barátnő kibeszélő agglegény ismerkedés csaj
A többség azt gondolja, hogy a férfiak körében megbecsülést vált ki, ha valakinek őszülő halántékkal van egy jó kis alig huszonéves csaja. Hogy ez valami iszonyat menő dolog, amitől a többi férfi lesajnálva, irigykedve ül otthon a saját középkorú feleségével.

Most nem arról beszélek, amikor az igaz szerelem ledönti a nagy korkülönbség mögött rejtőző akadályokat, mert az azért teljesen más kategória.

Mi, férfiak, jellemzően úgy tartjuk, hogy akinek nincs nője, vagy nem tud magának szerezni, az béna. És pont. Egy ideig George Clooney is menő volt, hogy mekkora agglegény életet él. Kortól függetlenül bomlottak utána a csajok, azt vitt ágyba, akit csak akart. Aztán egy kicsit mindenki elkezdte sajnálni, hogy ne már, még mindig játssza a magányos farkast?

Ahogy összekötötte az életét Amal Alamuddinnal, egyből az egekbe szökött a reputációja. Most ő az a férfi, aki mellett ott egy ízig-vérig nő. Mert ez a nő önálló, független, felnőtt, sikeres és gyönyörű, aki tök jól ellenne egyedül is, és mégis hozzáment feleségül.

Akármennyire is vagány a csajozós agglegény lét, vagy hogy negyvenöt évesen is össze tudsz szedni egy fiatal csajt, a legmenőbb akkor leszel, ha megvan a fele királyságod. Van egy várkastélyod, királynőd meg trónörököseid. Lehet ez egy hitelre vett panellakás is, az is fele királyságnak számít. Ha a feleséged egy megértő, kedves nő, akihez jó hazamenni, akkor a legtöbb férfi úgyis irigyelni fog.

Van egy doki haverunk, szakmájából kifolyólag anyagi gondjai nincsenek. Jó kocsi, saját ingatlan, külföldi utazások. Amióta belépett a negyedik x-be, az a tipikus fiatalnak látszó középkorú lett belőle: jól fésült haj, farmer, ing, bőrcipő. A barátnői nem ennyire elegánsak: falatnyi top, forrónaci és sok smink jellemzi őket. Az elején azért eleresztesz egy betyáros mosolyt a bajszod alatt, ha a haverod egy fiatal bombázó társaságában jelenik meg. Azt gondolod, hogy: hűha, ez nem semmi!

Forrás: Shutterstock

Aztán rájössz, hogy ennek a férfinak nincs igazi társa, és soha nem is volt. Vagy volt, de elvesztette a szerencsétlen, és nem talált még másikat maga mellé. Nincs meg az, amitől ő lesz a király a saját birodalmában, mert azt királynő nélkül elég nehéz megvalósítani. Ha szakmailag sikeres középkorúként húsz éves a barátnőd, aki nemrég lépett ki az életbe, akkor valószínűleg te fizetsz mindent.

Hisz megteheted, ő pedig még nem tart ott anyagilag. De ez azt jelenti, hogy csak egy sugar daddy vagy. Akkor is, ha nem a netről szedted össze pénzért a csajt, hanem elhozod a baráti körödbe mint az aktuális (sokadik) csajodat.

Akármennyire is fiatalos férfi vagy, ha őszül a halántékod, egy kicsit nevetségesnek fogsz tűnni a húszéves lány baráti körében, amikor ott topogsz a farmer-bőrcipő kombódban a Soundon. Bármennyire is próbálsz lépést tartani a fiatalokkal, akkor sem tartozol már közéjük, és ezt el kell fogadni.

Azt is el kell fogadni, hogy ha beleszeretsz - mert megfiatalít és úgy érzed, újra élsz -, elég csúnya vége lehet a dolognak, amikor pár év múlva családot akar. Hiába mondod meg előre, hogy te már ezen túl vagy, a gyerekeid már kirepültek. Nincs nő a földön, aki nem hiszi azt, hogy meg tudja változtatni a véleményedet.

Nem is a kislányokkal van a baj. Van, aki felnőttesebb a koránál, a fiatal srácok néha tök hülyék, na meg sokkal csóróbbak is. De teljesen másképp látja a világot, más célokért küzd, mást akar egy alig felnőtt, mint az, aki a miénkhez hasonló életszakaszban tart. Kisebb eséllyel lesz belőle társ. Szóval, tök jót tesz az önbizalomnak, meg vagány dolog is egy iszonyúan fiatal bombázót felszedni. Egy ideig lehet is ezzel menőzni a többiek előtt. De azért mégiscsak arra a férfi társunkra nézünk fel, aki egy igazi, nagybetűs nőt tudhat maga mellett.

(Marci, 37)

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.