szerelem kibeszélő szeretetnyelv párkapcsolat partner
Az örökké tartó szerelem létezik, akármennyire is kételkedünk ebben! Számtalan bizonyíték van arra, ha a hozzánk illő partnert választjuk ki, és ha kellő mennyiségű energiát és munkát fektetünk a párkapcsolatunkba, az igaz szerelmet életben lehet tartani.

Véleményem szerint igenis létezik sírig tartó szerelem, és nem igaz az a berögzült látásmód, mely szerint idővel szükségszerűen elhalványul a szerelem. Legalábbis nem minden esetben kell így lennie. Általában a párkapcsolatunk elején azt gondoljuk, hogy a szerelmünk sosem fog elmúlni, és örökké fog tartani. Viszont az idő múlásával a megszokás, a hétköznapi rutin váltja ezt fel. Egy idő után, azt vesszük észre, hogy nincs nyoma a szerelemnek és elmúlt a rózsaszín köd.

Persze, - mint korábban is említettem - nem minden esetben van ez így, megeshet, hogy a szerelem örökre megmarad, mert valakik tényleg egymásnak lettek teremtve. Ha elegendő energiát fordítunk a kapcsolatainkba, akkor akár évtizedeken át igazi szerelemmel szerethetjük egymást.

Sokszor hallhatjuk, hogy a régóta kapcsolatban lévők, azt mondják, hogy a párkapcsolatuk elején érzett szerelmet akarják érezni. Van néhány módszer, ami segíthet fenn tartani a tüzet egy kapcsolatban. Abban az esetben, ha a következő tanácsokat megfogadjuk nagy eséllyel nem fog elmúlni a szerelmünk!

Legyenek meglepetések!

A legtöbb ember szereti a meglepetéseket, emiatt nem szabad megfeledkezni ezekről. Ahhoz, hogy mindkét fél azt érezhesse, fontosak vagyunk egymásnak, néha kell, hogy bármiféle ok nélkül meglepjük egymást. Az is elég lehet, ha romantikus üzenetet hagyunk az ágyon, ha tudjuk, hogy egy ideig nem fogunk találkozni vagy, ha főzünk a párunknak egy finom vacsorát, vagy esetleg meglepjük őt a kedvenc étterméből.

Ki kell találni valami újat!

Az idő múlásával unalmassá válik a kapcsolatunk, ha minden nap ugyanazt csináljuk. Jó tanács, hogy rendszeresen próbáljunk ki újabb és újabb dolgokat közösen, ezeknek köszönhetően pedig endorfin és szerotonin fog felszabadulni a szervezetünkben. A szerelem érzéséért és a boldogságért is felelnek ezek a hormonok, tehát rendkívül fontos szerepük van. Mind erősítheti a köteléket köztünk és a párunk között, ha együtt próbálunk ki egy új sportot, olyat eszünk, amit előtte még soha, közösen elmegyünk kirándulni vagy elutazunk egy olyan helyre, ahol még nem jártunk.

Forrás: Shutterstock

A szeretetnyelv nagyon fontos!

Ha, azt szeretnénk, hogy a párkapcsolatunk hosszú távon is működőképes legyen, ismernünk kell egymás szeretetnyelvét. Chapman, amerikai iró 5 szeretetnyelvet határozott meg. Nélkülözhetetlen a szeretetnyelv ahhoz, hogy mind a ketten szeretve érezzük magunkat. Képesek kell legyünk megtanulni a másik szeretetnyelvét, és nem kell akkor sem megijedni, ha „más nyelvet beszélünk". A kapcsolatunk erős fog maradni, ha erre odafigyelünk.

Legyünk kreatívak az ágyban!

Nem szabad hagyni, hogy a sok egyéb teendő mellett a szex háttérbe szoruljon, és egy idő után unalmassá váljon. Időnként muszáj kreatívnak lenni az ágyban, megfűszerezni az együttléteket - egy masszázzsal, esetleg új pózokkal kísérletezni. Az intimitás lényeges része a párkapcsolatunknak, erről nem szabad elfeledkeznünk.

Beszélgessünk többet!

A kapcsolatotok elején ti is órákig beszélgettetek, és képesek voltatok akár hajnalig is fellenni ennek érdekében? Ha, már régóta együtt vagyunk a partnerünkkel elképzelhető, hogy jóval kevesebb őszinte, hosszú beszélgetésre kerül sor. Ha haza érünk munkából sokszor inkább pihenünk, tévét nézünk, feltöltődünk. Sajnos sokan minőségi időt már nem töltenek egymással. Ebből kifolyólag fontos, hogy ne hanyagoljuk ezt el, és kerítsünk sort egymással a társalgásra. Ne engedjük, hogy az internet vagy a kedvenc sorozatunk mindig jobban lekösse a figyelmünket. Őszintén beszélgessünk a párunkkal - kizárólag kettesben!

Ha ezekre a dolgokra odafigyelünk, a kapcsolatunk jóval nagyobb eséllyel fogja kiállni az idő próbáját!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.