kibeszélő remény illúzió átverés hazugság
"Megváltoztam - bizonygatja Dani. - Már nem az az ember vagyok, mint egykor. Az értékrendszerem pozitív irányba alakult át, mióta utoljára találkoztunk. Mikor megismertél, még egy teljesen más ember voltam."

Nehéz ezt elhinni róla, hiszen úgy lépett le, hogy a következő hat évben azt sem mondta, bakfitty. És most sem tud magyarázatot adni a tettére. A tipikus esete a "leugrok egy cigiért" kezdetű sztorinak, amikor soha többé nem látod - és nem azért, mert útközben halálos balesetet szenvedett. De mivel bírod a pasit, így a fejedben csilingelő vészcsengő ellenére is hinni akarsz neki. Annak ellenére is, hogy már kétszer ment le így le cigiért.

Szóval vihogva közlöd vele, hogy "ja, hát persze, bizonyára így van", kis ironikus hangsúlyt is csempészve a szavaidba. Mert ne higgye már, hogy teljesen bekajálod ezt a dumát!

De ő váltig állítja, te pedig annyira akarod, hogy igaz legyen, hogy úgy döntesz: három a magyar igazság. Bár a második esélyt is eljátszotta, még egyszer, csak egyszer megpróbálod vele újfent, hátha most valóban igazat mond. Mit neked női büszkeség?! Mi van, ha vele még boldog lehetsz? Ilyenkor félre kell tenni az egót, feláldozni a remény oltárán.

Így belemész a macska-egér játékba, a gyanú azonban végig ott motoszkál benned. Bár megesküszik, hogy mostantól őszinte lesz veled, mégsem emlékszik vissza, mi is történt annak idején a boltba menet, ami eltántorította attól, hogy hazatérjen hozzád. Na de bizonyára amnéziája volt a drágának, konstatálod. És név nélkül ápolták őt egy klinikán, ahol senki sem tudta, vajon kik is a hozzátartozói...

Persze, te is tudod, hogy elég gyenge a sztori. Ám ha elvakítanak az érzelmek, még a legképtelenebb történeteket is képes vagy elfogadni, csak hogy ne kelljen szembenézni az igazsággal.

Forrás: Shutterstock

De pár nap sem kell hozzá, máris kezd déjá vu érzésed lenni: ez az ember ugyanúgy reagál mindenre, mint annak idején. A nagy szavakat nem követik hasonlóan magasröptű tettek, csupán elszállnak a széllel. Súlytalanok, mint a hópehely. Aztán már válaszok sem jönnek a kérdéseidre. Már az üzenetedet sem nézi meg. Hamar rájössz, hogy ugyanaz a helyzet állt elő, mint többször is korábban, és soha nem fogod megtudni, mi is történt...

Kutyából nem lesz szalonna, tartja a mondás. Mindig is utáltad ezeket a közhelyes szólásokat, de van, hogy sajnos fejet kell hajtanod némelyik előtt. Ha továbbra sem figyelsz a belső megérzéseidre, és hagyod magad elkábítani üres szónoklatokkal, meg is érdemled!

Na jó, nem, de hát mit hozhatsz fel a magad mentségére, amikor annyira előrelátható volt az, ami újra megtörtént? Vannak, akik sohasem tudnak kibújni a bőrükből, ezért ne engedd, hogy elragadjanak a hamis illúziók, mert csak magadnak okozol ismét fájdalmat! Senki sem mazochista, hogy direkt szenvedni akarjon újra és újra. Márpedig csakis ez fog történni, ha ismételten megengeded, hogy becsapjanak. Ezért bármilyen nehéz is, inkább az eszedre, és ne a szívedre hallgass, ha felbukkan egy olyan valaki, aki már nem egyszer átejtett!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.