Attól féltem, hogy ha magammal foglalkozom, azzal a gyerekektől veszem el az időt, de ráfáztam

fertőzés vizeletpangás URZINOL2023 hólyaghurut folyadékbevitel
Nagyon szeretem a gyerekeimet, ahogy mondani szoktam, nem véletlenül vannak hárman. Nincs testvérem, így már gyerekkoromban is nagy családról álmodoztam, és amikor megvalósult, eldöntöttem, minden idegszálammal a gyerekeimre fogok koncentrálni. A mottóm: boldog gyerekkort a jövő kiegyensúlyozott felnőttjeinek. Magasztos gondolatok, igaz? Akkor még nem sejtettem, hogy egy-két „idegszálat" magamnak is meg kellene tartanom, s odafigyelni a saját egészségemre is. Amíg el nem kezdett odalent viszketni, szúrni, égni...

Kis korkülönbség, szoros testvéri kapcsolat – vallottam, így született hat év alatt három csodálatos gyermekem. Életük első évei a szoptatáson túl a kalandokról szóltak. Mindig mentünk valahova, felfedeztünk újabbnál újabb dolgokat. Közben odafigyeltem, hogy jókor, jókat egyenek, eleget igyanak, a pelus legyen tiszta – az én csemetéim tényleg mindig elégedettek voltak az életükkel, én pedig anyaként önmagammal.

A gyerekeim jelentenek mindent Forrás: Shutterstock

Aztán eljött az óvodáskor, én visszamentem a korábbi munkahelyemre dolgozni. Jó volt újra felnőtt közösségben (is) létezni, de rettenetesen hiányoztak a gyerekek. Ráadásul a 8+ órás munkaidő nem éppen családbarát megoldás. Nem ettem, nem ittam, hogy legalább az ebédidővel csökkentsem a munkaidőmet. Majd döntöttem: ha nem kapok a cégnél részmunkaidős állást, továbblépek. Nem kaptam, így másik céghez jelentkeztem. Az állásinterjún be kellett mutatkoznom, megtettem:

„Kiss Beáta vagyok, három gyermekem van..." – és itt meg is állt a tudomány. Az interjúztatók mosolyogtak, azt mondták, bátor dolog felvállalni, hogy a gyerekeim a legfontosabbak, sok boldogságot kívánnak a családunknak, de nekik most több kell ennél. Ezek után a férjemmel megbeszéltük, hogy egy jó ideig a klasszikus családmodell mellett tesszük le a voksunkat, én pár évig „csak" a gyerekekkel és a háztartással töltöm az időmet.

Így is lett. A nyári szünet csodálatosan telt, azt csináltunk, amit csak akartunk, de aztán eljött az iskolakezdés, ráadásul a középső akkor lett elsős. Délelőtt takarítottam, főztem, ebéd után mentem a gyerekekért az oviba, suliba, ők lepihentek, én tovább pörögtem, terveztem a délutánt, játékokat találtam ki, tanultunk a nagyokkal, kisebb kirándulásokat szerveztem, a cél az volt, hogy minél többet mutathassak nekik a világból.

Estére mindannyian hullafáradtan estünk ágyba, sokszor már fektetés-altatás után vettem észre, hogy aznap jó, ha egy-két pohár vizet ittam, nem is csoda, hogy reggel óta először éreztem, hogy pisilnem kell(ene)...

Hazaérve az első utam a vécére vezetett Forrás: Thinkstock

Aztán egyik délután, miközben a gyerekekkel iskolából, oviból hazafelé éppen „új útvonalat" fedeztünk fel, hirtelen rám tört valami megmagyarázhatatlan, kellemetlen érzés odalent. Nem kívánom senkinek azt a kínt. Majd kérlelhetetlenül bejelentkezett a vizelési inger is, így a programot magyarázat nélkül megszakítva, lóhalálában vágtattam haza a három gyerekkel, akik döbbenten és elkeseredetten vették tudomásul, hogy a mai kalandnak lőttek.

Hazaérve az első utam a vécére vezetett, s bár nem sokat tudtam pisilni, amit igen, az durva szúró-égő érzés kíséretében távozott a húgyhólyagomból. Fogalmam nem volt, mi bajom, ilyen velem azelőtt soha nem fordult elő. Felfáztam volna? 25 fokban? Elvetettem a lehetőséget, ahogy azt is, hogy valami hüvelyi fertőzést szedtem volna össze, hiszen sehova nem jártam, nálunk a fürdőszoba mindig tiptop volt, még otthon sem gyakran láttak pisilni, nemhogy máshol. A férjemre kezdtem gyanakodni, aki kikérte magának a vádaskodást. Ekkor kezdtem a neten kutakodni...

Hólyaghurut. A tüneteim és a kialakulásuk alapján szinte biztos voltam benne.

Túlzásba vittem a pörgést, folyton a családommal, a háztartással, de leginkább a gyerekek jóllétével voltam elfoglalva, legtöbbször észre sem vettem, hogy alig iszom, nem járok pisilni, és a pangó vizeletben elszaporodnak a baktériumok, amelyek a felfázást okozzák.

Megijedtem. Akkor holnap irány az orvos, jön az antibiotikumszedés, amit mindig is igyekeztem elkerülni? De rövid kutatás után megnyugodtam: ha a korai szakaszában sikerül elcsípnem a fertőzést, nem kell sem orvos, pláne nem antibiotikumkúra. Léteznek olyan baktériumellenes hatású gyógynövényekből készült, recept nélkül is kapható készítmények, amelyek segítenek a fertőzés korai tüneteinek csökkentésében. Sokat segíthet ilyenkor a bőséges folyadékpótlás, amire már hónapok óta nem figyeltem oda.

A férjemtől nem győztem bocsánatot kérni, amiért hirtelen ijedtségemben őt okoltam. A készítményeket beszereztem, alkalmaztam, ittam és pisiltem eleget, a tüneteim pedig napok alatt enyhültek. Nincs az az iskolakezdés, gyerekprogram és háztáji munka, ami indokolná, hogy ne figyeljek oda magamra. Annál is inkább, mivel én vagyok a család szíve és motorja, ha valakinek, hát nekem működnöm kell, nem is akárhogy...

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária Bt. támogatta.

Hirdetés

Az Urzinol tabletta medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer.
HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!


Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.