kibeszélő lelkiismeret választás mártírkodás mérgező kapcsolat
Sári alapvetően egy karakán személyiség volt. Megmondta, ami nem tetszett neki. Nem finomkodott, nem sumákolta el a véleményét.

Ilyen volt a munkahelyén, a barátaival, és igazából a párján kívül mindenkivel. Ám amikor Gáborról volt szó, mintha kicserélték volna. A kemény, határozott lány remegő térdű kislánnyá alakult át, aki mindenben meg akar felelni a nagybetűs férfinek.

Ha Gábort kellett jellemezni, barátai leginkább jó fejnek festették le: meg lehet bízni benne, segít, ha szükség van rá. Őszinte és vicces srác. Női szemmel nézve egy igazi főnyeremény. Sári is ezt az oldalát ismerte meg, mikor még vadászott rá a fiú.

Elérte, hogy a lány epekedve figyelje minden egyes lépését és fülig szerelmes legyen belé. Mintha egy furcsa hipnózisban tartotta volna. Amikor pedig Sári időnként felébredt a "kómából", és véletlenül ellenkezni próbált, hatalmas színjáték következett: mártírkodás, lelkiismeret-furdalás keltése.

Elhitette a lánnyal, hogy mindenről ő tehet. Hiszen olyan lehetetlen módon viselkedik, hogy neki nincs más választása, mint rossz döntéseket hozni. Sári szégyellhetné magát, hogy ilyen helyzetekbe kényszeríti őt. Ideje lenne, ha észbe kapna és megváltozna, mert hosszú távon nem lesz ez így jó.

Egy este Gábor nem jött haza időben a munkahelyéről, a lány pedig felhívta. Vagyis próbálta volna, de nem sikerült. Üzenetet hagyott, de arra sem reagált a férfi. Ő meg aggódni kezdett, attól félt, baleset érte a párját, aki végül az éjszaka közepén, matt részegen támolygott be az ajtón. Köszönés helyett nekiesett a lánynak.

- Minek hívogatsz folyamatosan? Ellenőrizni akarsz?

- Csak aggódtam érted. Nem tudtam, miért nem jöttél haza.

- Elmentünk a fiúkkal sörözni. Már ez is baj?

- Nem, dehogy - mondta a lány kedvesen. - Csak nem válaszoltál, és azt hittem...

- Fejezd be! - ordított rá a másik. - Szánalmasan viselkedsz. Mi bajom lenne? Úristen, annyira hihetetlen vagy!

Forrás: Shutterstock

Csak nézte a férfit és nem tudta, mit tegyen. Álljon bele a vitába? Kiabáljon? Üvöltsön torkaszakadtából? Ha nem Gáborról lenne szó, ezt tenné. Kiállna magáért és kikérné magának ezt a viselkedést. De a szerelmével szemben valahogy nem megy. Hiába akart, vele képtelen volt így viselkedni. Helyette könnyezni kezdett. Valódi fájdalmat érzett a mellkasában. Feszített, szorított, szét akart robbanni...

- Minek bőgsz? - kérdezte Gábor flegmán. - Fejezd már be ezt a folytonos picsogást! Nem tudom elégszer kihangsúlyozni, hogy milyen szánalmasan viselkedsz. Annyiszor, de annyiszor mondtam már, hogy változz meg. Tökéletes lehetnél, olyan, akiért bármit megtennék. Ehelyett egy érzelmi roncs vagy. Bizalmatlan, kedvetlen, minden miatt elsírod magad, és el akarod velem hitetni, hogy én vagyok a hibás. Holott te is tudod, hogy miattad van az egész!

- Ha ilyen rossz vagyok, akkor miért vagy velem? - kérdezte Sári szipogva. - Miért nem sétálsz ki az ajtón? Biztosan találnál magadnak egy tökéletes lányt, aki megfelel minden egyes kritériumodnak.

- Mert szeretlek - mondta Gábor. - Veled akarok élni, csak ki kell javítanunk egy-két hibát benned. És hidd el, akkor minden tökéletes lesz.

Sári mellkasában a fájdalom alábbhagyott. A szívverése is lelassult. A feszítő méreg, a kétségbeesés szűnni látszott. Mintha elmúlt volna a hipnózis, újra tisztán kezdett látni. Megértette, hogy ez a helyzet tarthatatlan. Nincs szüksége egy ilyen kapcsolatra. Nem vitatkozott tovább Gáborral, inkább letörölte a könnyeit és azt mondta:

- Egyetlen dolgon fogok változtatni, amit réges-régen meg kellett volna tennem. A veled való kapcsolatomon. Mostantól nincs közöm hozzád. Te egyetlen embert vagy képes szeretni, saját magadat. És ezzel nem tudok és nem is akarok versenyre kelni. Sok boldogságot kívánok neked... magadhoz!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.