szakítás kibeszélő pénz fiú
Sokféle oka lehet annak, ha egy pár egyik vagy másik tagja a szakítás mellett dönt, de az egyik legfurább, amit valaha hallottam, az volt, amikor egy tizenéves lány mondta a barátjának, hogy azért nem akar tovább vele lenni, mert "túlnőtt" rajta.

- Sajnálom, de túlnőttem rajtad. Szakítsunk!

Ez a mondat egy kávézóban hangzik el. Nem hallgatózom, egyszerűen csak megüti a fülemet a kijelentés, ahogyan a kávémat kortyolgatom és várom a barátnőmet. Lopva a mellettem lévő asztal felé sandítok, ahonnan a kinyilatkoztatás jött. Húsz év körüli pár ül mellettem, a fiú arca megnyúlt, mint a rétestészta, láthatóan nem számított a lány vallomására.

A párocska egyértelműen jól szituált – vagy inkább a szülők azok, akik finanszírozzák a menő telefont, drága cipőket, táskát. A lány fekete haja zuhatagként omlik a hátára, ám ahogyan hátradobja látszik, hogy egy része nem az övé. Hosszú, karmokra emlékeztető, túldíszített körmeivel ezután az asztalt kezdi kapirgálni – talán zavarban van vagy mégsem biztos a döntésében. A fiú nagyjából vele egy idős lehet, bár a sok sminktől nem tudom megállapítani, hogy a lány 16 vagy 25 esetleg...

Egy biztos, nagyon fiatalok és nekem pont emiatt furcsa a „kislány" kijelentése.

Ha harmincévesek lennének, akkor mondhatnánk azt, hogy egy idő után az egyik túlnőtt a másikon. Hogy már nem egy úton járnak. Hogy mások a céljaik. Hogy máson van a fókusz. Ám így...

- Tudod, azt gondolom, hogy már nem vagyunk jók együtt. Érettségi után én nem akarok továbbtanulni. Dolgozni akarok és pénzt keresni. Neked viszont még három év az egyetem. Én nem foglak eltartani – hadarja a leányzó, miután a fiú képtelen megszólalni. - Túlnőttem rajtad – ismételgeti. - Más életstílust akarok. Önálló lakást, utazásokat, ehhez pedig pénz kell. De te nem keresel, mert tanulsz. Érted?

Forrás: Shutterstock

Ki érti ezt?

Nem tudom, hogy a srác érti-e, én azonban nem nagyon. Eszerint a kislány még be sem fejezte a középiskolát, mégis úgy véli, ő bizony túlnőtt a párján, aki már nemhogy leérettségizett, de hallhatóan valamelyik egyetemen tanul. Ám ő nőtt túl rajta. És miért is? Mert lakást akar és pénzt, meg utazást? És mégis miből? A mekis fizetésből? Szó se róla, nem szólóm én le azt, aki nem tanul tovább és elmegy dolgozni, majd önálló életet kezd: lakást bérel, számlát fizet, ételt és ruhát vesz magának. De ez a leányzó láthatóan rózsaszín álmokat kerget.

Egy érettségivel nem fog félmilliót keresni, kétszázezerből meg bajosan fog kijönni az albérlet, a rezsi, meg a márkás cipő, táska, póthaj, műköröm, az említett utazásokról nem is beszélve.

Ez nem túlnövés, hanem képzavar nála. Persze lehet, hogy anyuka és apuka a feneke alá tol egy lakást és a számlákat, megélhetést is fizetik majd neki... na, de akkor miért is növi túl azt, aki továbbtanul és emiatt nincs esetleg pénze mindarra, amit a leányzó felsorolt?

Istenemre mondom, nem értem. Persze nem is kell értenem, nem nekem szól az egész, csak megütötte a fülemet ez a kijelentés és egy kis eszmefuttatásra sarkallt.

A srác srégen velem szemben ül. Látom rajta, hogy a sírás kerülgeti. Sajnálom szegényt, pedig nincs miért. Jobb is, ha ez a lány továbbáll – valójában szívességet tesz neki.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.