utazás kibeszélő munka problémák egyedüllét
Gerda már alig várta a nap végét. Már egy hete összepakolta a bőröndjét, s amint végez a munkával, rohan haza és azonnal indul a repülőtérre. Hetek óta ez az utazás éltette, már alig várta, hogy újra megpillantsa a tengert.

Nagyon nehéz időszak állt mögötte. Fél éve szakítottak Tamással, és azóta nem telt egy úgy nap, hogy ne fakadt volna sírva. Nagy szerelem volt az övék, de mint kiderült, Tamás nem csak belé volt szerelmes. Egy elől hagyott telefon, egy idegen nő által küldött szerelmes üzenet és nagyot fordult a világ Gerdával. Persze Tamás próbálta kimagyarázni, hazudozott össze-vissza, de hiába, Gerda azonnal elköltözött.

Közben a munkahelyén is összecsaptak a feje felett a hullámok. Rengeteget szorongott, hogy elérje az előírt számokat, próbálta teljesíteni az elérhetetlen elvárásokat, közben meg érezte, hogy kezd rámenni az egészre az egészsége. Egyre nyugtalanabbul aludt, sokat fájt a gyomra és az étvágya sem volt az igazi. Néha úgy érezte, nem bírja tovább, mind a magánélete, mind a karrierje romokban van, ő pedig mintha egy negatív spirálba került volna, ami egyre mélyebbre sodorta.

Ekkor jött az az ötlet, hogy elutazzon egyedül Olaszországba. A barátnői nem értek rá, de ő úgy érezte, hogy megőrül, ha itthon marad, egyértelműen levegőváltozásra volt szüksége. Amikor felszállt a repülőre, még frusztrálták a körülötte ülő, boldognak tűnő párok és családok, de amikor megérkezett a szállásra és egy rövid sétára indult, azonnal megnyugodott a lelke. A vígan ringatózó tenger, a romantikus fények mintha mind azt sugallták volna, hogy van élet a munkán és Tamáson túl. Pár hónap után először Gerda nem sírva aludt el.

Forrás: Shutterstock

Másnap reggel úgy döntött, hogy maximálisan kiélvezi az elkövetkezendő napokat. A telefonját az apartmanban hagyta, nem akart bejövő üzeneteket látni, vagy éppen egész nap a Facebook-on lógni. Beült egy kávézóba a tengerparton, figyelte az embereket, ahogy ráérősen beszélgetnek egy cappuccino mellett, hallgatta a tenger zúgását és élvezte, ahogy a nap cirógatja a bőrét. Elvarázsolta az olaszok kedvessége, de még az is tetszett neki, amikor heves karmozdulatokkal magyaráztak. Élvezte, hogy nincs rohanás, nem kell senkinek megfelelnie, oda megy és azt teszi, amit csak akar. Azt is elhatározta, hogy ebben a pár napban nem számolja a kalóriákat, az olasz pizzák ínycsiklandozó illatának amúgy sem lehetett ellenállni.

Néha eszébe jutott Tamás, milyen lenne vele kéz a kézben andalogni a tengerparton, de hamar elhessegette a gondolatot. „Tamás a múlté" – gondolta, talán itt az ideje, hogy továbblépjen. Az elmúlt pár hónapban úgy érezte, nem tud más férfira ránézni, olyan mélyen csalódott, hogy azt érezte, képtelen lesz bárkiben újra, teljes szívvel megbízni.

Vastag falakat épített maga köré és csak most, ebben a gyönyörű környezetben tudatosult benne, hogy mennyire nem vette észre az elmúlt hónapokban az élet szépségeit. Mintha egy burokban létezett volna, gépiesen élt és cselekedett, nem engedte be a rosszat, de a jót sem.

Ahogy leült egy sziklára, feltört belőle újra a fájdalom. Lelki szemei előtt újra látta azt a bizonyos SMS-t, Tamás bűnbánó arcát és újra érezte a megsemmisülést. Ugyanakkor azt is tudta, hogy voltak figyelmeztető jelek, melyeket nem akart észrevenni, így az ő felelőssége is, hogy ekkorát csalódott. Akkor ott azon a sziklán megbocsátott magának és Tamásnak is, és megígérte magának, nem hagyja, hogy a szenvedés uralja az életét. Amint hazamegy, felmond és elkezd újra ismerkedni, az élet megy tovább és neki is tovább kell lépnie.

Megkönnyebbülten sétált vissza a szállására, amikor az egyik szűk utcában szembejött vele egy jóképű olasz férfi. Ahogy a tekintetük összefonódott, Gerda rögtön érezte, hogy új fejezet kezdődik az életében...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.