kibeszélő vágy kapcsolat kémia ismerkedés
Gyakran hallani, hogy az ismerkedésnél mennyire fontos a kémia, de vannak, akik szerint nem kellene csak a kémiától függővé tenni a folytatást. Nekem például több férfiismerősöm is mondta, hogy szerintük a nők túlértékelik a kémiát. Szerintem viszont a kémia igenis fontos, s ha nincs, én már nem szívesen adok egy második esélyt.

A kémia az a dolog, ami vagy van, vagy nincs, nem lehet befolyásolni vagy irányítani. Ez az internetes társkeresők nagy hátránya, hogy pár fényképből nem derül ki, hogy a való életben ott lesz-e az a szikra vagy sem. Nekem volt már olyan tapasztalatom, hogy vonzódtam olyan férfihoz, aki nem tetszett a fotókon, de az is előfordult, hogy nem tetszett élőben az, akit rögtön jobbra húztam.

De most akkor túl nagy jelentőséget tulajdonítunk a kémiának vagy sem? Előfordulhat, hogy a kémia szép lassan kialakul, ha az első randin nincs is jelen? Azt gondolom, erről megoszlanak a vélemények.

Szerintem a legtöbben azt az érzést keressük, hogy amikor meglátjuk a másikat, dobbanjon meg a szívünk, repkedjenek pillangók a gyomrunkban és érezzük azt a kellemes bizsergést, hogy milyen jó lenne a másikhoz hozzáérni vagy hozzábújni. Ha ez nincs, akkor lehet bármilyen érdekes és intelligens ember a másik fél, abból nehezen lesz szenvedélyes szerelem.

Legalábbis szerintem. De van olyan férfi ismerősöm, aki szerint könnyen lemaradhatunk az igaziról, ha állandóan a bizsergést keressük. A nagy szerelem ugyanis nem mindig arról ismerszik meg, hogy legszívesebben azonnal ágyba bújnánk a másikkal. Van az a fajta szerelem, ami szép lassan alakul ki, lépésről-lépésre, nincs óriási tűzijáték és földrengés az elején. De most akkor mindenkivel több alkalommal randizzunk, hogy kiderüljön, kialakul-e valami vagy sem? Vagy mi a megoldás?

Forrás: Shutterstock

Lehetséges, hogy rejtett kincsekre lelhetünk egy másik emberben, ha több esélyt adunk neki. A legtöbbünk fejében van ugyanis egy kép, hogyan nézzen ki a másik, milyen tulajdonságokkal rendelkezzen és ha a valóság nem egyezik ezzel a kitalált képpel, akkor sokan inkább lemondunk a folytatásról. Pedig van, aki szimplán csak nagyon izgul az első randin és emiatt nem tudja önmagát adni. Esetleg a rossz tapasztalatai miatt van tele gátlásokkal, melyek később akár fel is oldódhatnak.

És akkor itt van rögtön a másik kérdés, tényleg a belső, vagy inkább a külső számít? Mert hát vitathatatlan, hogy egy online társkeresőn a külső szempontok dominálnak, ha viszont valaki eljut az első randiig, akkor már nem elég a csinos pofi vagy a kigyúrt test, ott már a személyiség és a kisugárzás is fontos szerepet játszik.

Ha belegondolok, nekem mindig fontos volt a kémia, de indult már úgy is komoly kapcsolatom, hogy azt gondoltam, ebből maximum egy barátság lesz. Az exem és köztem egyáltalán nem volt bizsergés az első randin, viszont jót beszélgettünk és nagyon bejött nekem az intellektusa. Így lett második randi, ahol meglepő módon elindult a kémia és nem is volt vele gond többé...

Azt gondolom, nincs általános bölcsesség ezen a területen, leginkább azon múlik, kinek mi a fontos egy ismerkedésnél. Ha valaki elsöprő érzelmekre vágyik, az sosem fog megelégedni egy kellemes beszélgetéssel. Ha valakinek viszont nem a szenvedély és az érzéki vágy áll a lista élén, lehet, hogy egy kevésbé bizsergető randi után is ad egy második esélyt.

Kezdőkép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.