesz, de aztán úgy döntött, mostantól nem gondolkodik. Minek? Egész eddigi életében megfontolt és okos volt, és mit ért vele?! Végül elindult, teljes káoszt hagyva maga után.

Sose cselekedj dühből!

20 perc múlva Szabolcs lakásán volt, de a szex, amitől valamiféle megváltást várt, nem járt semmiféle örömmel. Azt hitte, megkönnyebbül majd a bosszútól, de csak üresnek érezte magát. A kocsiban, a szülei lakása felé tartva már a jövőn gondolkodott. Mi lesz vele? Egyedül marad a három gyerekkel. Minden megváltozik. Új életet kell kezdenie.

Amikor csörgött a telefon, elégedetten látta a férje nevét a kijelzőn. Biztosan hazaért, és most nem érti, mi az a felfordulás. Mindjárt felvilágosítja! A torka azonban elszorult a feltörni készülő sírástól. Utálta, hogy gyenge - úgy gondolta, hagyja beszélni egy darabig Rolandot, amíg erőt vesz magán. Megnyomta a fogadás gombot, és kihangosította a telefont:

- Szia, drágám! - csendült fel a férje hangja. - Végre vége ennek a nyomorult projektnek. Átadtuk az anyagot, szóval ma megszabadulok Zsuzsától. Most tartjuk a búcsúztatóját, szerencsére tényleg visszamegy a cég központjába, szóval, fölöslegesen paráztam. Persze, a főnök még a búcsúajándék vásárlását is rám sózta. Egy parfümöt kap a csapattól, de otthon hagytam, ott van a kék aktatáskámban. Megtennéd, hogy leugrasz vele a ház elé? Mindjárt odaérek érte. Azért a srácokkal búcsúzóul beszólunk neki egy kicsit... Ezt a szöveget találtuk ki a kártyára: Hálából a tartalmas éjszakákért! Remélem, ebből leesik a hülye picsának, mekkora nyaligépnek tartjuk. Képes volt hajnalig kuksolni az irodában munka ürügyén, hogy fényezze magát. Szívem! Itt vagy? Halló!

Ám ő képtelen volt válaszolni. Kinyomta a telefont, megállt a leállósávban, aztán már csak azon gondolkodott, milyen ürügyet találjon ki, hogy a férje ne menjen fel a lakásba. Valahogy el kell tüntetnie a tombolása nyomait. Végül eszébe jutott, hogy ez a kisebbik gond - a lelkiismeret-furdalástól nehezebb lesz szabadulnia. Fogalma sem volt, egyáltalán valaha sikerül-e...

Greta May novellája

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.