barátnő kibeszélő Nagy Ő butaság ex
- Van nála rosszabb is. Nekem pedig nincs erőm újrakezdeni a "mivel foglalkozol", "mit szeretsz szabadidődben csinálni" típusú százhuszadik ismerkedést a társkeresőkön. Egyébként meg nincs is hol ismerkedni - mármint az én koromban.

Szóval, jó lesz nekem Gábor. Igaz, hogy hetente összeveszünk, és legalább ennyiszer változik a párkapcsolati státuszunk is, na de hol nincs veszekedés? Inkább megelégszem vele, mert egyetlen olyan férfi sincs a közelemben, aki szóba jöhetne.

Így érvelt Hajni amellett, hogy miért nem fejezi már be a mérgező kapcsolatát. Mert bár voltak vidám pillanataik, azok a napok mégis többségben voltak, amikor nem találták a közös nevezőt. Na, ilyenkor jött a panaszáradat, mi pedig mindig türelmesen meghallgattuk.

- Itt vagytok nekem ti, a vállatokon bármikor kisírhatom magam, ha összeveszünk - nézett rám kissé bizonytalanul.

Ilyenkor mindig azt mondta, hogy "Na, de most már tuti, hogy örökre vége!" Már nem is számoltuk, hányszor volt "tuti vége", ezért csak legyintettünk rá. Hiszen tudtuk, hogy másnap vagy harmadnap Gábor ismét színre lép majd. Nem lehetett kiírni a színdarabból, mert Hajni következetességből megbukott. Bár ezerszer is kimondta, hogy vége - mert tudta, hogy nincs jövője a kapcsolatnak -, képtelen volt elszakadni bárkitől is. Így aztán mindig csak akkor került sor szakításra, amikor már nemcsak hogy nem keresték őt, de kifejezetten csúnyán elküldték.

Forrás: Shutterstock

Most is folytatódott a se veled, se nélküled játék. A férfi nem volt hajlandó felhagyni a rossz szokásaival a barátnőm kedvéért - úgy volt vele, hogy majd elfogadja azokat. Hajni tudta, hogy erre sohasem lesz képes, de elszakadni sem tudott. Így aztán Gábor kezében volt az irányítás.
Nincs értelme a folytatásnak - hajtogatta minden alkalommal, amikor szakított, de ha a férfi pár óra erejéig nem kereste, teljes letargiába zuhant.

Ötpercenként nézegette, hogy az exe mikor volt utoljára elérhető a neten, és felháborodva konstatálta, hogy bár Gábor profilja zölden világít, mégsem hívja. Aztán jött a letiltás, majd a feloldás, és kezdődött minden elölről. Azt hiszem, Hajni iskolapéldája lehetne a "hogyan ne tudd elfelejteni soha azt, akit kellene" típusú nőknek.

Ha óránként csekkolod, vajon mi lehet a "Gáboroddal", és azon filozofálsz, hogy most vajon kivel és mit csinál, akkor mindig ott lesz a szemed előtt - nem fogsz tudni túllépni rajta. Ráadásul butaság csak azért megtartani valakit, mert bebeszéled magadnak, hogy úgysem találsz nála jobbat. Így még az esélyt is elveszed magadtól, hogy rálelj egy hozzád jobban passzoló párra. Akinek esetleg a rossz tulajdonságait is könnyebben tolerálod. Mert "Gábort" hiába akarod megváltoztatni, ő mindig Gábor marad. Nem téged akar bosszantani, ő egyszerűen csak ilyen.

Pedig bármikor jöhet mondjuk, egy Tamás, aki szintén nem lesz tökéletes, de lehet, hogy sokkal könnyebben el tudnád fogadni. Viszont, mivel leragadtál Gábor mellett, esélyed sem lesz megtudni ezt. Ezért, kedves Hajnalkák, ne Gábort akarjátok megváltoztatni, hanem inkább keressetek egy Tamást helyette!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.