szakítás újrakezdés kibeszélő jövőkép párkapcsolat
Ahányan vagyunk, annyiféle módon reagálunk arra, ha elhagy bennünket egy olyan ember, aki a szakítás pillanatáig kitöltötte az életünket. Sokan éjt nappallá téve siratják az elveszett jövőképet, és akár súlyos depresszióba is zuhanhatnak.

Vannak, akik azt gondolják, a legjobb módszer az újrakezdéshez, ha azonnal belevetik magukat az ismerkedésbe, és rövid időn belül csajozni vagy pasizni kezdenek. És akadnak, akik mindent megtesznek azért, hogy újrakezdhessék az exszel, és visszasírják magukat a korábbi párjukhoz.
Tamás a negyedik lehetőséget választotta: ő nem esett letargiába, csajozni sem kezdett, de még csak felejtős sörözésre sem ment el a régi cimboráival. Úgy döntött, hogy józanul fogja megvívni azt a csatát, ami 5 év párkapcsolat megszűnése után vár rá.

A barátai hülyének nézték, amiért nemet mondott nekik egy pasis bulira. Nem hitték, hogy józan ésszel is el lehet viselni egy olyan kínt, amit akkor él át az ember, amikor elhagyják.

Ám ő eldöntötte, hogy megőrzi az emberi mivoltát. Teljes értékű életet fog élni, mégpedig egyedül.

Forrás: Shutterstock

Nem kell belehalni a szakításba

A délutánjai eleinte kínosan, szenvedősen teltek, ezért elhatározta, hogy új hobbit választ magának. A sport volt a legelső, ami eszébe jutott. Hideg tél lévén a bicajozás és a futás nem jöhetett számításba, így az úszás mellett tette le a voksát. Elment a helyi uszodába. Eleinte csak pár hosszra futotta az erejéből, pihenésként pedig beült szaunázni. Úgy érezte, minden egyes izzadtságcseppel könnyebb lett a lelke... Később már heti három alkalommal járt, és napról napra, hétről hétre jobb formában érezte magát.

Eleinte kicsit reménykedett, hogy talán az usziban összefut az exével, aki rácsodálkozik majd, milyen jól néz ki. Pár hét sportolás után ugyanis megmutatkoztak a jelek, hogy törődik a testével. Megszabadult több mint 10 kg súlyfeleslegtől, és szuperül érezte magát, pont úgy, mint aki újjászületett. Végül is ez történt - új életre kelt. Nem hagyta magát, nem roppant össze, nem halt bele egy párkapcsolat megszűnésébe. Később pedig már azt vette észre magán, hogy nem az exére gondol, hanem figyeli az egyedül úszkáló hölgyeket. Keresi a tekintetüket, hogy rájuk mosolyoghasson... Végre elért ahhoz a ponthoz, hogy újra képes volt flörtölni.

Ismerkedni még nem akart, az korai lett volna. De nagy fejlődésen ment át: kezdett újra önmaga lenni, a lelke határozottan megerősödött. Idővel odáig jutott, hogy regisztrált egy népszerű társkereső oldalra, ahol talált egy neki tetsző hölgyet. Pár hét levelezés után találkoztak. Az első randevú olyan jól sikerült, hogy sor került másodikra, harmadikra és sokadikra is. Nem sietett, nem rohant, nem akarta letámadni a nőt, aki kifejezetten becsülte ezért. A kapcsolatuk pedig szépen fejlődött.

Két évvel később, mikor az oltár előtt állt Zsuzsával, eszébe jutott: vajon mi lett volna, ha az első magányos estén elmegy, hogy becsajozzon? Vagy ha borba, sörbe fojtja a bánatát, ahogy a haverjai javasolták...

Talán sikerült volna felcsípnie egy magányos nőt egy szombat esti kellemes időtöltésre. Talán időnként idegenek karjaiba menekült volna, hogy múlassa velük az időt és feledje a múltat. De ő pont ezekből nem kért, pont ezeket akarta elkerülni. Nem nőcskét akart, hanem igazi társat, ehhez pedig időre volt szüksége. Ránézett Zsuzsára, ahogy a menyasszonyi ruhájában közeledett felé, és már biztosan tudta: jól döntött.

Tamás történetét Molnár Csanád jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.