kibeszélő teremtés vonzás gondolat
Azt mondják, ha az ember túl sokat gondol rosszra, akkor gyakrabban történnek vele negatív dolgok, ezért jó, ha pozitívan gondolkodunk, mivel a jó dolgokat ugyanúgy magunkhoz vonzhatjuk, mint a rosszakat. Nekem már néhányszor sikerült bevonzanom valamit, amit nagyon szerettem volna.

A minap egy elég érdekes dologról mélázgattam. Az jutott eszembe, hogy vajon a vonzás törvénye valóban működhet-e vagy ez csupán egy ábránd. Van, akik hisznek benne és van, akik szerint semmi értelme, és úgy gondolják, hogy ez csak a jedi lovagoknál működik.

Te elhiszed, hogy minden gondolat valósággá válik, és azt a dolgot, amire gondolsz, - legyen az akár jó, vagy rossz - magadhoz vonzod, és így elérheted?

Ahogy próbáltam felidézni az ezzel kapcsolatos ismereteimet, rájöttem, velem már több alkalommal előfordult, hogy, amire gondoltam, később beteljesült. Elmesélem az egyik tapasztalatomat a témával kapcsolatban.

Új autót szerettem volna vásárolni. Sokat gondolkodtam, milyet válasszak, aztán megláttam a hirdetések között egy tipust, ami nagyon megtetszett és eldöntöttem, hogy én ilyet szeretnék. Sokat kerestem, de mindig volt valami, ami nem volt megfelelő. Ráadásul féltem, milyen lesz az kocsi, amit egy ismeretlen fog nekem eladni. Arra gondoltam, hogy tuti lesz majd egy csomó baja, ami csak később fog kiderülni.

De a fő berögződésem az volt, hogy mindenképp pirosat szeretnék. Persze a választott színben épp nem találtam ilyen típusú eladó autót. Így az előbb említett dilemmák miatt jegeltem a témát, és egy ideig nem kerestem.

Viszont ettól függetlenül sokszor járt a fejemben, hogy de jó lenne az általam kiválasztott márkájú kocsi, és még, ha piros színű is lenne.... Továbbá, ha mentem az utcán, már állandóan azt láttam. Talán azért, mert tudat alatt, ezeket a típusú autókat kerestem.

Forrás: Shutterstock

Na és mi történt velem egy szép napos délután?

Egy rendezvényen vettem részt, ahol épp meghallottam, hogy egy ismerősöm, azt meséli, hogy az általalam hőn áhított autót árulja. Megörültem neki, és elkezdtem róla érdeklődni. Nem hiszitek el, de éppen egy piros színű kocsiról volt szó.

Tudtam, hogy ez nem lehet véletlen. Ismerőstől is vásárolhatom meg a járművet, akiben sokkal jobban megbízok, mint egy idegenben. Ráadásul még a színe is pont olyan, mint, amit szerettem volna. Még aznap eldöntöttem, hogy megveszem, és azóta ezzel a járgánnyal járom az utakat. Úgy éreztem, hogy végül az autóm "választott" engem, azáltal, hogy annyira szerettem volna.

Szerintem véletlenek nem léteznek, mindennek oka van!

Ha visszatekintek az életemre, a kívánt dolgokra, amit csak kiejtettem a számon meggondolatlanul, vagy átgondolatlanul sokszor megvalósultak. Volt olyan, hogy agyaltam valamin, aztán később sikerült azt megkapnom.

De, ha csak mindig arra gondoltam, hogy a rosszat kapom és semmi jó nem fog velem történni, akkor az valósult meg. Sajnos nagyon szeretünk a rossz dolgokon tipródni, mert ilyen világban élünk, általában kevesebb szép, boldog gondolatunk van.

Mostanában, - ha rossz gondolatok jönnek a fejemben -, akkor tudatosan, azt mondom magamnak, ezzel csak, azt érem el, hogy a rossz dolgok be is fognak következni. Épp ezért próbálok a jó dolgokra összpontosítani, és reménykedek abban, hogy ezek fognak beteljesülni.

Azt tanácsolom, hogy tegyünk azért, hogy azt kapjuk, amit szeretnénk, és a jó dolgokra fókuszáljunk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.