szakítás kibeszélő odaadás kapcsolat konfliktus
Sokféle indoka lehet egy szakításnak. Lehet, hogy már kialudt a szenvedély, elmúlt a szerelem. Lehet, hogy olyan arcát mutatta meg a másik, ami már nem tetszik. Lehet, hogy a pár tagjai nem úgy szeretik egymást, ahogyan kellene... Vagy csak más ütemben fejlődnek. Réka levele ez utóbbit meséli el.

Kedvesem!

Még mindig így szólítalak, mert még mindig kedves vagy a szívemnek, bár már tudom, hogy nem te leszel az, aki életem útján végigkísér. Bocsáss meg azért, hogy csak így belevágok a közepébe, de méltatlannak érezném, ha mindenféle hangzatos frázist puffogtatnék, majd a végén bökném ki, mit is akarok. Így inkább a lényeggel kezdem: Elmúlt. Illetve elmúltunk.

Az, hogy a szerelmünk tovaszállt, természetes. Nem hiszem, hogy egy életen át lehet ezer fokon égni és olyan odaadással szeretni egymást, mint ahogyan azt tettük a kapcsolatunk hajnalán. Tomboló, viharos szenvedélyünk óceánja lágy tóvá szelídült az évek alatt, de nem bánom.

Azt sem, hogy a romantika sokkal kevésbé játszott szerepet az életünkben az utóbbi években, mint azt az ember várná, amikor a szerelemről ábrándozik. Ez – talán – még nem ok a szakításra. Ám vannak olyan dolgok, amelyek a fentieknél sokkal lényegesebbek.

Ne ijedj meg, nem szapulni akarlak, csak rávilágítani arra, hogy egészen más utakon járunk,
másképp fejlődtünk az évek alatt és bár hatalmas konfliktusok nincsenek közöttünk, pont a kialakult MÁS-ság az, ami hosszú távon megmérgezheti az életünket.

Forrás: Shutterstock

Nem csaltál meg, nem bántalmaztál, nem nyomtál el, nem vettél semmibe vagy használtál ki. Nem voltál rossz társ! Ezt leszögezném. Mégis hónapról hónapra egyre inkább azt érzem, hogy a kapcsolatunk nem bírná ki az idő próbáját. De, ha mégis egybetartanánk, ami szerintem már eltörött, annak nagy ára lenne: a boldogságunk. Igen, a tied is.

Most lehet, hogy nem érted, hogy mérges leszel, hogy fájni fog – hidd el, nekem is fáj! –, de ezt mindkettőnk érdekében teszem. Mert, ha én elégedetlen vagyok, akkor biztos, hogy egy idő után te is az leszel... vagy már az is vagy, csak még nem vallottad be magadnak.

Tudom, nem volt ez mindig így. Hat évvel ezelőtt karöltve léptünk rá életünk közös útjára. Ám az ember fejlődik, változik. Egy pár tagjai pedig vagy egymás mellett haladnak, egymást segítve, támogatva fejlődnek vagy két külön mezsgyére lépnek. Mi manapság egészen más utakon járunk. Ezt nem tagadhatjuk. Már egészen más érdekel mindkét, egészen más tesz boldoggá téged és engem is.
Már nincs öröm bennünk. Már nincs lélek. Csak színtelen hétköznapok, üres frázisok, praktikus mondatok és cselekedetek halmaza vagyunk.

Tényleg így akarunk élni? Szerintem nem. Én nem. Nem akarok áldozati bárány lenni a kapcsolatunk oltárán és azt sem akarom, hogy te az legyél! Inkább engedjük el egymás kezét, és adjuk esélyt annak, hogy mással, máshol, máskor újra azok lehessünk, akik valaha egymás mellett is voltunk. Örömteli önmagunk.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.