kibeszélő közeledés udvariasság ismerkedés
Férfinak lenni nem abból áll, hogy kontrollálatlan kangörcsös tinédzser módjára viselkedsz egy rövid szoknya láttán, vagy kiugró szemekkel bámulod a kondiban előtted edző lányt. Az pedig, hogy megpróbálod megmagyarázni, miért van teljesen rendben a bunkó, szemérmetlen és gyakran zaklató magatartásod teljesen abszurd, úgyhogy nézzünk néhány hétköznapi helyzetet, amiről sok-sok férfinak lenne még mit tanulnia.

1. Ne fütyülj, nem vagy madár

„Az olaszoknál, ha odafütyülsz egy nőnek az utcán, még meg is mosolyogja és bóknak veszi, itthon meg a sok besavanyodott csaj felháborodik rajta..." vezette le okfejtését egy ismerősöm és el kell ismernem, hogy nem vagyok olasz, és még csak fütyülni sem tudok, de azt gondolom, hogy még ha egy létező jelenségről is lenne szó, nálunk és a legtöbb országban akkor sem elfogadott egy ismeretlen után hangosan odaszólni vagy füttyögni. Lehet, hogy te ettől valamiért keménynek hiszed magad, de inkább kellemetlen vagy.

2. Az edzőterembe edzeni járj, ne mozizni

Tagadhatatlan, hogy egy edzőteremben nem nehéz olyan hölgyekbe futni, akiknek a kisportolt teste és a többnyire feszülős ruháik könnyen odavonzzák a tekinteteket. Azt azonban ne felejtsük el, hogy akárcsak a férfiak, a nők is edzeni járnak a terembe, úgy pedig, hogy tágra nyílt szempárok és nyáladzó, furcsa fazonok vesznek körül, elég nehéz a gyakorlatokra koncentrálni, márpedig egy tisztességes gyúráshoz fejben is ott kell lennie az embernek, úgyhogy tartsuk meg a kondikat a sport szentélyének, és ha nézelődni akartok, menjetek sztriptíz bárba. A „miért nem öltözött fel rendesen" kommenteket pedig engedjük el, hiszen télen még csak-csak, de nyáron senki sem mackónadrágban és nagykabátban jár edzeni.

Forrás: Shutterstock

3. Tanuld meg, mit jelent a nem

Nem bonyolult szó és még csak a jelentése sem túl cifra, arról nem is beszélve, hogy mindannyiunk első szavai között ott szerepelt, úgyhogy illene minden férfinak ismernie a jelentését és felismernie azt, amikor egy nő határozottan nemet mond neki. Ne próbáld megmagyarázni, hogy csak kéreti magát, hiszen egy játékosan bedobott tagadás és az összetéveszthetetlen elutasítás között nem nehéz különbséget tenni.

4. Olcsó alpári poénok és szexuálisan túlfűtött célozgatások

A haverjaid talán vevők lesznek néhány olcsó, altesti poénra, és persze ne legyünk álszentek, időről időre mindenki elsüt ilyeneket, de mindennek megvan a maga helye és a megfelelő célközönsége. A kéretlenül viccelődő ripacsokat senki sem szereti, ahogy azt a furcsa, alkoholmámoros tekintetű arcot sem, aki félreérthetetlen célzásokat tesz a nőknek egy szórakozóhelyen (vagy bárhol), miközben más jól akarja érezni magát. Sikere még soha nem volt az ilyen megszólalásoknak, nemhogy józanul, de részegen se, úgyhogy vedd észre, ha nem kívánatos a jelenléted egy társaságban.

5. Nem mindenki téged akar egy buliban

És, ha már a társasági életnél tartunk: teljesen rendben van az, ha egy buliban elengedi magát az ember és az is tagadhatatlan, hogy a szórakozóhelyeken könnyű olyan nőkbe belefutni, akik után sok férfi megfordul. Attól viszont, hogy valaki megdobogtatja a szívedet, még nem biztos, hogy ez fordítva is így lesz. Ezért amellett, hogy vedd észre, ha nem kívánatos a közeledésed, nem árt észben tartani, hogy ismerkedni lehet anélkül is, hogy pálinka szagú lehelettel fél centiről lihegsz a kiszemelt nő arcába, miközben a kezeddel biztonsági őr módjára motozod őt.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.