viszkető érzés CIKATRIDINA2023 hüvelyszárazság hialuronsav
Mint minden nőt, engem is érdekelt, hogy a lehetőségeimhez mérten a legjobb formámban legyek. De sajnos az utolsó pillanatban fogtam bele a bikinialak elérésébe, ezért nagyon szigorú diétával és sok futással próbáltam behozni a lemaradásomat. Nem gondoltam, hogy ennek az egészségtelen életmódnak az intim területem látja majd kárát, de így lett.

A téli álmomból felébredve már világos volt számomra, hogy itt az ideje ismét sportolnom, hiszen az ünnepek alatt felszedett kilók nem fognak varázsütésre eltűnni. Ám rossz szokásom, hogy az ötleteim megvalósítását az utolsó pillanatig halogatom, így az egészségesebb életmódra váltás helyett kénytelen voltam drasztikus diétába fogni, ugyanis bárhogy próbálkoztam, a nyári ruháimat nem tudtam magamra erőltetni.

Forrás: Shutterstock

Azt persze tudtam, hogy a kívánt feszesség eléréséhez nem lesz elég az extrém kalóriadeficit, mozognom is kell, méghozzá rendszeresen. Ahogy kellemesebbé vált az idő, magasabb fokozatra kapcsoltam, és minden nap igyekeztem valamilyen tornát beiktatni az életembe, és a futócipőm sem porosodott tovább a sarokban. Amikor először észleltem magamon az erőfeszítéseim eredményét, madarat lehetett volna velem fogatni, de sajnos később már nem okozott akkora örömet a drasztikus váltásom hatása. Egy nem várt, de annál kellemetlenebb következménye lett ugyanis ennek az életmódnak: égő, viszkető érzés az intim területemen.

A hüvelyszárazság tipikus tüneteit mutattam, bár soha nem gondoltam volna, hogy ez a probléma nem csak szülés után, vagy változókorban léphet fel. Először ugyan nem kapcsoltam össze az életmódváltásommal, de kiderült, hogy ezek az extrém változások kihatnak az intim területemre. Persze tisztában voltam vele, hogy nem a legegészségesebb módját választottam az álomalak elérésének, de azt nem hittem, hogy a szervezetem ilyen hamar megbosszulja majd a sanyargatást.

Forrás: Shutterstock

Világossá vált, hogy egy ruhaméret miatt nem érdemes kockáztatnom az egészségemet, vagyis ebben az extrém formában nem folytathatom tovább az álomalak eléréséért vívott küzdelmet, ezért sokkal lassúbb, de fenntarthatóbb módszerre kellett váltanom. A hüvelyszárazságra azonban megoldást kellett keresnem, és egy olyan összetevő segített, amit a legtöbb nő ismer, akinek fontos a bőre szépsége: a hialuronsav.

A szépségiparban a hialuronsav az egyik jolly joker összetevő, leginkább a vízmegkötő képessége miatt alkalmazzák előszeretettel, ugyanis javítja a bőr hidratáltságát és rugalmasságát. Krémek és szérumok formájában, de feltöltő kezelések során is használják. A bőr alá fecskendezve finomíthatóak a ráncok, de ugyancsak hialuronsavval töltik fel az ajkakat is. Ezt az alkotóelemet tehát széleskörűen alkalmazzák, hidratáló és szövetregeneráló hatása miatt pedig a hüvelyszárazság kezelésére kifejlesztett hüvelyi készítményekben is megtalálható egyéb, gyógynövényi összetevőkkel együtt. A hialuronsav nekem ott is segített, ahol nem is gondoltam volna, sikerült leszámolni az égő, viszkető érzéssel, és az esti összebújások is olajozottan folytak tovább.

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária Bt. támogatta.

Hirdetés
A Cikatridina hüvelykúp patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.