barátnő kibeszélő ellentmondás elfogadás veszekedés
"Hálátlan vagyok. Azt hiányolom a mostani kapcsolatomból, amit az előzőben utáltam. A kiszámíthatatlanságot, az ellentmondásokat, hogy soha nem voltunk egy véleményen" - mondta feldúltan Gina.

Nem tudtam, mire számítsak, mikor felhívott. Azt kérte tőlem, hogy azonnal menjek át hozzá, mert kikészítik a saját gondolatai, és szüksége van egy racionális gondolkodású ember véleményére. Aki emlékezteti a múlt szenvedéseire, rávilágít a hibákra és képes ecsetelni a jelenlegi párja előnyeit.

Soha nem voltam híve annak, hogy megmondjam valakinek, mit tegyen, hiszen nem én élem az életét, és nem én vagyok a pasijával minden nap. A színfalak mögött történhetnek olyan dolgok, amelyekről nem tudok, mégis hangsúlyosak egy kapcsolat jövőjét tekintve. Én sem szeretném, ha valaki nekem osztaná az észt.

Ismertem az előző párját, láttam, hogyan őrölte fel Tamás a barátnőm idegeit azzal, hogy állandóan késett, elfelejtette a születésnapját, megbízhatatlan volt. De nemcsak a személyiségük volt különböző, a megjelenésük, öltözködési stílusuk is visszatükrözte ezt az ellentétet.

Sőt, azt is pontosan meg tudtam mondani, hogy a lakásukban melyik bútort, tárgyat ki választotta. Semmi sem illett egymáshoz, mert egyikük sem volt hajlandó elfogadni a másik véleményét.

Örökös harc volt közöttük, aminek láthatóan nem lehetett jó vége. Három évig marták egymást, míg Gina feladta. Egy veszekedés alkalmával nem volt már ereje megvédeni a saját véleményét, és csendben maradt. A párja értetlenül állt a dolog előtt, ahhoz szokott, hogy a barátnője sokkal szenvedélyesebben küzd az igazáért.

Forrás: Shutterstock

Másnap Gina összepakolt, és elköltözött az albérletből. Öt hónap egyedüllét után - amit meglepően jól viselt -, belépett az életébe Gergő. Higgadt, nyugodt, udvarias, magabiztos pasi, aki soha nem vágna a barátnője szavába. Számára a szerelem, szeretet azt jelenti, hogy tiszteli, amit a másik mond, és fontos neki az összetartozás. Eddig nem is volt olyan téma, amiben különbözött volna a véleményük. Tényleg! Mintha ikerlelkek lettek volna.

Én is örültem, hogy végre nyugodt időszak következik Gina életében. Tudom, hogy ő is így volt ezzel, de kiderült, a tökéletes társ számára valahol a kettő között van.

Persze, hogy szuper dolog félszavakból is megérteni a másikat, de egy idő után már nem érdemes kinyitni a szánkat, hiszen úgyis tudjuk, mi lesz a válasz. Az ember nem feltétlenül saját maga férfi változatával akar együtt élni, hanem inkább azzal a személlyel, aki mellett még különlegesebbé válhat. Aki olyat tesz hozzá a személyiségéhez, vagy olyat hoz ki belőle, amire nem is számított.

"Gyűlölöm magam. Hasonlóan, mint Tamásnál. Akkor azért, mert nem volt erőm hamarabb kilépni a kapcsolatból, most pedig azért, mert nem szeretnék tovább benne maradni, és elvágyódom." Rájöttem, hogy Ginának nem arra volt szüksége, hogy valaki elmondja a véleményét, vagy segítsen neki dönteni. Hallgatóság kellett, hogy ne a négy falnak mondja ki azt, ami megfogalmazódott benne.

És ezeket a gondolatokat annak a személynek akarta kimondani, aki nem ítélkezik, és aki mindkét kapcsolatát végigkísérte. Rám, a barátnőjére volt szüksége. Letöröltem a szeme sarkában megjelenő könnycseppet, ő pedig megölelt. Együtt gyászoltuk meg a kapcsolatát, talán nem is csak ezt, hanem egyszerre mindkettőt.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.