kibeszélő kapcsolat tökéletesség boldogság esély
Dorkáért mindig is odavoltak a pasik, de ő nem adta könnyen magát. Szilárd elképzelései voltak arról, mit kell éreznie, ha találkozik az igazival és arról is, hogy kell az illetőnek kinéznie, mivel kell foglalkoznia és milyen társadalmi osztályba kell tartoznia.

Petivel egy társkereső oldalon ismerkedett meg. Bár nem volt feltétlenül az esete, párszor mégis találkoztak és jól érezték magukat együtt. Peti az a tipikus átlagos srác volt, aki bár helyes, vicces és laza, semmiben nem kiemelkedő. Márpedig Dorka nem tudta elképzelni az életét egy olyan férfi mellett, akinek annyiból áll a napja, hogy alkalmazottként dolgozik, munka után találkozik a haverokkal és legurít pár sört.

Ő ennél sokkal többre vágyott. Egy olyan férfira, aki nagy dolgokat visz véghez, akire felnézhet, akitől megremegnek a térdei.

Peti egyre inkább belehabarodott Dorkába és szerette volna, ha komolyabbra fordulnak a dolgok, de Dorka képtelen volt elköteleződni mellette. Úgy érezte, ezzel olyan kompromisszumot kötne, amit sosem bocsátana meg magának. "Ha most lehorgonyzok Peti mellett, akkor elszalasztok egy sokkal jobb lehetőséget" – gondolta és kikosarazta a fiút.

Forrás: Shutterstock

Évek teltek el, amíg újra találkoztak. Peti éppen egy fájdalmas szakításon volt túl és Dorka segítségét kérte, mégis mit csinált rosszul. Nagyon jókat beszélgettek és ismét közel kerültek egymáshoz. Petit mintha kicserélték volna – kiderült, hogy előléptették, csapatvezető lett, jól keres és a stílusa is határozottan jobb lett. Már majdnem megfelelt Dorka igényeinek, de még mindig hiányzott belőle valami. A férfi újra hevesen udvarolni kezdett neki, de továbbra is azt érezte, hogy habár Peti egyre jobb pasi, ő még jobbra vágyik. Kifogásokat keresett, mert nem akarta őt megbántani, ugyanakkor szerette volna, ha valamilyen formában az élete része marad.

- Nem állok most készen egy kapcsolatra és különben is, legyünk inkább barátok – mondta Petinek.

- Rendben, ahogy gondolod, de ha betöltöd a negyvenet és még mindig szingli leszel, akkor elveszlek feleségül – poénkodott Peti.

- Jó, jó, így lesz – válaszolta Dorka és arra gondolt, hogy negyvenévesen ő már boldog családanya lesz az álomférfi oldalán.

Dorka akkoriban túl volt már pár csalódáson. Akiben meglátta a tökéletes férfit, az benne nem látta meg az igazi nőt. Magas elvárásai miatt nagyon sok pasi kiesett a rostán, de ő továbbra is ragaszkodott az elképzeléseihez, és a nagybetűs szerelem után ácsingózott. Petivel barátok lettek, sokszor beszéltek és Dorka néha elgondolkozott azon, mi lenne, ha adna mégis egy esélyt ennek a kapcsolatnak, de aztán újra és újra lebeszélte magát róla. Bár nagyon jól érezte magát Petivel, nem volt szerelmes és azt érezte, az élet egy sokkal hozzáillőbb partnert tartogat számára.

Peti közben megismerkedett valakivel és kezdett eltávolodni Dorkától. Már nem kereste naponta, ritkultak a beszélgetések és egy idő után teljesen elmaradtak. Amikor Dorka betöltötte a negyvenet, már szó sem volt arról, hogy elvenné feleségül. Amikor boldog születésnapot kívánt, hozzátette:
Kívánom, hogy megtaláld azt a férfit, aki elég jó lesz neked.

Dorka viszont nem találta, sőt, ha őszinte akart lenni magához, valójában olyan pasikkal is randizott, akik meg sem közelítették Petit.

Annyira törekedett a tökéletesre, hogy elszálltak az évek, és mire észbe kapott, már késő volt. Petit elszalasztotta és ki tudja, még hány olyan férfit, akivel boldog élete lehetett volna.

„Nem baj, egyszer megtalálom az igazit" – vigasztalta magát, és kétségbeesetten merült el újra és újra a társkeresők mocsarában.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.