kibeszélő figyelem kapcsolat elvárás társ
Tudom, nem szép dolog elvárásokat támasztani a másik felé - ugyanakkor vannak alapvető dolgok, amiknek jelen kellene lennie egy kapcsolatban. Szerintem. Ilyen ez a 10 dolog is.

Nem kérek tőle nagy dolgokat: nem vágyom gyémántkavicsos gyűrűre, sem új autóra, de még arra sem, hogy minden reggel ágyba hozza a reggelit. Nem gondolnám, hogy nagy igényeim vannak. Sőt, szerintem csak annyit kérek, amennyit magam is megadok, és ami bőven belefér egy kapcsolat kereteibe:

1. Legyél figyelmes!

Szerintem a jó társ odafigyel a párja igényeire. Nemcsak a testi, hanem a lelki szükségleteire is. Ehhez kell némi megfigyelőképesség, meg egy kis empátia. De figyelj oda arra, amit mondok, ami történik velem, ahogy érzem magam - hogy ne azt érezzem, a falnak beszélek!

2. Tölts velem minőségi időt!

Az, hogy egymás mellett ülünk és nyomkodjuk a telefonjainkat, nem közös program. Az sem, ha meglátogatjuk a szüleidet. Akkor töltünk minőségi időt, amikor beszélgetünk, elmegyünk sétálni. Amikor olyan tevékenységet űzünk, amely közben lehetőségünk van foglalkozni egymással és ápolni a kapcsolatunkat.

Forrás: Shutterstock

3. Elvárom, hogy támogass!

Jó, ha le akarok ugrani a háztetőről, ne számolj el hozzá tízig! Nem kell az összes hülyeségemet támogatnod. De amiről látod, hogy fontos nekem, vagy az álmom, abban igenis kérlek, támogass! Ne azt mondd, hogy hülyeség vagy időpazarlás. Oké, ha veszélyt látsz a dologban, akkor mondd el a véleményedet, hívd fel a figyelmem az esetleges buktatókra - de ne az legyen a célod, hogy el vedd tőle a kedvemet!

4. Légy őszinte!

Tudom, azt hiszed, ez sablon duma, és mikor őszinte leszel, le fogom harapni a fejedet. Igen, biztos lesz olyan, hogy fájni fog az őszinteséged. De milyen kapcsolat az, ahol a felek nem lehetnek őszinték egymással? Nyugodtan mondd meg a véleményedet, és ha nem is értünk egyet, akkor is szeretni és tisztelni foglak.

5. Ne hagyd, hogy egyedül evezzek a csónakban!

Néha iszonyat jólesik azt érezni, hogy neked is ugyanolyan fontos ez a kapcsolat, mint nekem. Hogy te is dolgozol rajta. Jó látni, hogy erőfeszítéseket teszel, hogy törekszel arra, hogy megtarts. Kellenek a meglepetések, a lovagias tettek, hogy érezzem, fontos vagyok neked. Szeretem, mikor évek után is udvarolsz nekem és próbálsz meghódítani.

6. Lehetnél a barátom is!

Igen, vannak barátnőim, de van, hogy nem nekik akarom kiönteni a szívemet, hanem neked. A te véleményedre, a te oltalmadra, az általad kapott vigaszra van szükségem. Van, hogy veled szeretnék lelkizni vagy éppen szórakozni. Ne csak a szerelmem, a szeretőm legyél, hanem a barátom is! Érezni szeretném, hogy jóban-rosszban számíthatok rád.

7. Egy kicsivel több magabiztosságot, ha kérhetem!

Szeretem, mikor gyerekes vagy és bohó. Mikor néha rám hagyod a döntést. De ugyanúgy vágyom arra is, hogy néha előbújjon belőled a határozott férfi. Nem a rosszfiú, nem a bunkó bármajom. Hanem az erős, magabiztos férfi, aki tudja, mit akar, aki mellett úgy érezhetem, becsukhatom a szemem és hagyhatom, hogy vezessen.

8. Ismerj el!

Ismerd el, ha egyszer jobban tudok valamit nálad, és ne próbáld meg lekicsinyíteni a dolgot! Lásd be, ha tehetséges vagyok valamiben, és dicsérj meg, mert a te elismerésed fontosabb, mint bárki másé! Még hosszú évek után is szeretem hallani, ha szexinek vagy szépnek tartasz. Ha pedig olyat főztem, hogy majd elélvezel, mondd, hogy "De kurva jót főztél!" Erősíts meg néha abban, amiben jó vagyok!

9. Néha próbálj meg jó képet vágni!

Oké, hogy nem vagy oda az anyámért. Nem bírod egyik-másik barátnőmet. El tudom fogadni. De ne pocskondiázd őket, és néha legyél hajlandó velük időt tölteni a kedvemért - anélkül, hogy végig pofákat vágnál. Én pedig cserébe roppant hálás leszek neked!

+1. Légy hűséges!

Hehe, azt hitted, ez nem kerül a listára, mi? Dehogynem! Úgyhogy légy hűséges! Ha már nem szeretsz, mondd a szemembe! Ha el akarsz hagyni, add a tudtomra, de ne csalj meg előtte! Tisztelj meg azzal, hogy előbb elvarrod velem a szálakat, és csak utána kezdesz egy új kapcsolatba!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.