szerelem kibeszélő megcsalás barátnő hazugság
Szilvi napok óta alig tudott aludni, állandóan Márkra gondolt. A lopott pillantásokra, a kacér kacsintásokra, a véletlennek álcázott érintésekre. Ezzel párhuzamban pedig gyötörte a lelkiismerete. Hisz Márk a legjobb barátnőjének, Lilinek a párja volt.

Akivel gyerekkoruk óta barátok voltak. Közös albérletben laktak, ahol Márk sűrűn megfordult. És egy nap Szilvi arra ébredt, hogy visszafojthatatlan vágyat érez a férfi iránt. Próbálta elhessegetni az érzéseket. Igyekezett minél kevesebb időt tölteni a lakásban, ha fiú is jelen volt. Persze Lilinek feltűnt, hogy Szilvi látványosan kerüli a párját.

- Kérdezhetek valamit? - kezdte Lili. - Valami bajod van Márkkal?

- Mi? Dehogyis! Ezt miből gondolod?

- Feltűnően kerülöd. Ha átjön, elmész itthonról. Sosem jössz el velünk semmilyen közös programra. Én vagyok a legjobb barátnőd, nekem elmondhatod.

Tiltott szerelem

Szilvi szörnyen érezte magát. Nem vallhatta be épp Lilinek, hogy nem utálja a férfit, hanem épp ellenkezőleg, egyenesen imádja. Legszívesebben világgá kürtölte volna. Beleordította volna a forró nyári levegőbe a kegyetlen fájdalommal járó szerelmét.

- Dehogyis! Nincs semmi baj, csak nem akarok harmadik kerék lenni. Szeretném, ha meglenne a privát szférátok. Megérdemlitek - mosolygott, miközben eszeveszetten zakatolt a szíve.

A nap többi részét bezárkózva töltötte a szobájában.

Felvette a telefont, és kikerekedett szemekkel olvasta a következő sort:

- Szia. Beszélnünk kell. Nagyon fontos! - írta Márk.

- Szia, valami baj van?

- Át tudsz jönni? Liliről van szó. De kérlek, ne szólj neki!

Márk otthona nagyon kellemes benyomást tett rá. Nem tipikus legénylakás volt, inkább melegséget árasztott és otthon éreztetett. De az is lehet, hogy csak elvakult volt. Gondolatai elkalandoztak, amit a férfi is észrevett.

- Nem akarsz leülni? - kérdezte Márk mosolyogva. - Vagy inkább az ajtóban szeretnél álldogálni és a táskádat szorongatni?

- Jaj de, persze. Igen. Szeretnék leülni - hebegett-habogott a lány, miközben érezte, hogy elvörösödik.

- Miről akartál beszélni? Valami baj van Lilivel?

- Igen - mondta határozottan a fiú. - Vagyis inkább velem van a baj. Azt hiszem, már nem vonzódom hozzá annyira, mint kellene. De van valami, ami nem hagy nyugodni.

- Éspedig?

- Te, Szilvi! Egyszerűen megőrülök érted. - És lágyan megérintette a lány kezét. - Észrevettem, hogy én sem vagyok közömbös számodra. Láttam, hogy nézel rám. Láttam az apró jeleket, amikről azt hitted, senki sem vette észre őket. Ahogy az ajkadat harapdáltad, ahogy csillogó szemmel néztél rám. Ne is próbáld tagadni! Ugyanúgy akarsz engem, mint én téged.

- Az nem számít. Lili nem ezt érdemli. Nem lenne szabad azt éreznem, amit érzek. Nem lenne szabad rád gondolnom, és nem lenne szabad itt lennem - pattant fel a székből.

Megőrülök érted!

De Márk megragadta a kezét. Magához húzta, és a lány az ölében kötött ki. Akkor már tudta: nem elég erős ahhoz, hogy ellenálljon a férfinak. Elcsattant egy csók. Majd még egy, és még egy.

Forrás: Shutterstock

Végül egy szenvedélytől fűtött, mámoros éjszaka után ébredt fel. Ám amint kinyitotta a szemét, tudta, hogy hatalmas hibát követett el. Megpróbált kisurranni a szobából, de Márk már ébren volt.

- Ugye nem akartál szó nélkül elmenni?

- Ez nem helyes, és te is tudod - szedegette a lány a cuccait.

- Nem helyes, de iszonyatosan jó érzés. Tudom, hogy te is ezt gondolod.

Kikászálódott az ágyból és megölelte Szilvit, aki ismét úgy érezte, remegnek a térdei. Pillangók repkedtek a gyomrában. Végeláthatatlan módon, tagadhatatlanul beleszeretett ebbe az emberbe.

- Ma beszélek Lilivel. Szakítani fogok vele. Az éjszaka után már biztos vagyok benne, hogy te vagy az a nő, akire szükségem van.

Szilvi eleresztett egy félmosolyt és elindult haza. Lili a nappaliban olvasott.

- A tékozló lány hazatért - vigyorgott. - Ki az a pali? Tuti, pasi van a dologban!

- Lili, mondanom kell valamit... - kezdte a lány.

- Jaj, várj! Épp Márk hív. Szia kincsem! - vette fel a telefont. - Persze, mondd csak!

Szilvi nem bírta tovább, bement a szobájába. Csak az ordibálást, szitkozódást és csapkodást hallotta. A legjobb barátnőjéből előtört az állat, és önkívületi állapotban tombolt. Végül csend lett. Egy pillanattal később Lili valósággal berúgta a szoba ajtaját. Odasétált a lányhoz, és egy hatalmas pofonnal zárta le az egészet - a kapcsolatát Márkkal és a barátságát Szilvivel.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.