kibeszélő outfit cipő divat szempont
Megállt az iroda ajtajában, és csillogó szemekkel, reménykedve kérdezte tőlünk: "Na, így jó lesz?" A látvány döbbenetes volt.

Nemcsak azért, mert Rita - a hónapok óta hajléktalanként élő lány - hupikékre festette a szemhéját, hanem azért is, mert az adományként kapott ruhában és a saját surranójában egyszerre volt kirívó és esetlen - meg persze környezetidegen. A kolléganőmmel kedvesen, de határozottan javítottunk a végső outfiten, és sok sikert kívántunk Ritának az állásinterjúhoz (spoiler: sikerült neki!).

Azóta rendületlenül hiszem, hogy mindenkiben megvan az igény, a vágy a szépre - csak a szép mindenkinek mást jelent... Ám szerencsére vannak olyan irányelvek, amelyek segítségünkre lehetnek, ha nem tudjuk, hogy mi számít szépnek, illetve mikor mit "illik" viselni.

Egyesek persze szeretik felrúgni ezeket a szabályokat, de lelkük rajta, ha ettől érzik jól, kényelmesen, önazonosnak magukat. De azért akadnak olyan szabályszerűségek, amiket érdemes betartani - legalábbis ami a cipőket illeti. Mert bármennyire is elenyészőnek tűnhet az outfited szempontjából - például egy csodás szoknya vagy egy különleges szabású felső mellett -, sokkal nagyobb figyelem terelődik a lábbelidre, mint gondolnád.

Túl nagy, túl kicsi? Engedd el!

Hiába lettél szerelmes az adott darabba, ha nincs a méretedben, ne köss kompromisszumot! Egyrészt azért, mert feltűnő, ha nem passzol a lábadra, másrészt pedig azért, mert nem fogod benne jól érezni magad.

Mekkora sarkon állsz?

A helyes méretválasztáson túl a megfelelő sarokmagasság is fontos. Hiszen biztosan te is láttál már olyan nőt, akinek fantasztikus tűsarkú volt a lábán, csak éppen járni nem tudott benne. Hidd el, a kevesebb néha több, de ha mindenáron magassarkút hordanál, akkor gyakorold otthon a helyes viselését! Kivéve, ha "lámajárással" akarsz középpontba kerülni, mert akkor elég csak az esemény napján felvenni.

Forrás: Shutterstock

Sötét harisnya világos cipővel: megvan? Hát, ne legyen meg!

Azzal teszel igazán jót magaddal - és a pénztárcáddal -, ha beszerzel egy jó minőségű, 4-6 centis sarkú körömcipőt, zárt orrú szandált, esetleg bokacsizmát. Lehetőleg barnát, feketét vagy kéket, mert ezeket mindenhez fel lehet venni. Persze, harisnyával. És persze, a bőrszínünkhöz leginkább illővel, nem pedig fehérrel. Ezeket - ahogy az egykori protokoll tanárom mondta - hagyjuk meg a kislányoknak, a menyasszonyoknak, és a száz éven felülieknek. Hát, kábé.

Ami szintén elengedhetetlen a színek kapcsán, hogy a lábbelid passzoljon a táskád árnyalatához. Nemrég viszont azt olvastam, hogy ez alól egy kivétel van: ha méregdrága retikülöd van...

Fogós kérdés következik...

Vajon mire való a strandpapucs? Szerencsére úgy nevezték el, hogy rögtön következtetni lehet a funkciójára - igen, igen: strandviselet céljából álmodták meg. Tehát sem érettségin, sem állásinterjún, sem esküvői vacsorán nem állja meg a helyét.

"A szabályok arra jók, hogy felrúgjuk őket!" - szinte hallom, ahogy sokan ezt sziszegik most... És igazuk is van. A szabályoktól mindig el lehet térni, csak viselni kell a következményeit is: vagy új divatot teremtesz, vagy kuncogós pletykák tárgyává válsz.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.